De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Beste reistijd Noorwegen

In welke periode kan je het beste een rondreis door Noorwegen maken? Dat is afhankelijk van wat jij wilt gaan zien en doen tijdens je vakantie in Noorwegen. Beleef de winterpret in het noorden van Noorwegen of geniet van een boottocht langs de fjorden in de zomermaanden.

Winter in Noorwegen

In de winter wordt Noorwegen omgetoverd in een sneeuwparadijs. De ski’s komen weer tevoorschijn, want in Noorwegen kan je genieten van prachtige afdalingen en verzorgde pistes. Ga je liever niet skiën in Noorwegen? Ga dan zeker op ontdekking met een hondensledetocht, een sneeuwschoenentocht of tijdens het walvis spotten in Tromsø. Houd er rekening mee dat in het noorden van Noorwegen de zon zich in de winter niet laat zien en dat de winternachten lang zijn. 

Lente in Noorwegen

De lente in Noorwegen is een periode waarin je de bevolking en de natuur ziet opbloeien. De dagen worden weer langer en de temperaturen stijgen. Tijdens je rondreis door Noorwegen in de lente kun je het begin van de week nog skiën en een paar dagen later maak je een bergwandeling in de zon. De smeltende sneeuw zorgt voor natuurlijke watervallen, rivieren, meren en de prachtige natuur die weer opbloeit. Het weer blijf in de lente erg wispelturig. Zorg er daarom voor dat je je goed aankleedt, houd hierbij rekening met regen en misschien wel sneeuw. 

Agder - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Zomer in Noorwegen

De Noren houden van de winter, maar in de zomer leer je de lokale bevolking het beste kennen. Ze gaan graag naar buiten om te genieten van de zon en te barbecueën in het park of aan de kust. Zelfs in Noorwegen kunnen de temperaturen oplopen tot de 30 graden. Tijdens je rondreis door Noorwegen in de zomer kan je de middernachtzon aanschouwen. Hoe noordelijker je gaat hoe magischer de nacht is. Ga ’s nachts vissen, pak de kajak of maak een bergwandeling om optimaal te genieten van dit fenomeen. 

Agder - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Herfst in Noorwegen

In de herfst worden de dagen in Noorwegen korter, de lucht frisser en de kleuren mooier. De zomer kan tot half oktober aanhouden en de herfst begint pas echt wanneer de bomen en de hei de bekende Indian Summer kleuren krijgen. Deze prachtige diep rode en gele kleuren zorgen voor een magische sfeer. In de herfst gaan veel Noren wandelen in de Noorse bergen en bossen. De herfst in Noorwegen is het begin van het noorderlicht, de walvissen laten zich weer zien en het is de tijd van het jaar om gezellig bij elkaar te komen. Combineer je vakantie naar Noorwegen in de herfst met een citytrip naar Oslo en een prachtige tocht door de bergen. 

Agder - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Inspirerende reizen door Noorwegen

Het plannen van een rondreis door Noorwegen kan lastig zijn. Er zijn tal van prachtige wegen, fjorden en uitzichtpunten. Het liefst bezoek je deze natuurlijk allemaal. De mooiste rondreizen door Noorwegen hebben wij voor jou uitgezocht. Wist je dat je Noorwegen ook goed kan combineren met Zweden? Of dat je delen van Noorwegen en Zweden ook goed met de trein kan bezoeken? Wij helpen je graag bij het boeken van jouw droomreis naar Scandinavië.  

Telemark - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway.comQ

Uitgelichte reizen