Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Met de camper door Yukon

18 oktober 2019 door Marloes Sevenhuijsen

Het is echt aan te raden om Yukon met de camper te ontdekken. Er is eigenlijk geen betere manier om één met de natuur te worden, dan reizen met een camper. In Whitehorse heb je keuze uit verschillende maatschappijen en deze hebben op zich weer meerdere campertypes waaruit je kunt kiezen. Zelf heb ik Yukon mogen verkennen met de C-Medium motorhome van Fraserway. Een prachtige camper waar je gemakkelijk met twee personen in past. Het was echt even ons huisje voor een week. Je kunt er heerlijk in rijden, slapen, koken en zelfs douchen gaat prima. Waarschijnlijk als je thuis de afmetingen bekijkt denk je, wow hoe kan ik daar ooit in rijden? Dat is drie keer zo groot als mijn Citroen C1. Maar wees gerust, eenmaal aangekomen in Canada zul je merken dat de wegen veel ruimer opgezet zijn. De wegen hier zijn gemaakt voor campers en grote auto’s. Daarnaast zijn alle campers en auto’s ook nog eens een automaat. Dit maakt het rijden nóg een stukje gemakkelijker. Je hoeft niet te schakelen, alleen maar te remmen en gas te geven. Als je een berg opgaat (wat nogal vaak voorkomt) geeft de camper automatisch gas bij en kom jij zonder problemen die berg op. Ontzettend makkelijk dus!

Dan even over de wegen in Yukon, deze zijn stuk voor stuk prachtig. Wij hebben het rondje Whitehorse linksom gedaan. We zijn gestart via de Alaska Highway, dan de welbekende Top of The World Highway, de Dempster Highway en uiteindelijk via de Klondike Highway weer terug gekomen in Whitehorse.  Zelfs de Dempster Highway ging prima met de camper. Af en toe heb je wel dat het erg hobbelt, maar hier wen je snel aan. De campers in Yukon zijn ervoor gemaakt om af en toe off-road te rijden.

Een voordeel van reizen in de camper is ook dat je moet overnachten op campings of in het wild. In Yukon mag je camper overal neerzetten om te overnachten, belangrijk is wel dat je geen footprint achterlaat. Kampvuren moeten helemaal uit en weg zijn wanneer je je slaapplaats verlaat. Laat ook geen rommel achter, neem afval altijd mee in je camper. Dit is ook om de wilde dieren te beschermen. Het overnachten op de campings is natuurlijk ook erg gemakkelijk en je bent midden in de natuur. Elke camping heeft een vuurplaats, zodat je hier ’s avonds heerlijk nog even op kunt warmen. De volgende ochtend ontbijt je in de camper, maak je alles weer klaar voor vertrek en voor je het weet rij je weer over de prachtige wegen van Yukon. Met name tijdens de Indian Summer periode in september (Yukon kent maar een hele korte Indian Summer periode), zijn de kleuren van de bomen langs de weg en de toendra’s in Tombstone Territorial Park prachtig. Het is zeker geen straf om lange rijdagen te maken. Met een camper heb je alles bij de hand. Heb je dus zin om even een tussenstop te maken op een mooie plek? Parkeer de camper, klap je stoeltjes uit en geniet van de mooie natuur. Reizen per camper zorgt ervoor dat je in je eigen tempo kan reizen. Je hoeft nergens in te checken en niemand staat op je te wachten. Je hebt je huisje altijd bij je. De temperaturen in Yukon zijn perfect voor kamperen. ’s Avonds koelt het af, maar dan kan je altijd even de verwarming in de camper aanzetten. Overdag kan je heerlijk genieten van de natuur en alle bijzondere dingen die je onderweg tegenkomt. Reizen per camper wordt in Yukon veel gedaan en je zult je dus erg op je gemak voelen! 

Camper vakantie Yukon - Fraserway - Canada - Doets Reizen

Camper vakantie Yukon - Fraserway - Canada - Doets Reizen

Camper vakantie Yukon - Fraserway - Canada - Doets Reizen

Camper vakantie Yukon - Fraserway - Canada - Doets Reizen

Camper vakantie Yukon - Fraserway - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook