Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Premium Whale Watching Reykjavik

Reykjavik - Hoofdstedelijke regio

Een fantastische manier om de wilde dieren in de natuur van IJsland te bewonderen, is gegarandeerd met deze Premium Whale Watching Tour. Deze exclusieve tour biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers per boot, samen met een gespecialiseerde bemanning. Met een RIB-boot, voorzien van een stevige romp, kom je dichter bij de dieren dan tijdens een klassieke walvissafari, terwijl je ook een groter gebied kunt verkennen.

De tocht begint richting een van de drie eilanden in de buurt van de haven, Engey, Akurey en Lundey,  waar je papegaaiduikers kunt spotten (alleen mogelijk tussen 1 mei en 20 augustus). Vervolgens gaat de reis verder op zoek naar walvissen en dolfijnen. Na het ontdekken van de wonderen van de zee, vaart de boot terug langs de kustlijn van Reykjavik, waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad als afsluiting van de tour.

Boottype: RIB Boot, geschikt voor 12 personen.

Minimale leeftijd: 10 jaar (of in ieder geval een lengte van 145 cm)

Duur: circa 2 uur. Je dient je 30 minuten voor vertrek te melden bij de Elding Office in Old Harbour Ægisgarður 5c, 101 Reykjavík, IS.

Periode: 1 april – 31 oktober

Belangrijk: deze excursie is wat ruig, waardoor het wordt afgeraden voor seniore (65+), zwangere vrouwen en reizigers met een geschiedenis van hart- en rugproblemen. De overal moet ook gedragen worden en gaat tot maximaal maat 3XL.

Reizen met deze excursie