Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Mooie routes in Zweden

Zweden is niet alleen ontzettend groot, maar vooral ontzettend mooi! Dit besef je meteen zodra je met de auto door het land rijdt. Geniet onderweg van de mooiste routes met prachtige uitzichten en stop voor een wandeling door de natuur of heerlijke picknick. Zweden kent zoveel mooie routes, waardoor het lastiger wordt om een keuze te maken. Gelukkig helpen wij jou graag bij het maken van deze keuze. Hieronder lees je meer informatie over enkele mooie routes in Zweden, die naar onze mening ook wel de mooiste routes van Zweden genoemd mogen worden. Welke route zou jij het liefst willen rijden?

KUSTROUTE WEST-ZWEDEN

De kustroute in West-Zweden is een route die absoluut niet mag ontbreken aan het lijstje van mooiste routes in Zweden. Deze route begint in Göteborg, een levendige havenstad met Nederlandse roots. Vanaf hier rijd je een prachtige route langs de beeldschone Bohuslän-archipel, een gigantische eilandengroep dat zich uitstrekt tot aan de grens van Noorwegen. Ontdek meer van West-Zweden vanaf het water of kies ervoor om een prachtige wandeling of fietstocht door de natuur te maken. Enkele hoogtepunten op de route zijn de wildernis van Dalsland, Kosterhavet National Park en de vele idyllische vissersdorpjes.

VILDMARKSVÄGEN (WILDERNISWEG)

Vildmarksvägen, beter bekend als de wildernisweg, is met recht een mooie route in Zweden te noemen. Deze route is ca. 500 kilometer lang en gaat dwars door de schitterende natuur in Zweden. Onderweg passeer je prachtige meren, beboste gebieden en locaties met schitterende uitzichten op de bergen. De wildernis zou de wildernis niet zijn als je onderweg geen wilde dieren zou tegenkomen. Enkele wilde dieren die je onderweg tegen kan komen zijn rendieren, elanden, bruine beren, wolven en diverse soorten vogels. Houd er wel rekening mee dat deze route in sommige seizoenen gesloten is.  

Zweeds Lapland- Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits SwedishLapland.com

DALARNA

In Dalarna draait alles om natuurbeleving! Het landschap wordt door vele beschouwd als het ideale landschap voor het maken van een roadtrip. Onderweg passeer je ruige berggebieden, prachtige meren, watervallen en bossen vol naaldbomen. En dat allemaal via doodstille wegen, zodat jij in alle rust de mooiste routes met de auto kunt rijden. Een van de grootste trekpleister in Dalarna is het Siljan meer, een schitterend fotogeniek meer met enkele charmante plaatsen aan de oever. Als je het aan ons vraagt, zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dalarna - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits Visit Sweden

ZWEEDS LAPLAND

Ga de uitdaging aan en rijd een prachtige route door Zweeds Lapland. Alles behalve gevaarlijk, maar toch echt alleen geschikt voor mensen die houden van een avontuur. In het noorden van Zweden vind je het laatste stukje wildernis van Europa, ongerepte natuur met de mooiste vergezichten. Alhoewel voor veel mensen Zweeds Lapland bekend staat als een echte winterbestemming, is het wel degelijk aan te raden om Zweeds Lapland ook eens in de zomer te bezoeken. Je kunt dan een hoop kilometers maken en ontzettend veel bezienswaardigheden afstrepen.

Zweeds Lapland - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits SwedishLapland.com

DE SONTBRUG

Reis je met je eigen auto naar Zweden? Kies er dan voor om over de Sontbrug te rijden i.p.v. met een veerboot naar de andere kant te varen. De maar liefst 16 km lange brug en tunnel verbindt Kopenhagen in Denemarken met Malmö in Zweden. Wat deze route zo bijzonder maakt is dat je, hoog boven zee, geniet van een prachtig uitzicht over het water. De brug zelf is een imposant bouwwerk en het is jammer dat je halverwege niet even kunt stoppen om te genieten van het uitzicht. Een autorit over deze bijzondere route is gegarandeerd een unieke ervaring. Houd er wel rekening mee dat je tol moet betalen om Zweden via de Sontbrug te bereiken.

Malmö Brug - Doets Reizen - Vakantie in Zweden - Credits Silvia Man & Visit Sweden

PERSOONLIJK REISADVIES EN MAATWERK

Onze ervaren reisspecialisten staan dagelijks voor jou klaar om jou te adviseren over de mooiste routes in Zweden. Zij beschikken over de nodige kennis en reiservaring, zodat ze jou optimaal van dienst kunnen zijn. Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten of bekijk en boek jouw favoriete reis online via onze website. Samen zorgen we ervoor dat jouw reis een zorgeloze en onvergetelijke ervaring wordt. Welke mooie route kies jij?

Doets Reizen Kantoor

Uitgelichte reizen