Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Family Fun Rafting

Drumboddsstaðir - Drumbó River Base - Westland

Op zoek naar een avontuur geschikt voor de hele familie tijdens je reis door IJsland? Dan is Family Fun Rafting precies wat je zoekt! Laat de adrenaline door je aderen stromen terwijl je geniet van de prachtige natuurlijke omgeving. Deze avontuurlijke excursie kun je perfect integreren in je Golden Circle-route, aangezien het basiskamp, bekend als de Drumbó River Base, zich op deze route bevindt.

Een van de drie hoogtepunten van de Golden Circle is de indrukwekkende Gullfoss-waterval. Vanaf deze waterval strekt zich een canyon naar beneden uit, wat het decor vormt voor deze onvergetelijke ervaring! De stroomversnellingen en golven vinden hun oorsprong in de Hvítá-rivier, die ontspringt op de Langjökull-gletsjer en het raften mogelijk maakt. Deze familietocht beslaat ongeveer 4 kilometer en begint bij de Brúarhlöð-canyon. Het laatste deel van de tocht is rustig, waardoor je al dobberend kunt ontspannen en nog meer kunt genieten van het prachtige IJslandse landschap.

Als er volwassenen in het gezelschap zijn die de voorkeur geven aan iets ruiger avontuur, is dat natuurlijk ook mogelijk. De volwassenen sluiten zich dan aan bij de River Fun Rafting, waar de bus als eerste naartoe gaat. De kinderen (of andere volwassenen) vervolgen hun reis met de bus naar de Brúarhlöð-canyon. Ze arriveren daar een paar minuten voor de boot, zodat ze op tijd kunnen instappen en de tour samen kunnen voltooien.

Eenmaal terug bij Drumbó River Base, kan je heerlijk bijkomen met een hapje of drankje in het restaurant River. Als je graag wilt opwarmen, kan dat ook in de sauna en hot tub die hier ook te vinden zijn. Om schone en droge kleding aan te trekken, zijn er natuurlijk ook kleedkamers en douches aanwezig.

Belangrijk: wees 15 minuten voor start aanwezig. De afstand van Reykjavik is ongeveer 1,5 uur, dus houdt daar rekening mee. Een zwemdiploma is uiteraard belangrijk, maar hoef je niet te laten zien. Zolang je maar kan zwemmen en niet bang bent om in koud water terecht te komen.

Inclusief: Engelstalige gids, uitrusting (wetsuit, reddingsvest, waterdichte schoenen, helm en peddel) en gebruik van de sauna en hottub bij de Drumbó River Base.

Meenemen: warme kleding voor onder de wetsuit (er wordt aangeraden geen katoen te dragen, omdat dat je niet warm houdt. Fleece of wollen kleding wordt daardoor juist sterk aangeraden), zwemkleding, handdoek en een schoon paar kleren.

Minimale leeftijd: 8 jaar

Duur: circa 2,5-3 uur vanaf de Drumbó River Base.

Periode: dagelijks om 11.00 uur of 15.00 uur van 15 mei t/m 15 september

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk. 

Reizen met deze excursie