Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Kayak River Side

Drumboddsstaðir - Drumbó River Base - Westland

Wil je een ultieme adrenalinekick ervaren terwijl je het prachtige natuurlijke landschap van IJsland verkent? Dan is de Kayak River Ride absoluut een aanrader. Met een opblaasbare kajak ga je de uitdaging aan op de Hvítá River, beter bekend als de Witte Rivier. Deze rivier staat bekend om zijn wilde wateren, wat de ervaring extra opwindend maakt. Deze avontuurlijke excursie kun je opnemen in je Golden Circle-route, aangezien het basiskamp, genaamd de Drumbó River Base, langs deze route ligt.

De Hvítá River ontspringt vanaf de Langjökull-gletsjer, de op een na grootste gletsjer in IJsland. De tocht begint enkele kilometers stroomafwaarts van de Gullfoss-waterval, een van de drie hoogtepunten van de Golden Circle. Hier geniet je van uitzichten die alleen vanuit een boot te ervaren zijn. De eerste paar kilometers brengen je door wilde stroomversnellingen, gevolgd door een rustiger gedeelte waar je langs serene ravijnen drijft. De route voert je ook door de Brúarhlöð Canyon, een opvallende kloof gevormd door een vulkaanuitbarsting en uitgesleten door de rivier.

Deze excursie is behoorlijk uitdagend, en er zijn punten waarop voorzichtigheid geboden is. De opblaasbare kajak loopt niet snel vol met water en is daardoor gemakkelijk te manoeuvreren, maar het omslaan van de kajak en in het gletsjerwater belanden, is mogelijk. Deskundige raftgidsen en veiligheidskajakkers staan te allen tijde paraat om te assisteren. Met de juiste uitrusting, waaronder een wetsuit en reddingsvest, blijf je sowieso drijven. Het wordt echter aanbevolen om deze tocht alleen aan te gaan als je op zoek bent naar actie en over een goede conditie beschikt.

Eenmaal terug bij Drumbó River Base, kan je heerlijk bijkomen met een hapje of drankje in het restaurant River. Als je graag wilt opwarmen, kan dat ook in de sauna en hot tub die hier ook te vinden zijn. Om schone en droge kleding aan te trekken, zijn er natuurlijk ook kleedkamers en douches aanwezig.

Belangrijk: wees 15 minuten voor start aanwezig. De afstand van Reykjavik is ongeveer 1,5 uur, dus houdt daar rekening mee. Een zwemdiploma is uiteraard belangrijk, maar hoef je niet te laten zien. Zolang je maar kan zwemmen en niet bang bent om in koud water terecht te komen.

Inclusief: Engelstalige gids, uitrusting (wetsuit, reddingsvest, waterdichte schoenen, helm en peddel) en opwarmmogelijkheden in de Drumbó River Base.

Meenemen: warme kleding voor onder de wetsuit (er wordt aangeraden geen katoen te dragen, omdat dat je niet warm houdt. Fleece of wollen kleding wordt daardoor juist sterk aangeraden), zwemkleding, handdoek en een schoon paar kleren.

Minimale leeftijd: 11 jaar (houdt er rekening mee dat deze excursie niet kindvriendelijk is)

Duur: circa 3 - 4 uur vanaf de Drumbó River Base.

Periode: dagelijks om 11.00 uur of 15.00 uur van 15 mei t/m 15 september

Moeilijkheidsgraad: Uitdagend.  

Reizen met deze excursie