Vraag

Wat is het Doets Reizen Corona-voucher?

Antwoord:

Het Doets Reizen Corona-voucher is een speciaal voucher dat aan klanten wordt verstrekt als zij de reis op dit moment nog niet kunnen omboeken naar een concrete datum. Met dit voucher kan jij dan op een later moment een nieuwe datum vaststellen voor je oorspronkelijk geboekte reis. Op een Corona-voucher is SGR Garantie van toepassing, wat voor jou als consument extra bescherming biedt. Bekijk hier de actuele voorwaarden van het Doets Reizen Corona-voucher. 

Veel gestelde vragen over het Corona-voucher:

Mijn reis kan niet doorgaan vanwege reisbeperking door Corona maatregelen, wat is dan de procedure?

  1.  Je reis wordt omgeboekt naar een nieuwe datum die je aan ons doorgeeft.
    Wij zorgen er voor dat alle diensten worden omgeboekt en je krijgt een nieuwe factuur hiervoor. Het bedrag dat je hebt betaald voor je geannuleerde reis wordt overgezet naar de nieuwe reis.
  2. Je reis wordt geannuleerd en je krijgt de betaling terug in de vorm van een voucher.
    Dit voucher heeft een geldigheidstermijn van 1 jaar en kun je inzetten voor een nieuwe reis die uiterlijk 31 december 2021 uitgevoerd moet zijn.

Mag Doets Reizen een voucher uitgeven in plaats van een geldelijke restitutie?

Ja, dat mag. De Corona voucher is ontwikkeld door de branchevereniging ANVR en de SGR. De voucher wordt, gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren, gezien als een passende oplossing. Dit wordt erkend door zowel de Europese Commissie als het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) meegekeken bij de voorwaarden die aan de Corona voucher zijn verbonden. Tenslotte biedt de SGR op basis van haar bestuursbesluit dekking voor de vanaf 16 maart 2020 uitgegeven Corona-voucher.

Ik heb gelezen dat ik de voucher niet aan hoef te nemen. Krijg ik mijn geld terug voor mijn annulering.  

Er zijn bijzondere situaties waarin het niet redelijk is om partijen te houden aan afspraken uit een overeenkomst. Indien de omstandigheden zodanig uitzonderlijk zijn, kan dit zelfs bepalingen uit de wet opzij zetten. De Corona-crisis, de onvoorziene ontwikkelingen en de impact daarvan betreffen een dergelijke uitzonderlijke situatie. Dit is ook de reden dat overheden en toezichthouders in Europa, Nederland en andere landen wereldwijd de uitgifte van een Corona-voucher steunen. De Corona-voucher is in deze crisis een tijdelijke oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. 

Wat is de waarde van de voucher?

De waarde van het voucher is gelijk aan het totaal door jou betaalde bedrag. Dus ook boekingskosten en eventuele premies voor verzekeringen maken deel uit van de voucher.

Wat als mijn nieuwe reis duurder of goedkoper wordt?

Wij doen ons best om de reis voor de oude prijs aan te bieden, maar kunnen dat niet garanderen. Mocht je nieuwe reis wel duurder uitvallen, dan betaal je de meerkosten. Mocht de nieuwe reis goedkoper uitvallen, dan ontvang je hiervoor een nieuw voucher tot maximaal 20%.

Ik heb een compleet nieuwe boeking gemaakt na 16 maart 2020, is de SGR garantie op dit voucher van toepassing?

Ja, ook voor geheel nieuwe boeking is het voucher gedekt met SGR garantie. Alle reisvouchers die door SGR-deelnemers in heel 2020 worden uitgegeven vanwege annuleringen door de corona-pandemie vallen onder de garantie van SGR. Het moment van boeken is niet van belang. 

Ik heb voor mijn reis een voucher ontvangen, waar ik een nieuwe reis mee heb geboekt. Deze reis gaat weer niet door vanwege corona. Is mijn voucher die ik ontvang voor deze tweede reis gedekt met SGR garantie?

Ja, wanneer je een voucher van ons hebt ontvangen en je boekt vervolgens met dit voucher een reis die vanwege de corona-pandemie weer niet door kan gaan, blijft dit voucher gedekt met SGR garantie. 


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.