Bosbranden Jasper Meer info

Fjorden Noorwegen

Iedereen heeft wel een de Noorse fjorden gezien. In het echt, op de televisie of op een foto. De adembenemende landschappen van Noorwegen zullen niet snel van je netvlies verdwijnen. Ga er op uit om te wandelen, kajakken of om te skiën.

Er tussenuit in de Noorse fjorden

Kies ervoor om tijdens je vakantie in Noorwegen even op te laden in de betoverende omgeving van de Noorse fjorden. Kom tot rust en zoek de verbinding met Moeder Natuur tijdens een wandeling langs de stromende watervallen en besneeuwde bergtoppen. 

Trolltunga - Odda - Noorwegen - vakantie Noorwegen - Doets Reizen

Wandelen in de fjorden

Wandelen in de Noorse fjorden is een populaire activiteit. Niet alleen onder de toeristen die Noorwegen bezoeken, maar ook de lokale bevolking trekt graag naar de kust of de bossen in. Op maar weinig plekken vindt je dan ook zoveel variatie in een gebied. Voor de ervaren wandelaars zijn er tal van mogelijkheden, maar ook voor de reiziger die het rustiger aan wil doen of voor de gezinnen zijn er kortere, makkelijke routes beschikbaar. 

Hiking Skaala in Noorwegen - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits Fjord Nord Norway and Sverre Hjørnevik

Kajakken door de Noorse fjorden

Ontdek de schoonheid van de Noorse fjorden vanaf het water. Terwijl je aan het kajakken bent maak je van dichtbij kennis met het Noorse kustlandschap. Je bent een met de natuur. Om je kanotocht indrukwekkender te maken is het zeker aan te raden om tijdens je vakantie in Noorwegen deel te nemen aan een begeleide tocht. De Noorse gids zal je meenemen naar de mooiste plekken op het water en kan je van alles vertellen over de inspirerende omgeving. 

De beste periode om de Noorse fjorden te ontdekken

De beste periode om naar de Noorse fjorden te reizen is van juni tot oktober. Tijdens deze maanden heb je de meeste kans op mooi weer. In deze periode zijn ook de meeste wandelingen beschikbaar en de prachtige scenic routes die Noorwegen rijk is zijn te bereiden. Houd evengoed rekening met kledingkeuze tijdens je rondreis door Noorwegen. Het weer kan snel omslaan, mist kan optrekken of regen kan opzetten. 

Complete rondreizen langs de fjorden van Noorwegen

Wil je je rondreis door Noorwegen optimaal benutten en volop genieten? Wij helpen je graag met het plannen van jouw droomreis naar de fjorden van Noorwegen. Wij zorgen ervoor dat jouw vakantie in Noorwegen wordt aangevuld met unieke excursies en bijzondere accommodaties. Laat je verrassen door onze bijzondere droomreizen door Noorwegen. 

Uitgelichte reizen