De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Maatwerkreis Zweden

Tijdens je rondreis door Zweden ga je vele avonturen aan. Ga je in de winter naar Zweden en geniet je van Zweeds Lapland? Dan wil je natuurlijk het noorderlicht zien en fantastische excursies ondernemen. Ga je in de zomer naar Zweden? Dan heeft het land ook veel te bieden, denk aan dichte bossen waar je de mooiste wandelingen kunt maken, leuke en charmante steden zoals Stockholm of Göteborg of geniet van de rust bij een van de vele meren die het land rijk is. Doets Reizen heeft de mooiste bestemmingen opgenomen in ons reisaanbod, maar wil jij jouw rondreis door Zweden anders samenstellen? Dit is ook een mogelijkheid want alle reizen zijn geheel op maat samen te stellen. Wij gaan graag voor u aan de slag.

Beste reisperiode Zweden

Zweden is een heel veelzijdig land wat ervoor zorgt dat je dit land eigenlijk het gehele jaar door kunt bezoeken. In de zomermaanden van juni tot september kun je genieten van de prachtige rijke natuur en de rust die het land biedt. In de zomermaanden is het ook mogelijk om in Zweeds Lapland een bijzonder natuurspektakel te aanschouwen, namelijk de Middernachtzon. Vanaf september tot en met maart is het mogelijk om het noorderlicht in Zweden te spotten. Houdt er wel rekening mee dat er periodes zijn waarop het in Zweden bijna niet licht in de noordelijkere delen van het land. Maar wil jij genieten van een winter wonder land dan is Zweden de plaats bij uitstek. 

Zweeds Lapland - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits SwedishLapland.com

Autorondreis door Zweden

Met de auto door Zweden is de perfecte manier om het land te verkennen. De wegen zijn goed onderhouden en het is dan ook makkelijk navigeren door het land. Houdt er wel rekening mee dat de afstanden lang kunnen zijn, onderschat deze dan ook niet. Geniet van de prachtige natuur die je onderweg tegen komt en maak regelmatig een stop. Ga en sta waar je wilt en verblijf in de mooiste accommodaties. Dat is een autorondreis in Zweden te voeten uit. 

Bijzondere accommodaties in Zweden

In Zweden is het mogelijk om in enkele zeer bijzondere accommodaties te overnachten. Wat dacht bijvoorbeeld van een boomhut in de vorm van een ufo of vogelnest hoog in de bomen en uitkijkend op de weelderige bossen in de omgeving. Een andere mogelijkheid is om te verblijven in de Artic Bath. Dit is een zeer luxe resort met een drijvend restaurant en spa, hoe bijzonder is dat? Wil jij echt een unieke beleving, ga dan voor een overnachting in een van de Art Rooms van het 365 Icehotel waar je overnacht met een temperatuur van -5 en alle kamers een uniek design hebben. Zie je zelf hier al overnachten?

Treehotel - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credit Treehotel

Fantastische excursies in Zweden

In Zweden is het ook mogelijk om te gekke excursies te ondernemen. In Zweden geldt dat er voor ieder wat wils is wat betreft de excursies. Houdt je ervan om met een gids op pad te gaan en meer te leren over de omgeving of stad dan is dit een absolute mogelijkheid. Ben je sportiever aangelegd dat is er ook genoeg te ondernemen, zoals bijvoorbeeld raften, op pad gaan met een fatbike of sneeuwscooter. Doets Reizen helpt je graag om deze fantastische excursies te boeken bij je reis en zo het tot een echte droomreis te maken. 

Complete rondreizen

Doets Reizen helpt je graag  met het samenstellen van jouw complete rondreis door Zweden. Van een auto tot aan de mooiste accommodaties en van de gaafste excursies tot aan treinreizen dwars door het land. Alles is mogelijk en wij geven graag advies over de beste mogelijkheden en de opties voor jouw reis. 

Elske Doets in Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Praktische info over een rondreis in Zweden

Zweden is het grootste land van Scandinavië, dit zorgt ervoor dat de afstanden tussen verschillende locaties in je reis lang kunnen zijn. Hoewel het wegennetwerk goed onderhouden is, kan het zijn dat de auto niet de meest optimale wijze van reizen is. Hiervoor is het treinnetwerk in Zweden een goede oplossing, er zijn vele nachttreinen waar je geniet van de luxe van je eigen prive compartiment en na een lekkere nachtrust op de plaats van bestemming aan komt. 

Uitgelichte reizen