Vraag

Wat zijn de gevolgen van Corona op mijn reis?

Antwoord:

Welke reisregels hanteren landen? 

Wordt mijn reis nog wel wat ik me er van had voorgesteld?

We zullen, als reizigers, op een bepaalde manier een andere invulling moeten geven aan de vrijheid en toegankelijkheid die het toerisme ons voorheen te bieden had. De onbegrensde mogelijkheden zijn als gevolg van schaarste en personeelstekorsten afgenomen. Teleurstellingen zijn onvermijdelijk. Een flexibele en positieve instelling zal bijdragen aan een fijne vakantie en/of rondreis. 

Beperkte beschikbaarheid in 2022

De deur staat open, maar niet wagenwijd. De reisbranche maakt een comeback na 2 jaar COVID. Inmiddels staat ons de volgende uitdaging te wachten: beperkte beschikbaarheid! Door onderstaande omstandigheden zijn we gedwongen vaker mee te delen dat specifieke reiswensen niet altijd meer haalbaar zijn.

Toename Lokaal Reizen

Amerikanen en Canadezen gaan dit jaar in grote getalen op vakantie in eigen land. Gevolg is dat nationale parken, natuurgebieden en hotels sneller zijn volgeboekt. Mede om deze reden zijn Vancouver Island, Banff  en Jasper NP, Bryce NP, Zion NP en Yellowstone NP in de maanden juli en augustus niet meer te boeken. Voor Yosemite NP, de Grand Canyon, Death Valley, IJsland en nog veel meer natuurlocaties zal gelden dat accommodaties beperkt zijn, en je vermoedelijk verder af logeert van de plek die je wilt bezichtigen en in een verblijf dat niet je eerste keuze is. Ook in Florida legt lokaal toerisme veel beslag op de verblijfscapaciteit. Zoals je van ons gewend bent doen we niettemin ons uiterste om ertussen te komen. Dat lukt niet altijd, en daarom zoeken we naar een vergelijkbare optie. 

Het doorschuif-effect

Een andere reden dat hotels, natuurparken en andere attracties soms niet of beperkt toegankelijk zijn is omdat reizen die in 2020 en 2021 niet door konden gaan in 2022 worden uitgevoerd. Ook dat zorgt ervoor dat reismogelijkheden schaarser zijn dan normaal. 

Schaarste personeel

Overal ter wereld heeft de hospitality branche minder personeel in dienst. Ook in Amerika en Canada is sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Nu alles weer op gang begint te komen is het niet realistisch dat alles meteen weer op volle toeren draait.

Verantwoord toegangsbeleid

Eveneens in de VS en Canada wordt natuurbehoud in het toegangsbeleid steeds zwaarder meegewogen. Gevolg is dat er minder mensen in nationale parken worden toegelaten. Ook dat heeft een beperkend effect op de reismogelijkheden. 

Minder auto's en campers

Verhuurbedrijven hebben beperkte voorraden door haperende productieketens en gedeeltelijke verkoop van hun vloot in de COVID tijd (om zo toch nog wat inkomsten te genereren). Door deze schaarste is een ‘one way’-reis van A naar B lastig geworden. Meestal moet je de gehuurde auto of camper op de dezelfde locatie weer inleveren.  


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.