Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

River Fun Rafting

Drumboddsstaðir - Drumbó River Base - Westland

Ben je op zoek naar een dosis adrenaline? Dan is River Fun Rafting echt iets voor jou! Tijdens deze excursie verken je enkele van IJslands meest adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden. Je kunt deze avontuurlijke reis perfect integreren in je Golden Circle-route, aangezien het basiskamp, ook bekend als de Drumbó River Base, zich op deze route bevindt.

Een van de hoogtepunten van de Golden Circle is de indrukwekkende Gullfoss-waterval. Vanaf deze waterval strekt zich een prachtige canyon uit, wat het decor vormt voor deze onvergetelijke ervaring. De stroomversnellingen en golven worden gevoed door de Hvítá-rivier, die ontspringt op de Langjökull-gletsjer en het raften mogelijk maakt. De spannende tocht beslaat ongeveer 7 kilometer, waarbij je wordt getrakteerd op adembenemende uitzichten. Het laatste deel van de reis is wat kalmer, waardoor je de gelegenheid hebt om te ontspannen en te genieten van het IJslandse landschap terwijl je rustig ronddobbert. Tijdens de tocht wordt er ook gestopt bij de Brúarhlöð-canyon, waar avonturiers, afhankelijk van de omstandigheden, kunnen klifspringen.

Eenmaal terug bij Drumbó River Base, kan je heerlijk bijkomen met een hapje of drankje in het restaurant River. Als je graag wilt opwarmen, kan dat ook in de sauna en hot tub die hier ook te vinden zijn. Om schone en droge kleding aan te trekken, zijn er natuurlijk ook kleedkamers en douches aanwezig.

Belangrijk: wees 15 minuten voor start aanwezig. De afstand van Reykjavik is ongeveer 1,5 uur, dus houdt daar rekening mee. Een zwemdiploma is uiteraard belangrijk, maar hoef je niet te laten zien. Zolang je maar kan zwemmen en niet bang bent om in koud water terecht te komen.

Inclusief: Engelstalige gids, uitrusting (wetsuit, reddingsvest, waterdichte schoenen, helm en peddel) en gebruik van de sauna en hottub bij de Drumbó River Base.

Meenemen: warme kleding voor onder de wetsuit (er wordt aangeraden geen katoen te dragen, omdat dat je niet warm houdt. Fleece of wollen kleding wordt daardoor juist sterk aangeraden), zwemkleding, handdoek en een schoon paar kleren.

Minimale leeftijd: 11 jaar

Duur: circa 2,5 - 3 uur vanaf de Drumbó River Base.

Periode: dagelijks om 11.00 uur of 15.00 uur van 15 mei t/m 15 september

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk tot gemiddeld. Class 2+ rafting rivier. 

Reizen met deze excursie