Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Campings in Yukon

18 oktober 2019 door Marloes Sevenhuijsen

In Yukon wordt er ontzettend veel per camper gereisd. Het is een bestemming waar je veel natuur vindt en waar je dus erg gemakkelijk met de camper doorheen kunt reizen. In deze blog zal ik een paar campings uitlichten. Campings waar ik zelf tijdens mijn reis door Yukon op heb gestaan. Van tevoren is het handig om je in te laten lichten/zelf voldoende informatie te vinden over welke campings er in Yukon zijn en wat de faciliteiten per camping zijn. Met een camper hoef je niet altijd volledige aansluiting te hebben. Je kunt ongeveer twee dagen zonder aansluiting. Hier bedoel ik mee dat je dus zonder een aansluiting van stroom en water kunt en dat je ook niet persé elke dag je camper hoeft te legen. De campings die midden in de natuur staan, zijn meestal onderdeel van Parks Canada. Deze campings zijn erg mooi en goedkoop, maar hebben vaak geen aansluitingen. Wel hebben alle camper plaatsen op deze campings een vuurplaats en een picknicktafel. Je kunt deze campings ook niet van tevoren reserveren. Het werkt door middel van ‘first-come, first-served’ principe. Je moet dus maar net een mooi plekje treffen. Bij de ingang van de camping kan je een briefje ophalen, welke je op het paaltje van je plekje kan hangen. Hierop staat je naam, kenteken van de camper en hoe lang je van plan bent om op deze plek te blijven staan. Wanneer je dus in de ochtend aankomt, je hebt je briefje opgehangen en je gaat hiken, zien anderen dat jouw plekje bezet is. Zo weet je ook zeker dat je als je terug komt van het hiken nog steeds je plekje hebt.

Veel campings in Yukon worden gecombineerd met de verhuur van lodges. Zo stonden wij op de 4e dag van onze reis op Discovery Yukon Lodgings. Deze camping ligt langs de Alaska Highway en biedt zowel lodges aan als camperplaatsen met full-service. Het is een camping waar de focus ligt op kalmte en rust en op het ontdekken van de natuur. De eigenaar heeft een eigen verhaal, waar veel informatie over te vinden is op de website. De camping heeft een gezamenlijke vuurplaats, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk in contact komt met andere reizigers.

Eenmaal aangekomen in Dawson City, sliepen we op de Gold Rush Campground. Een camping midden in de stad. Ideaal voor het verkennen van dit historische stadje. Het is een zeer simpele camping, alle campers staan in een rijtje naast elkaar. Wanneer het rustig is zorgt de eigenaar ervoor dat er altijd een camperplaats vrij is tussen de campers. Zo heb je iets meer privacy. Naast het feit dat de camping midden in het centrum ligt, heeft deze camping ook nog eens full service.

Een camping zonder service, maar wel een erg mooie, was Tombstone Campground. Deze camping is perfect gelegen in Tombstone Territorial Park. Het heeft een overdekte hut, waar je ’s avonds met elkaar droog kunt eten. In het midden van deze hut staat een grote kachel die gestoken wordt op echt hout. Heerlijk warm en erg gezellig. Vanaf de camping kan je ook een wandelroute maken langs de rivier.

Aangezien niet alle campings aansluiting hebben, is het dus belangrijk om van tevoren goed je route te weten. Je kunt je altijd bij het bezoekerscentrum laten inlichten over de faciliteiten per camping. Ik vind het zeker een aanrader om ook af en toe op een camping zonder faciliteiten te gaan staan. Op deze campings sta je midden in de natuur en ervaar je het echte Yukon!  

Campground Yukon - Camping - Canada - Doets Reizen

Campground Yukon - Camping - Canada - Doets Reizen

Gold Rush Campground Yukon - Camping - Canada - Doets Reizen

Tatchun Creek Campground Yukon - Camping - Canada - Doets Reizen

Anderen bekeken ook