De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bosbranden Canada

Op dit moment woedt er ten noorden van Jasper National Park een bosbrand. Bosbranden zijn (helaas) vrij gebruikelijk in Noord-Amerika. Bekijk hier de actuele informatie en welke invloed dit mogelijk heeft op jouw reis door West-Canada.

Update 12 september 2022

Bosbranden Jasper National Park

Circa 15 kilomter ten noorden van het dorpje Jasper in Jasper National Park, woedt momenteel een bosbrand (Chetamon Wildfire). Als gevolg van deze brand is een elektriciteitskabel beschadigd en is men druk bezig om dit te herstellen. Elektriciteit is nu tijdelijk schaars in Jasper en heeft effect op bepaalde faciliteiten in Jasper National Park en accommodaties. Vanuit de lokale autoriteiten is verzocht om het stroomgebruik tot een minimum te beperken. De accommodaties zijn op dit moment gewoon geopend. Er is dus geen acute noodzaak om jouw reis aan te passen. De situatie kan ieder moment veranderen en we verwachten dat het stroomprobleem snel opgelost zal zijn. Mocht het nodig zijn, nemen we natuurlijk opnieuw contact met je op.  

Jasper National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Advies van lokale autoriteiten

Het advies om tijdelijk geen bezoek aan Jasper National Park te bezoeken heeft vooral het doel om dagjesmensen en lokale reizigers uit de omgeving te weren. De hotels en het park zijn tot op heden nog steeds geopend, al is het met een beperkt aanbod qua faciliteiten. Hierdoor kunnen internationale toersiten (die vrijwel altijd een compleet reisarrangement hebben gepland) zonder al te veel moeite alsnog een bezoek aan Jasper brengen zonder de reis aan te hoeven passen. Vrijwel alle attracties (zoals bijvoorbeeld de Jasper Skytram) zijn gewoon geopend. 

Jasper National Park Wildlife - Alberta - Canada - Doets Reizen

We houden het in de gaten!

We houden de sitautie nauwlettend in de gaten. Wij nemen contact op met reizigers wanneer daar een actute noodzaak voor is. Reizigers die via Doets Reizen een campingovernachting hebben geboekt in Jasper National Park worden op korte termijn door onze lokale agent benaderd. 

Doets Reizen Kantoor

Vragen over de bosbranden in Jasper

Heb je aanvullende vragen over de bosbranden ten noorden van Jasper? Stel ze hier: