Bosbranden Jasper Meer info

Autovakantie Zweden

De goed onderhouden wegen in combinatie met de prachtige uitzichten onderweg maken van Zweden een ideale bestemming voor een autovakantie. Rijd met je eigen auto vanaf Nederland in ca. 10 uur naar Zweden of kies voor iets meer gemak en boek je vlucht inclusief huurauto bij Doets Reizen. Rijd de mooiste routes door Zweden en laat je verrassen door de rust, ruimte en diversiteit van het land. Bekijk ons ruime aanbod aan autovakanties en laat je overtuigen door de schoonheid van Zweden.

AUTORONDREIS ZWEDEN

Wil jij weten waarom je op autovakantie naar Zweden moet gaan? Daar weten wij het antwoord wel op! Allereerst beschikt Zweden over een gigantische oppervlakte, met goed onderhouden wegen door veel verschillende landschappen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat geen enkele route hetzelfde is en er altijd voldoende te ontdekken is in Zweden. Bovendien beschikt Zweden over de mooiste autoroutes, bijvoorbeeld langs de ruige westkust en door ongerepte stukken natuur. Voeg daar de rust en vrijheid aan toe, die je ervaart tijdens het rijden door Zweden en je begrijpt meteen waarom een autorondreis door Zweden op iedereen zijn bucketlist moet staan. Ervaar zelf hoe het is om Zweden met de auto te ontdekken en kies uit ons ruime aanbod autovakanties.

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

DE MOOISTE ROUTES DOOR ZWEDEN

Zweden kent veel rustige autoroutes die jou langs de mooiste plekjes van het land brengen. Bij Doets Reizen bepaal je helemaal zelf je reisroute en reistempo, zodat jij optimaal kunt genieten van datgene wat jij het liefste tijdens jouw autovakantie wilt zien. Wij geven je graag advies over de mooiste autoroutes in het land. Rijd bijvoorbeeld een adembenemende route langs de ruige westkust of rijd door verschillende landschappen vanaf Stockholm richting het noorden van Zweden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

AUTOVERZEKERING ZWEDEN

Een ontspannen autovakantie naar Zweden boek je bij Doets Reizen. Ga zorgeloos de weg op met het Doets Plus Pakket voor Europese bestemmingen. Boek jij een huurauto via Doets Reizen? Dan kun je bij ons een bijpassende verzekering afsluiten. Laat je hierover adviseren door een van onze reisspecialisten.Autovakantie Zweden - Doets Reizen - Visit Sweden - Credits Faramarz Gosheh imagebank.sweden.se

PRAKTISCHE INFORMATIE ZWEDEN

Met de auto door Zweden reizen is voor iedereen met een beetje rijervaring prima te doen. Toch zijn er enkele dingen waar je in Zweden extra rekening mee moet houden. Zo kan het voorkomen dat de afstand naar het volgende benzinestation relatief ver is. Wacht daarom niet met tanken als je brandstofmeter laag is en je een tankstation onderweg tegenkomt. Daarnaast komt het in Zweden vaker voor dat er een wild dier de weg oversteekt. Zorg er daarom voor dat je ten alle tijden alert bent en voorzichtig rijd. Laat dit niet jouw autovakantie verpesten! 

Elske Doets in Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

TOLWEGEN

Er zijn geen tolwegen in Zweden, maar wel enkele bruggen waar tol betaald moet worden. Dit geldt voor de Sontbrug (brug tussen Denemarken en Zweden), de Svinesundbrug (brug tussen Noorwegen en Zweden) en de bruggen bij Motala en Sundsvall. Ook geldt er een congestieheffing bij het inrijden en verlaten van het centrum van Stockholm en Göteborg. Deze Congestiebelasting is door de Zweden in het leven geroepen om files tegen te gaan en de luchtkwaliteit in het centrum te verbeteren.

Autovakantie Zweden - Doets Reizen - Visit Sweden - Credits Per Pixel Petersson imagebank.sweden.se

Uitgelichte reizen