De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Maatwerkreis Finland

Voor een avontuurlijke rondreis moet je absoluut in Finland zijn. In de winter kun je genieten van Fins Lapland wat een waar winterwonderland is. Onderneem prachtige excursies zoals bijvoorbeeld een hondensledetocht of ga op zoek naar het Noorderlicht. In de zomer kun je genieten van de rustige natuur rondom een van de vele meren die in Finland gelegen zijn. Doets Reizen heeft al prachtige rondreizen naar Finland samen gesteld, maar wil jij de rondreis geheel op maat samenstellen? Dit is ook zeker een mogelijkheid. Onze reisspecialisten gaan graag voor je aan de slag met het samenstellen van een reis op maat.

Finland in de zomer

In Finland kun je in de zomer als natuurliefhebber je hart ophalen. Maak een mooie wandeling door de vele bossen of ga met een bootje een van de vele meren ontdekken. In de zomer leent Finland zich perfect van het ondernemen van sportieve activiteiten. Dit zorgt er dan ook voor dat de avonturier in je naar boven komt. Doets Reizen geeft je graag de beste tips voor je vakantie. 

Saimaa - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - VisitFinland

Finland in de winter

In de winter wordt Finland een echt winterwonderland. Er is zelfs een heus Santa’s Village die je kunt bezoeken in Finland waarbij je totaal wordt onder gedoopt in het kerstgevoel. In de winter kun je in Finland vele excursies ondernemen zoals met een sneeuwscooter op pad, een hondensledetocht of een Noorderlichttour. Alles is mogelijk. 

Fins Lapland Winter - Doets Reizen - Vakantie Finsland - Credits VisitLapland

Unieke excursies in Finland

In Finland zijn er een aantal echt unieke excursies te ondernemen. Maar misschien ook enkele excursies waar je niet direct aan zou denken. Een van deze bijzondere excursies is het goud zoeken vanuit Saariselkä. Hierbij ga je op pad naar Tankavaara om daar alles te ontdekken over goud en ook zelf op een echte ouderwetse manier goud te zoeken. Het mooie hieraan is dat al het goud dat je vindt je mag houden. Een andere bijzondere excursie is een tour met een fat bike. Ga met deze avontuurlijke fietsen het bos in en laat het kind in je naar boven komen om op deze prachtige manier de natuur te ontdekken. 

Verblijf op de hotspots in Finland

Doets Reizen heeft de mooiste en beste accommodaties voor je al geselecteerd. Want zeg nou zelf, als je een prachtige reis door Finland gaat maken, wil je toch verblijven op de hotspots? Wat dacht je van een verblijf in een iglo achtige cabin waar een gigantisch verwarmd raam boven je bed is geplaatst, zodat je direct vanuit je warme bed kunt genieten van het Noorderlicht of de middernachtzon. Fantastisch toch?

Ivalo - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland

Complete rondreizen door Finland

Doets Reizen helpt je graag met het plannen van jouw droomreis van begin tot eind. Dit zorgt ervoor dat je compleet ontzorgt wordt en nergens meer aan hoeft te denken. Van de vluchten tot aan de huurauto en van de mooiste accommodaties op de beste plekken tot aan excursies. Doets Reizen regelt het allemaal. 

Kilpisjärvi - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits Visit Fitland

Praktische informatie over een reis naar Finland

Voor een reis naar Finland is het van belang om met het weer rekening te houden. In de zomer kan de temperatuur in de ochtenden en avonden nog laag liggen terwijl het overdag behoorlijk warm kan worden. Het is dan ook aan te raden om veel laagjes kleding mee te nemen zodat je op alle types weer voorbereid bent. In de winter is het vooral belangrijk om rekening te houden met zeer koude temperaturen, thermo ondergoed is dan ook geen overbodige luxe. In de winter komt ook op sommige plaatsen in het land de zon gedurende een periode niet op. Dit zorgt dan ook voor zeer weinig tot geen daglicht, houdt hier rekening mee met het plannen van de reis en excursies. 

Oulanka National Park - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland

Uitgelichte reizen