Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Ik denk altijd: Wat kan ikzelf bijdragen?

17 februari 2021 door Mathilde Reijngoud

Mathilde Reijngoud (52) is een zeer toegewijde medewerker, die zowat 25 jaar bij ons werkzaam is en wier lot op een positieve manier is vergroeid met dat van Doets Reizen. Je kunt er zeker van zijn dat Mathilde alle hoeken van het bedrijf kent en van alle collega’s in grote lijnen weet wat er speelt. Naast het runnen van de personeelszaken is ze de persoonlijk assistent van Elske Doets, met ook nog eens een speciale passie om van Doets Reizen een uitmuntend stagebedrijf te maken. Mede dankzij Mathilde is de titel ‘Beste stagebedrijf van Noord-Holland’ al een paar keer binnengehaald.

Doets Reizen - 40 jaar - Mathilde Reijngoud

Mathilde koppelt een straffe werkmentaliteit aan een zorgzame inborst. ‘Niet al die stagiaires komen uit een perfecte thuissituatie. Dus help ik ze om daar beter mee om te gaan en ook stappen vooruit  te laten zetten in de manier waarop ze zich presenteren, qua kleding, lichaamshouding en gezichtsuitdrukking.’ Waar komt haar enorme motivatie vandaan jongeren de weg te wijzen? En naar een vorm van discipline die een betere toekomst dichterbij brengt?  ‘Daar vraag je zowat,’ zegt Mathilde bescheiden. ‘Ook bij mijn eigen kinderen doe ik er alles aan om ze een mooie start in het leven te geven. Datzelfde gun ik onze stagiaires. Vandaar dat ik ze achter de broek zit, corrigeer en stimuleer als dat nodig is.’

De ambitie Doets Reizen om te vormen tot een meer duurzaam bedrijf ziet Mathilde als een stap in de goede richting. Ze is zich de laatste jaren steeds meer bewust geworden van het vervuilende karakter van de reisbranche: ‘Hoewel ik natuurlijk ook het grote plaatje zie van de klimaatverandering zie, denk ik meestal al vrij snel: wat kan ikzelf bijdragen? Dus kun je me in de omgeving van mijn huis heel vaak met een grijpstok vinden. Daar pak ik de rommel dan mee van de grond. Zoiets zal de wereld niet meteen redden, maar geeft toch het fijne gevoel dat ik mijn steentje bijdraag.’ Zolang Mathilde met haar grote hart verbonden is aan Doets Reizen zal ze haar positieve invloed laten gelden en waar het kan zorgen dat iedereen in het bedrijf zich ‘gezien’ weet en voelt.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook