Bosbranden Jasper Meer info

Autovakantie Frankrijk

Ontdek Frankrijk met de auto. Tijdens je vakantie in Frankrijk kom je met de auto overal. Het is dan ook niet gek dat Frankrijk al jaren wordt gezien als een van de populairste vakantiebestemmingen binnen Europa. Binnen zes uur sta je al in de wereldstad Parijs of rijd door naar de zuidelijke steden als Nice en Marseille. Het is een veelzijdige vakantiebestemming waar het landschap continue verandert. Ontdek de mooiste streken van Frankrijk per auto. Vive la France!

Autorondreis door Frankrijk

Frankrijk is een groot vakantieland. De grote vraag is waar ga je heen? Wordt het de Provence, bezoek je liever de chateaus bij Bordeaux, voorkeur voor de ruige kusten in Normandië of toer je het liefst door de champagnestreek in het noorden van Frankrijk. Om het je makkelijker te maken hebben wij de hoogtepunten verwerkt in de mooiste rondreizen door Frankrijk zodat je optimaal kan genieten van je vakantie. 

Villefrance-sur-Mer - Doets Reizen - Vakantie Frankrijk -Credit Provence-Alpes-Côte d’Azur Tourism

Tolwegen in Frankrijk

Toeren door Frankrijk is natuurlijk fantastisch, maar je moet niet vergeten dat er in Frankrijk andere verkeersregels gelden op de wegen dan in Nederland. Rijden door Frankrijk ontkom je dan ook niet aan de tolwegen. Bij lange afstanden kun je er zeker niet omheen. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van los geld of een creditcard zodat je de rit over de Franse snelwegen snel kan vervolgen.  

Rolls Royce Monaco Doets Reizen Afbeelding van MonacoCannes via Pixabay | Frankrijk

Verplichte attributen in de auto in Frankrijk

Met de eigen auto naar Frankrijk? Het is dan goed om te weten dat je in Frankrijk verplicht een aantal voorwerpen in de auto dient te hebben liggen. Een van deze attributen is een gevarendriehoek. Bij een ongeluk, mits deze niet op de snelweg plaatsvindt, plaats je de driehoek op 30 meter van je auto. Zorg er daarnaast voor dat je het veiligheidshesje zichtbaar draagt. Tegenwoordig is het niet meer verplicht om een alcoholtest bij je te hebben. 

Middeleeuwse dorpjes Frankrijk - Doets Reizen afbeelding van lecreusois via Pixabay

Per huurauto of met eigen auto door Frankrijk?

Met de eigen auto naar Frankrijk rijden heeft zo zijn voordelen. Stoppen waar je wilt, Franse delicatesse zoals kaas en wijn makkelijk kunnen meenemen en het comfort van je eigen auto. Zie je het niet zitten om het stuk naar Frankrijk met de auto te rijden of wil je optimaal genieten van de omgeving? Kies dan voor comfort en reis met de trein naar je eerste bestemming. Wij zorgen dat de huurauto klaar staat zodat je onbezorgd aan je reis kan beginnen. We geven je graag de beste reisadviezen, neem contact met ons op.   

Picknick Puy de Dome Frankrijk - Doets Reizen - credits to Joel Damase Atout France

Uitgelichte reizen