Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Dit prachtige bedrijf moet overleven!

17 februari 2021 door Marieke Herder

Marieke Herder (42) is al ruim twintig jaar een geweldige steunpilaar bij Doets Reizen. Onder normale omstandigheden werkt ze al hard en toont ze creativiteit. Maar als er geïmproviseerd en omgeboekt moet worden, vanwege een bosbrand of een andere calamiteit, komt haar harde werken en creatieve inslag nog een graadje duidelijker aan de oppervlakte. ‘Op zo’n moment kan ik heel snel beslissen wat er moet gebeuren; wat belangrijk is en wat net iets langer kan wachten.’ Door op die manier, en met dat talent, te opereren, laat ze in onvoorziene situaties haar kracht zien en zorgt ze ervoor dat Doets Reizen wendbaar is op het moment dat klanten dat van ons vragen.  

Doets Reizen - 40 jaar - Marieke Herder

Met haar liefde voor voortvarendheid en snel anticiperen heeft Marieke voor zichzelf een hoge standaard gecreëerd. Niet voor niets heeft ze ‘ups en downs’ achter de rug, waarbij Doets Reizen steeds een steun is geweest. ‘In 2010 heb ik een sabbatical kunnen nemen. Toen ben ik een tijdje naar Afrika geweest om vrijwilligerswerk te doen. Zoiets verrijkt je leven. En leert je beter relativeren, ook al zit dat laatste niet zo in mijn aard.’ Marieke blijft namelijk een echte doener, die zich kan vastbijten in lijstjes. Zo is ze al een eind op streek om alle staten van Amerika te bezoeken; een soort bucketlist, kortom, die ze koste wat kost wil afwerken.

Haar reactie op de coronacrisis is typisch Marieke: ‘Ik ben strijdbaar. Dit prachtige bedrijf móet overleven. Dat verdient het gewoon.’ Met haar instinct van snel handelen en er bovenop zitten is de coronacrisis wel een extra uitdaging: ‘Af en toe ben ik de beperkingen helemaal zat. Maar ik heb nú al zin in de herstart!’   

Gerelateerde reizen