Bosbranden Jasper Meer info

Chicago: strand en stedentrip in 1

Hip, hipper, hipst. Chicago is een steeds populairdere bestemming. Terecht, want deze unieke stad weet al je zintuigen tot in de puntjes te prikkelen. Van trendy rooftopbars tot bruisende stadsparken en –stranden, jazz en musea en festivals: een bezoek aan Chicago is een belevenis!

Bekijk de video

The Windy City

Wie een stedentrip wil combineren met een strandvakantie mag Chicago niet overslaan. Dankzij de unieke ligging aan Lake Michigan heeft Chicago fantastische stadsstranden. Het mag dan ‘The Windy City’ worden genoemd, de zomerse temperaturen zijn bijzonder aangenaam. Shop till you drop op de Magnificent Mile. Dit populaire deel van Michigan Avenue heeft veel exclusieve boetieks van de bekende modemerken, net als het historische Gold Coast-gedeelte.

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Rooftopbars & hippe wijken

Chicago is een creatieve stad. Genieten kun je er van jazz- en bluesmuziek, maar ook van tal van musea. Woon een van de vele festivals en gratis zomeravondconcerten in Millennium Park bij, het park is bekend van de Cloud Gate, een soort zilveren boon. Rooftopbars en trendy restaurants als Cindy’s in Chicago Athletic Association en J. Parker in het Lincoln Hotel zijn de perfecte plek om te chillen onder het genot van een goede cocktail. Ontdek ook de hipsterwijken als Wicker Park en Bucktown. Wie de stranden en prachtige stadsparken wil bezoeken, kan het beste de metro pakken of een fiets huren.

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Verken Chicago op jouw manier!

Wil je Chicago liever vanuit een ander standpunt bewonderen? Dát kan door een helikoptervlucht boven de stad te maken – een unieke ervaring! Ook is het mogelijk om met per rondvaartboot Lake Michigan of de Chicago River te verkennen en vanaf het water de skyline te bewonderen. De opstapplaatsen liggen onder Michigan Avenue Bridge, de brug die sinds 1920 de populaire Michigan Avenue, met zijn Magnificent Mile, met de andere oever verbindt. Chicago is schoon, hip, gastvrij en divers. Dankzij de unieke ligging is het dé ideale bestemming voor zowel hippe avonturiers als gezinnen met jonge kinderen. 

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Uitgelichte reizen