Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Classic Whale Watching Akureyri

Akureyri - Oost-Noordland

De bultruggen van Eyjafjord zien in hun natuurlijke omgeving, is een kans die je zeker niet mag missen. Op een speciale walvissafariboot, die zo’n 200 personen kan vervoeren, ga je met een spectaculaire uitzicht op zoek naar de walvissen. Met getrainde walvisgidsen ga je op pad en die weten ook precies de plekken om deze dieren te vinden.

Je vertrekt met de excursie vanuit Akureyri. Je verzamelt bij het ticketkantoor van Elding, de organisatie van de tour, en vanaf daar ga je het water op. Vanaf deze plek vaar je naar de fjorden, waar de walvissen zich ook bevinden. Op de boot zijn er verschillende faciliteiten, zoals binnen- en buitenzitplaatsen, een bar en een cafetaria. Hierdoor kan je in alle comfort genieten van het uitzicht en de walvissen zien! Omdat je dus ook buiten kan zitten, wordt er sterk aangeraden om je warm aan te kleden.

Boottype: Vessel – Hólmasól (geschikt voor 200 personen), Ambassador (geschikt voor 100 personen) of Konsull (geschikt voor 60 personen). Het is van te voren niet mogelijk om een specifieke boot te boeken, ter plaatse wordt bekend gemaakt in welke boot je mag plaatsnemen.

Duur: 3 uur. Je dient je 15 minuten voor aanvang te melden bij de Floating Pier Oddeyrarbót 2 (naast het cultureel center HOF in Akureyri).

Periode: hele jaar

Inclusief: warme overal, dekens, Engelstalige gids en gratis WiFi aan boord. 

Reizen met deze excursie