Bosbranden Jasper Meer info

Bezienswaardigheden Vancouver Island: Wat te doen op Vancouver Island?

Een vakantie naar Vancouver Island is voor velen een droom. Dit is dan ook niet voor niets. West Canada is een bestemming die volledig draait om de prachtige natuur en wildlife die hier terug te vinden is. Doets Reizen geeft je de beste tips voor alle bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken tijdens jouw reis door Vancouver Island.

Victoria

De grootste stad die is gelegen op Vancouver Island is Victoria. Deze stad heeft dan ook meerdere highlights te bieden die absoluut een bezoek waard zijn. Zo is de binnenstad volledig gelegen om de haven van Victoria. Hier zijn vele restanten van de Britse kolonie terug te vinden. De bouwstijl van de gebouwen zijn dan ook allemaal te herleiden naar een oud Engelse stijl. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld in het Fairmont hotel dagelijks nog een hightea en afternoon tea georganiseerd. Ben jij een fan van botanische tuin dan kan je in Victoria ook goed terecht. Hier zijn namelijk de Butchart Gardens terug te vinden. Dit zijn immense botanische tuinen waar een weelderigheid aan bloemen en planten is terug te vinden. Deze plaats is dan ook zeker een aanrader tijdens jouw reis over Vancouver Island. 

Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Pacific Rim National Park

Dit is een van de meest unieke nationale parken van Canada. Dit is namelijk een National Park dat bestaat uit gematigd regenwoud. Dit is dan ook niet de natuur waar je gelijk aan denkt bij West Canada maar dit maakt het juist een welkome afwisseling. Door het gematigde regenwoud kun je prachtige wandelingen maken over een van de vele boardwalks. De bomen zijn voorzien van een dikke groene moslaag en door het dikke bladeren dak van de vele Cedar bomen die hier terug te vinden zijn krijgt dit park een mystieke sfeer. Maak een wandeling en kom uit op een van de vele verlaten strandjes met een ruige kust.  

Pacific Rim National Park - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Parksville

Parksville is een heerlijke locatie die je aandoet tijdens jouw reis over Vancouver Island. De kustlijn bij deze plaats beschikt over prachtige uitgestrekt en gele zandstranden. Hoewel deze plaats beschikt over een heerlijk strand zal je hier niet lekker in de zomer gaan zonnebaden of het water in gaan. Dit aangezien de watertemperatuur van Canada dit meestal niet toelaat. Bij deze stranden worden er veel mosselen en andere schelpdieren gevonden en van deze zeevruchten kan je dan ook heerlijk genieten in een van de restaurants. Bij eb kun je op deze stranden honderden meters het strand op lopen en vaak zie je in de verte de ferryboten al varen. Deze vertrekken namelijk in het nabij gelegen Nanaimo van en naar het vasteland. 

Parksville - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Walvissen spotten

Wil jij tijdens je reis op zoek naar de grijze walvissen? Boek dan een walvissen tour vanuit Pacific Rim National Park. Dit is dé locatie voor het spotten van walvissen aangezien ze hier graag in de open zee van de Stille Oceaan te vinden zijn. Houdt jij van avontuur? Ga dan op pad met een zodiac tour, hiermee ben je sneller ter plaatse als er een walvis gespot wordt en ben je ook wendbaarder. Heb jij lichamelijke klachten of reis je met kleine kinderen, ga dan voor een boottour met een Covered Vessel. Vanaf deze boten heb je ook een prachtig zicht op de walvissen als ze gespot worden maar heb je geen last van de klap op de golven zoals je deze wel kan ervaren in een zodiac boot. 

Pacific Rim National Park - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Orka’s spotten

Het spotten van orka’s is ook een hele bijzondere activiteit die je graag onderneemt tijdens je reis over Vancouver Island. Wanneer je orka’s wilt spotten kun je dit het beste doen vanaf Victoria. Hier kun je net als bij de walvissen watching op pad gaan met een zodiac of covered vessel op zoek naar de orka’s. Deze leven in de straat tussen het vaste land van Amerika en Vancouver Island. Dit is namelijk een zeer prettig leefgebied voor de orka’s en wordt ook gezien als broedgebied. Om deze reden is de kans dat je tijdens deze excursie een orka spot is heel erg groot. Daarnaast kunnen de gidsen je ook heel veel vertellen over de orka’s en hebben ze de orka’s ook allemaal een naam gegeven. 

Orka's spotten Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Grizzly’s spotten

Wil jij tijdens jouw reis over Vancouver Island de grizzly beren spotten? Dan ben je op Vancouver Island op het juiste adres. Je kan hier vanaf Telegraph Cove bijvoorbeeld een dagexcursie boeken waarbij je naar het leefgebied van de grizzly beren gaat in een van de inlets van het vasteland van Canada. Deze excursies worden georganiseerd en beheerd door de First Nations, dit zorgt ervoor dat zij je van ontzettend veel informatie over de dieren maar ook over de omgeving kunnen voorzien. Daarnaast zijn zij heel strikt in hun doel om de natuur te behouden zoals deze er nu is. Dit zorgt er dan ook voor dat de excursies worden ondernomen in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers en zijn kinderen onder de 10 jaar niet toegestaan. Ze weten ze zeker dat de beren waarmee alle gidsen een echte band hebben opgebouwd door de jaren heen niet opgeschrikt zullen worden door een van de deelnemers door de excursie. 

Tide Rip Tours - Telegraph Cove - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen