Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Brussels Airport

Woon je in het zuiden van Nederland of in België? Of vlieg je liever niet (meer) via Schiphol? Dan is Brussels Airport in België een goede optie. De luchthaven van Brussel wordt in de volksmond ook wel Zaventem genoemd en kenmerkt zich door de kleinschaligheid en goede bereikbaarheid. Onder andere United Airlines, Air Canada en Icelandair vliegen vanuit Brussel naar Noord-Amerikaanse bestemmingen en IJsland.

Directe treinen tussen Amsterdam en Brussel

De route bestaat uit de volgende stops: Amsterdam- centraal, Schiphol Airport, Rotterdam-Centraal, Breda, Noorderkempen, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Mechelen en Brussels Airport. Er zijn dagelijks circa 16 directe treinen die vanuit Amsterdam vertrekken naar Brussels Airport. Het treinstation is te vinden in de luchthaven. Bekijk hier de treinmogelijkheden en boek direct online. Tip: plan ruim zodat eventuele treinvertragingen opgevangen kunnen worden en je de vlucht niet mist. 

Brussels Airport - Doets Reizen - Vakantie - Vliegen vanuit Brussel

Parkeren bij Brussels Airport

Voor het luchthavengebouw kan je de parkings P1, P2 en P3 op wandelafstand terugvinden. Elk half uur bedraagt circa € 3. In de meeste gevallen is Long Term parking voordeliger en aan te raden voor vakantiereizen. Longterm parking is discountparking voor passagiers die langdurig op reis zijn. Deze zijn verbonden via een gratis shuttle bus, die van de parkings naar de luchthaven rijdt. Volg de borden Discount Parking 1. Boek vooraf via Brussels Aiport. Alle parkeermogelijkheden ontdek je hier

Brussels Airport - Doets Reizen - Vakantie - Vliegen vanuit Brussel

Overnachten in de buurt van Brussels Airport

Zowel voor het luchthavengebouw als rond de luchthaven zijn luchthavenhotels te vinden. Elk hotel biedt zijn eigen shuttle dienst aan (meestal gratis). De hotelshuttles komen aan en vertrekken op niveau 0, vlak onder de aankomsthal. De hotels met een gratis (onder voorbehoud van wijzigingen) shuttledienst naar de luchthaven zijn o.a.: Crowne Plaza Brussels Airport, Van der Valk Hotel Brussels Airport, NH Brussels Airport Hotel, Gresham Belson Hotel Brussels Airport, Thon Hotel Brussels Airport, Hotel Ibis Budget, Hotel Mercure Brussels Airport, Novotel Brussels Airport, Courtyard by Marriott Brussels Hotel, Park Inn by Radisson Brussels Airport. 

Brussels Airport - Doets Reizen - Vakantie - Vliegen vanuit Brussel

Extra comfort: Boek Fast Lane

Met deze service kunnen passagiers online een Fast Lane Pass kopen. Hiermee kunnen passagiers sneller door de veiligheidscontrole gaan, ongeacht of je Economy of Businessclass vliegt. De Fast Lane bevindt zich aan de rechterkant van de veiligheidscontrole. Om van deze service gebruik te maken, heb je naast een boarding pass ook je digitale of geprinte Fast Lane Pass nodig. Boek je Fast Lane Pass vooraf via deze officiële website

Brussels Airport - Doets Reizen - Vakantie - Vliegen vanuit Brussel

Kies in het offerte-traject voor Brussel

Kies online jouw droomreis uit. Tijdens het offerte-traject kun je bij het vliegreis-onderdeel kiezen voor vertrek vanaf Brussel. Je krijgt dan de scherpste vliegreis opties te zien met vertrek vanuit Brussel. Handig toch!?

Brussels Airport - Doets Reizen - Vakantie - Vliegen vanuit Brussel
  • Brussels Airport - Doets Reizen - Vakantie - Vliegen vanuit Brussel

Uitgelichte reizen