De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Noorwegen rondreis tips

Rondreizen door Noorwegen? Ontdek Noorwegen met de auto of per trein. Tijdens je vakantie in Noorwegen kom je met unieke excursies meer te weten of de prachtige natuur, de cultuur en de sfeervolle steden.

Verblijf op de hotspots

In Noorwegen wil je natuurlijk verblijven op de hotspots. Wij als Doets Reizen hebben dan ook voor jou de mooiste hotels en accommodaties geselecteerd. Noorwegen draait natuurlijk volledig om de prachtige natuur die hier gelegen is. Je wil dan ook alle tijd hebben om deze mooie natuur te ontdekken en geen tijd te verliezen aan het reizen van je hotel naar het natuurgebied. Bij Doets Reizen zit je dan ook altijd Very Vip, op de eerste rij. Denk bijvoorbeeld aan een hotel in het Geirangerfjord of op een ruige kliffen kust met het Manshausen Resort. Doets Reizen regelt het allemaal voor je. 

Unieke excursies in Noorwegen

In Noorwegen maak je de rondreis compleet door het ondernemen van bijzondere excursies. Door het ondernemen van de excursies kom je vaak meer te weten over de cultuur, natuur en lokale gebruiken en beleef iets echt unieks. In het Geirangerfjord is het bijvoorbeeld mogelijk om met een kayak vanaf het water het fjord te gaan ontdekken. Dit geeft je heel ander perspectief als vanaf het vaste land. Excursies toevoegen aan je reis is dan ook een absolute must. 

Beste reistijd voor Noorwegen

Noorwegen is een veelzijdig land en om deze reden is het mogelijk om het land het gehele jaar te bezoeken. Hiervoor geldt wel dat in de zomer Noorwegen een hele andere bestemming is als in de winter. In de zomer kun je genieten van de prachtige natuur die Noorwegen rijk is en mooie wandelingen maken door de bergachtige omgeving. In de winter is het land een echte winter bestemming en is door moeder natuur omgetoverd tot een waar winter wonderland. Het is dan ook mogelijk om het Noorderlicht te gaan bewonderen of op bijvoorbeeld een prachtige route met een sneeuwscooter af te leggen. 

Narvik - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Met de trein door Noorwegen

Hoewel Noorwegen een bestemming is die een goed onderhouden wegennetwerk kent en je hier dus makkelijk met de auto van plaats naar plaats reist, is het belangrijk om rekening te houden met de afstanden in Noorwegen. Noorwegen is een gigantisch land waarbij de afstanden tussen de bestemmingen dan ook lang kunnen zijn. Om deze reden is het reizen met de trein dan ook mogelijke oplossing. Dit is niet alleen milieu vriendelijk maar ook een efficiënte manier om in een relatieve korte tijd een lange afstand af te leggen, dit alles terwijl je zelf lekker geniet van de prachtige uitzichten. 

Mooiste natuurgebieden in Noorwegen

In Noorwegen zijn er vele mooie natuurgebieden te vinden. Van fjorden en ruige kusten tot aan bergachtige natuur in het binnenland. De natuur in Noorwegen is dan ook overweldigend. Doets Reizen heeft natuurlijk in de reizen al de mooiste natuurgebieden opgenomen. Hierbij geven wij je dan ook graag enkele tips voor prachtige natuurgebieden die niet mogen ontbreken tijdens je reis door Noorwegen:

1.      Lofoten

2.      Geirangerfjord

3.      Noordkaap

Lofoten - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway (45)

Leukste steden in Noorwegen

Noorwegen heeft verschillende mooie steden en plaatsen die je kunt aan doen tijdens je reis. Ga lekker cultuur snuiven of geniet van een ‘Kos’ in een van vele restaurantjes en barretjes. Doets Reizen heeft dan ook de steden die niet mogen missen tijdens je reis door Noorwegen voor je op een rijtje gezet.

1.      Oslo

2.      Bergen

3.      Tromsø

Bergen - Noorwegen - vakantie Noorwegen - Doets Reizen

Uitgelichte reizen