Vraag

Wat als ik tijdens de reis positief test op Covid-19?

Antwoord:

Natuurlijk hopen wij dat jij als reiziger gezond bent en blijft. Mocht je tijdens de reis, dus op bestemming, positief test op Corona (Covid-19) ben je verplicht de regels op te volgen die op dat moment van kracht zijn in het land waar je je bevindt. In vrijwel alle gevallen mag je niet verder reizen en moet je verplicht in quarantaine. Na de verplichte quarantaine mag je opnieuw reizen, met een negatieve test kun je dan weer verder reizen (en/of aan boord van een vliegtuig). 

Wanneer je positief test op Covid-19 tijdens de reis dien je te allen tijde het noodnummer van je verzekering te bellen, zij zijn 24/7 bereikbaar en assisteren met het omboeken van je vlucht en het regelen van verblijf tijdens je quarantaine. Niet alle verzekeringen dekken deze kosten, controleer dit dan ook goed voor vertrek. Ben je niet verzekerd dan is er geen partij waarbij je assistentie kunt inschakelen en dien je zelf verblijf te regelen en je vlucht om te boeken. Doets Reizen is niet verantwoordelijk voor het niet afsluiten van goede verzekeringen door reizigers. Onze rol is daarom beperkt omdat wij immers geen verzekeringsmaatschappij zijn. Wanneer je geen verzekering hebt afgesloten dien je zelfstandig contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij (doe dit voor de oorspronkelijke vertrektijd van uw vlucht, anders verloopt je ticket en kun je niet meer omboeken). 

Wanneer je terugreist naar huis en de reis moet onderbreken/aanpassen kun je dit doorgeven aan Doets Reizen zodat wij de betreffende diensten kunnen informeren. Verzoeken tot restitutie van (niet genoten, of niet volledig genoten) diensten worden niet in behandeling genomen door Doets Reizen, dit dien je voor te leggen bij de (eventueel) afgesloten verzekering bij de betreffende verzekeringsmaatschappij.

  • Verzekering afgesloten? Bel het noodnummer (te vinden op jouw polisvoorwaarden voor 24/7 hulp en advies).
  • Geen verzekering afgesloten? Je hebt in dit geval een bewust risico genomen en afstand gedaan van 24/7 assistentie en hulp. 

Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.