Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Meet us at Gullfoss

Gullfoss Waterval - Zuidland

Wil jij altijd al op een sneeuwscooter de omgeving van IJsland verkennen? Dan is deze excursie echt een must-do! IJsland staat bekend om de vele gletsjers met sneeuw, welke je het hele jaar door per sneeuwscooter kunt ontdekken. Je komt op plaatsen die je niet met de auto kunt zien, ontdek de prachtige (witte) omgeving en geniet! 

Bij deze excursie ga je op eigen gelegenheid naar de ophaalplaats in Gullfoss. De rit van Reykjavik naar Gullfoss duurt ongeveer 2 uur. De tour begint bij het Gullfoss Café, waar je je auto kunt parkeren en eventueel kunt genieten van een lunch. Deze locatie ligt dichtbij de Golden Circle en daarom zou je hem dus goed kunnen combineren met je bezoek aan deze prachtige omgeving. Bij het Gullfoss Café wordt je opgepikt door een monstertruck die je naar het basiskamp op de Langjökull-gletsjer brengt. Tijdens de ongeveer één uur durende rit krijg je al een voorproefje van de natuurlijke omgeving. Het is al een soort excursie, dus ga er ook lekker voor zitten! Eenmaal bij het basiskamp aangekomen, ontvang je de uitrusting voor de sneeuwscooter en een korte veiligheids- en besturingsinstructie. Samen met een professionele gids verken je vervolgens op avontuurlijke wijze de uitgestrekte gletsjers en indrukwekkende uitzichten van de hooglanden van IJsland. Omdat je in een groep reist, is het wat makkelijker om te relaxen en de omgeving goed in je op te nemen.

Adres meeting point: Gullfoss Parking, Bláksógabyggð 801, IS

Inclusief: uitrusting voor de sneeuwscooter en Engelstalige gids.

Meenemen: goede buitenkleding en -schoenen die je ook warm kunnen houden. Ook een snack wordt aangeraden, aangezien de tour bijna een halve dag duurt.

Periode: hele jaar met begintijden om 12.00 uur en 14.00 uur.

Duur: 4 uur (1 uur op de sneeuwscooter).

Rijbewijs: verplicht om op de sneeuwscooter te rijden.

Niveau: makkelijk

Minimale leeftijd: 6 jaar (er is één kind per volwassenen toegestaan).  

Belangrijk: de excursie kan vertragen of eventueel geannuleerd worden als de weersomstandigheden niet goed zijn. Houd er ook rekening mee dat je de sneeuwscooter met z’n tweeën deelt. Als je alleen op een sneeuwscooter zou willen, dan komen daar extra kosten bij. 

Reizen met deze excursie