Vraag

Wat is een PCR-test?

Antwoord:

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Bij de PCR-test wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm afgenomen en vervolgens naar een laboratorium gestuurd. Het laboratorium onderzoekt of genetisch materiaal van het coronavirus in het slijm aanwezig is. De PCR is een heel nauwkeurige test, maar het duurt langer tot de uitslag er is. Omdat de PCR-test erg nauwkeurig is, kan de PCR-test ingezet worden bij mensen met en zonder klachten. Meer informatie over Corona-testen. 

Is een PCR-test hetzelfde als een sneltest? 

Nee, om te beginnen is een sneltest snel, maar soms minder gevoelig. Sneltesten zijn alle testen die sneller een uitslag geven dan de bovenstaande PCR-test. Sommige testen zijn iets minder gevoelig dan de reguliere PCR-testen. Daarom kunnen niet alle sneltesten gebruikt worden voor alle doelgroepen. 

Meer informatie over PCR-test en sneltesten

Uitgebreide en zorgvuldige informatie over corona-tests is te vinden op de website van het RIVM

PCR test boeken via HealthCheckCenter (Onderdeel van ANVR)

Via HealthCheckCenter (partner van ANVR) kun je eenvoudig een PCR test inboeken. Klanten van een ANVR lidmaatschap reisondernemingen hebben geen kortingscode meer nodig, en kunnen meteen van het gereduceerde tarief gebruik maken. Een PCR-test kost €41,50 (onder voorbehoud van wijzigingen), de uitslag ontvang je meestal binnen 24 uur. Voor een antigeentest betaal je €23,95 (onder voorbehoud van wijzigingen) met een testuitslag binnen circa 1 uur.  Voor beide testen geldt dat een (non-)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen. HealthCheckCenter heeft ruim 85 locaties in Nederland wat zorgt voor een goede dekking. Er is dus altijd een testlocatie in de buurt. Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.