De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

IJsland is weer open!

IJsland is sinds 1 juli 2021 opnieuw open voor volledig gevaccineerde reizigers! Na maanden van lockdowns en reisbeperkingen is er eindelijk goed nieuws en kan er weer gereisd worden! Op deze pagina lees je aan welke eisen je moet voldoen.

Bekijk de video

Regels IJsland sinds 16 augustus 2021

Sinds 16 augustus 2021 gelden nieuwe inreis voorwaarden voor reizigers naar IJsland:

○ Alle reizigers dienen zich voor aankomst in IJsland te registreren.

○ Alle reizigers dienen een vaccinatiebewijs te overhandigen of een herstelbewijs dat je minimaal 14 dagen en maximaal 180 dagen geleden corona hebt gehad. Voor wat betreft de vaccinnatie is het een harde eis dat er 14 dagen tussen het moment van de laatste vaccinatie tot aan de aankomst dag in IJsland zit. Zit er minder dan 14 dagen tussen je laatste (finale) vaccinatie en aankomst in IJsland? Dan is het verplicht om een PCR-test te ondergaan bij aankomst in IJsland op de luchthaven. De uitslag hiervan ontvang je meestal binnen 24 uur.

○ Alle reizigers dienen een negatieve testuitslag te overhandigen van ofwel een PCR-test of sneltest (antigeentest). De testuitslag mag niet ouder dan 72 uur zijn. Uitgezonderd zijn kinderen jonger dan 16 jaar. 

Voldoe je aan bovenstaand, dan hoef je niet in quarantaine bij aankomst in IJsland.

Klik hier voor meer uitleg en actuele informatie. 

Doets Reizen IJsland

Nog niet (volledig) gevaccineerde reizigers

Ben je nog niet volledig gevaccineerd of is jouw bewijs ongeldig verklaard? Dan gelden de volgende afwijkende regels:

○ Je dient je voor aankomst in IJsland te registreren.
○ Je dient een negatieve uitslag van een PCR-test te overhandigen. Deze test mag niet ouder dan 72 uur zijn. Een negatieve uitslag van een sneltest is ongeldig.
○ Je dient ter plaatse weer een coronatest af te nemen.
○ Je dient 5 dagen in quarantaine te blijven en na afloop wederom een coronatest af te nemen. Pas na een negatieve uitslag van de tweede test ben je vrij om door IJsland te reizen.

Boek dus enkel een reis wanneer alle reisdeelnemers zijn gevaccineerd. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van bovenstaande regels. 

Zuidkust IJsland - Doets Reizen

Uitleg voor families met kinderen

Kinderen onder de 18 jaar mogen met hun ouders naar IJsland reizen, mits de ouders zijn vrijgesteld van reisbeperkingen naar IJsland. Voor kinderen die in of vóór 2004 geboren zijn gelden dezelfde regels als alle andere reizigers. Hierbij is het dus afhankelijk van of je wel of niet volledig gevaccineerd bent.

South Shore - IJsland - Doets Reizen

Autovakanties IJsland van Doets Reizen

Bekijk direct het schitterende individuele reisaanbod van Doets Reizen: 

Autovakantie Droomreis IJsland
○ Autovakantie IJsland Wonders
○ Autovakantie Trendy & Spectaculair Zuid IJsland
Roadtrip IJsland per SUV 

Liever niet op reis met een huurauto? Geen probleem, vanuit Reykjavik is het namelijk mogelijk om diverse dagtours te ondernemen. Bekijk hier uitgebreid de mogelijkheden

Hverir - IJsland - Doets Reizen

Camper rondreizen IJsland

Een camper rondreis door IJsland biedt jou volledige vrijheid. Tijdens een 2- of 3-weekse camperrondreis door IJsland kun jij in eigen tempo zelf je route bepalen. Kamperen in IJsland zorgt voor de meest ultieme natuurbeleving maar zonder in te leveren in comfort en gemak. Doets Reizen verhuurt diverse campertypes die speciaal zijn afgestemd op de wegen in dit land. Stel hier je eigen camperreis door IJsland samen en zie direct wat het kost.

Campervakantie in IJsland - Camperhuur IJsland - Doets Reizen

PCR test via HealthCheckCenter (Onderdeel van ANVR)

Via HealthCheckCenter (partner van ANVR) kun je eenvoudig een PCR test inboeken. Klanten van een ANVR lidmaatschap reisondernemingen hebben geen kortingscode meer nodig, en kunnen meteen van het gereduceerde tarief gebruik maken. Een PCR-test kost €41,50 (onder voorbehoud van wijzigingen), de uitslag ontvang je meestal binnen 24 uur. Voor een antigeentest betaal je €23,95 (onder voorbehoud van wijzigingen) met een testuitslag binnen circa 1 uur.  Voor beide testen geldt dat een (non-)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen. HealthCheckCenter heeft ruim 85 locaties in Nederland wat zorgt voor een goede dekking. Er is dus altijd een testlocatie in de buurt. 

Hekla - IJsland - Doets Reizen

Uitgelichte reizen