De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Noorse fjorden

Kom tot rust bij de Noorse fjorden waar je kennis maakt met majestueuze watervallen, besneeuwde bergtoppen en diepblauwe fjorden. Niet alleen de natuur is adembenemend, want grote kans dat je ook wildlife zult spotten. Kijk je ogen uit tijdens je rondreis langs de mooiste fjorden van Noorwegen.

De Geirangerfjord in Noorwegen

Het dorp Geiranger is gelegen aan de bekende Geirangerfjord. Het fjord is wereldberoemd en vooral in de zomer trekken er vele toeristen naar deze plaats aan de westkust van Noorwegen. Dat is ook niet gek, want de kletterende watervallen, de steile kliffen en diepe fjorden zijn een verbluffend decor. Vergeet ook niet dat je Geiranger ook goed kan bezoeken in de lente en herfst en combineer je bezoek zeker met het uitzichtpunt Dalsnibba. 

Geiranger - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - CreditsVisitNorway

De Hardangerfjord in Noorwegen

Op ongeveer anderhalf uur van de plaats Bergen vindt je het Hardangerfjord. Het is een van de langste fjorden ter wereld en een verzamelplaats voor vele activiteiten. Volg de prachtige autoroutes in Hardanger die je langs een aantal echt spectaculaire bezienswaardigheden brengen. Je komt langs de waterval Steinsdalsfossen, waar je een kijkje kan nemen achter de waterval. Tijdens je vakantie in Hardangerfjord zal het je vast niet ontgaan dat je hier prachtige boomgaarden vindt. In de lente bloeien de bomen op en zijn de heuvels bezaaid met witte bloemetjes, in de herfst vindt je de sappigste appels die je ooit hebt geproefd. 

Hardangerfjord - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

De Sognefjord in Noorwegen

Bezoek het langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Deze prachtige fjord heeft vele vertakkingen, zoals het Lusterfjord en het Finnafjord. Dankzij het smeltwater van de gletsjers heeft het water een smaragdgroene kleur. Ga je naar Noorwegen om te wandelen? Het berggebied rondom de Sognefjord behoort tot de populairste wandelgebieden van Noorwegen. 

Noorse fjorden vanaf het water

Met de Hurtigruten vaar je langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Varend langs de Noorse fjorden brengt de boot je naar wel 34 verschillende havens. Geniet aan boord van prachtige uitzichten en heerlijke maaltijden. Ervaar de middernachtzon of laat je wekken door het noorderlichtalarm. Herbeleef de geschiedenis in het Hurtigruten museum waar je onder andere de authentieke salons en kajuiten terugvindt. 

Activiteiten bij de Noorse fjorden

De Noorse fjorden zijn een lust voor het oog, maar wat je kan er allemaal doen? Tijdens je rondreis door Noorwegen zijn er vele activiteiten te ondernemen. Wandelen is een van de populairste activiteiten in Noorwegen. Zoek je wat meer afwisseling tijdens je vakantie in Noorwegen? Kies er dan voor om het wandelen langs de fjorden af te wisselen met een kajaktocht, een gletsjertocht, skiën in het zomerskigebied bij Fonna of ga bergklimmen. 

Lofoten Reine - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen- VisitNorway.com

Voorbereid op pad in Noorwegen

Ga tijdens je vakantie in Noorwegen voorbereid de Noorse natuur in. Het weer kan in Noorwegen snel omslaan, dit heeft te natuurlijk te maken met de hoogteverschillen. Zorg daarom voor gepaste kleding, denk hierbij aan water- en winddichte kleding en goede bergschoenen. In Noorwegen vindt je een groot scala aan wandelmogelijkheden. De ene route is meer geschikt voor ervaren wandelaars, terwijl de andere wandeling perfect is voor een familie met kinderen. Laat je vooraf goed informeren door het plaatselijke toeristencentrum.

Hiking in Nordfjord - Vakantie Noorwegen - Doets Reizen - Foto Credits Visit Norway

Uitgelichte reizen