Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Midnight Sun ATV Tour

Reykjavik - Hoofdstedelijke regio

Een middernachtzon: een unieke natuur fenomeen wat alleen voorkomt bij gebieden rond de noordpoolcirkel. Hierbij staat de zon om middernacht boven de horizon, waardoor hij zowel overdag als ’s nachts te zien is. Dit is natuurlijk al een bijzonder moment om mee te maken, maar met de Midnight Sun ATV Tour wordt het nog ietsjes meer bijzonder. Deze route rijdt je namelijk met een quad (ATV)! Deze excursie vindt later in de middag plaats. Dit natuurlijk omdat je dan precies op het goede tijdstip op pad gaat.

De gidsen halen je op van een zelfgekozen locatie en brengen je naar het basiskamp wat op 15 minuten afligt van Reykjavik. Na een uitgebreide veiligheidsinstructie, vertrek je op het beste tijdstip (later in de avond) om op pad te gaan. Tijdens de tocht rijdt je over asfalt, maar ook over grindpaden, steile hellingen en rotsachtige paden. Via twee punten bekijk je de middernachtzon: Reykjavik Peak en Úlfarsfell. Zo krijg je rustig de tijd om zowel de zonsondergang als -opgang te zien.

Er wordt wel gevraagd rekening te houden met het weer. Hierdoor kan het zijn dat sommige stukken niet gereden kunnen worden, of dat de middernachtzon niet zo is als verwacht. Het is allemaal de wil van Moeder Natuur.

Minimale leeftijd: 6 jaar – waarbij de bestuurder 17 jaar of ouder moet zijn en moet beschikken over een geldig rijbewijs.

Duur: circa 2 uur op de quad – 3,5 uur in totaal met de transferservice.

Transfer: de tour is inclusief transferservice van en naar Reykjavik. Dat kan vanuit het hotel of bij een dichtbijgelegen bus stop. Zie www.busstop.is welke stop het dichtstbijzijnde is voor jou. Als je op eigen gelegenheid naar het meeting point wilt gaan, is het belangrijk om dit aan ons door te geven. Het meeting point ligt op 15 minuten rijden van Reykjavik.

Periode: door de middernachtzon zijn er maar beperkte tijden dat deze tour gedaan kan worden. Het wordt daarom alleen aangeboden van 15 mei tot 15 augustus (onder voorbehoud van weer).

Inclusief: uitrusting (overal, helm, skimasker en handschoenen) en Engelstalige gids.

Prijs: de prijzen zijn per persoon. Je kunt de quad delen met maximaal twee personen of je kunt hem alleen besturen. Houdt er dan wel rekening mee dat er een single-rider toeslag bovenop komt. Deze toeslag is voor deze excursie is €60.

Reizen met deze excursie