Bosbranden Jasper Meer info

Autoreis Zweden

Een rondreis door Zweden brengt je langs nationale parken met diepe bossen, vele eilandjes en ruige kusten. Grote kans dat jij tijdens je autorondreis door Zweden wildlife spot, zoals de eland. Maak daarnaast kennis met de typische rode huisjes van Zweden en geniet in de ochtend van een traditionele fika, het koffiemoment in Stockholm of Götenborg.

Zweden met de trein of huurauto?

Wanneer je van plan bent om een rondreis door Zweden te maken is het een grote kans dat je gelijk denkt aan een autorondreis. Dit kunnen wij ons voorstellen. Een autovakantie door Zweden geeft een gevoel van vrijheid, want je kan onderweg stoppen waar jij wilt. Maar wist je dat het mogelijk is om Zweden per trein te ontdekken? Begin in de stad Stockholm en laat je met de nachttrein op een hoog tempo naar Zweeds Lapland brengen. Reizen met de trein door Zweden is comfortabel, je komt uitgerust aan en je ontdekt het beste van twee werelden in no time. Wat wil je nog meer tijdens je rondreis door Zweden? 

Elske Doets in Zweden - Treehotel - Treehotel Zweden - Treehotel Sweden - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Ontdek Zweden met de auto

Wanneer je er voor kiest om Zweden met de auto te ontdekken zijn er bijzonderheden waar je rekening mee moet houden tijdens je rondreis. Hier een paar belangrijke tips voor je autorondreis door Zweden:

✔️ Parkeer in Zweden met de rijrichting mee om geen boete te riskeren.
✔️ Er zijn tolwegen in Zweden maar niet veel. Je vindt de tolwegen voornamelijk bij Göteborg en Stockholm.
✔️Je rijdt in Zweden nooit sneller dan 100 kilometer per uur, vaak geldt er zelfs een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.
✔️Houd rekening met wildlife dat de weg oversteekt. Vooral op het moment dat het gaat schemeren is er een grote kans dat je elanden tegenkomt. 

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Bijzondere autowegen in Zweden

Met de auto rijden door Zweden kom je langs de mooiste plekjes. Twijfel ook zeker niet om een andere weg te nemen en om te rijden. Prachtige wegen in Zweden kan je onder andere vinden in de provincie Dalarna. Uitgestrekte bossen, vele meren en de Zweedse rode huisjes vindt je hier volop. Rijdend over de wegen in Dalarna heb je ook grote kans op het spotten van wildlife, denk hierbij aan beren, elanden, wolven en lynxen. Reis je vanaf Götenborg door Zweden? Reis dan zeker met de auto langs de Zweedse ruige kusten. Je komt langs typische vissersplaatsjes waar je kennis maakt met de cultuur van Zweden. 

Autorondreis met kinderen door Zweden

Ga je op autorondreis met kinderen door Zweden? Je kan de afstanden beperken door onderweg veel leuke stops in te plannen. Langs de vele wegen in Zweden kom je langs leuke en leerzame musea of activiteitenparken. Bezoek in Dalarna onderweg de fabriek waar de Dalarnapaardjes worden gemaakt of las een stop in in Vimmerby bij het Astrid Lindgrens park. 

Complete autorondreizen Zweden

Kies voor een complete autorondreis door Zweden. Ga ontzorgd op reis en geniet optimaal van alle momenten die jullie tijdens je vakantie in Zweden zullen beleven. Volg de wegen langs de prachtige kusten van Zweden of maak een combinatie met Noorwegen. Wij informeren je graag over de mogelijkheid en helpen met het samenstellen van jouw droomreis door Zweden

Uitgelichte reizen