Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Corona-regels IJsland

IJsland is sinds 1 juli 2021 opnieuw open voor volledig gevaccineerde reizigers! Na maanden van lockdowns en reisbeperkingen is er eindelijk goed nieuws en kan er weer gereisd worden! Hier lees je aan welke eisen je moet voldoen.

Bekijk de video

Regels IJsland sinds 1 juli 2021

Sinds 1 juli 2021 zijn er een aantal versoepelingen die gelden voor volledig gevaccineerde reizigers en reizigers die van een eerdere COVID besmetting zijn hersteld; er zijn wel criteria voor de documentatie (bewijs). Actuele informatie. Een harde eis is dat er 14 dagen tussen het moment van de laatste vaccinatie tot aan de aankomst dag in IJsland zit. Zit er minder dan 14 dagen tussen je laatste (finale) vaccinatie en aankomst in IJsland? Dan is het verplicht om een PCR test te ondergaan bij aankomst in IJsland op de luchthaven. Uitslag ontvang je meestal binnen 24 uur.  Vanaf 26 juli 2021 is het tevens verplicht om een negatieve PCR test of een sneltest uitslag te overhandigen bij aankomst in IJsland. Deze uitslag mag niet ouder dan 72 uur zijn. 

Doets Reizen IJsland

Nog niet (volledig) gevaccineerde reizigers en overige reizigers

Ben je nog niet volledig gevaccineerd (reizen kan vanaf dag 15 na de laatste vaccinatieprik)? Dan gelden de onderstaande regels: 

* PCR test vooraf, niet ouder dan 72u
* Registratie vooraf
* PCR test bij aankomst in IJsland
* 5 dagen quarantaine
* PCR test na quarantaine
* Testuitslag in de accommodatie afwachten
* Na negatieve testuitslag vrij reizen

Boek dus enkel een reis wanneer alle reisdeelnemers zijn gevaccineerd. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van bovenstaande regels. 

Zuidkust IJsland - Doets Reizen

Uitleg voor families met kinderen:

Kinderen geboren in 2005 of later: mogen mee met de regels van de ouders, dus zijn de ouders gevaccineerd, dan hoeven de kinderen niet in quarantaine. Als de kinderen eerder geboren zijn, dienen zij exact de regels te volgen zoals die gelden, m.a.w. als de kinderen niet gevaccineerd zijn of al covid hebben gehad, geldt de 5 dagen quarantaine voor deze oudere kinderen nog wel.

South Shore - IJsland - Doets Reizen

Autovakanties IJsland van Doets Reizen

Bekijk direct het schitterende individuele reisaanbod van Doets Reizen: 

Autovakantie Droomreis IJsland
○ Autovakantie IJsland Wonders
○ Autovakantie Trendy & Spectaculair Zuid IJsland
 Roadtrip IJsland per SUV 

Liever niet op reis met een huurauto? Geen probleem, vanuit Reykjavik is het namelijk mogelijk om diverse dagtours te ondernemen. Bekijk hier uitgebreide de mogelijkheden

Hverir - IJsland - Doets Reizen

Camper rondreizen IJsland

Een camper rondreis door IJsland biedt jou volledige vrijheid. Tijdens een 2 of 3 weekse camperrondreis door IJsland kun jij in eigen tempo zelf je route bepalen. Kamperen in IJsland zorgt voor de meest ultieme natuurbeleving maar zonder in te leveren in comfort en gemakt. Doets Reizen verhuurt diverse campertypes die speciaal zijn afgestemd op de wegen in dit land. Stel hier je eigen camperreis IJsland samen en zie direct wat het kost.

Campervakantie in IJsland - Camperhuur IJsland - Doets Reizen

Uitgelichte reizen