Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

De diverse musea van Chicago

5 augustus 2019 door Florence Vermeulen

Tijdens mijn bezoek aan Chicago ben ik geïnspireerd geraakt door de stad, de mensen, de prachtige parken en vele musea. De Museum Campus de plek om verschillende, bekende musea te bezoeken. Het is een apart gedeelte van de stad waar je buiten de indrukwekkende musea, ook kunt genieten van Lake Michigan en het uitzicht op de Chicago skyline.

Adler Planetarium

Als je geïnteresseerd bent in alles wat te maken heeft met ons zonnestelsel, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Adler Planetarium. Dit planetarium was de eerste in de Verenigde Staten en is het oudste nog bestaande planetarium. Het dateert uit 1930. Je leert hier alles over de verschillende planeten en de werking van het zonnestelsel. Het Adler Planetarium heeft twee theaters waar verschillende films draaien die inzoomen op specifieke onderwerpen. De theaters zijn zo gebouwd dat je in liggende houding de film bekijkt. Ik vond het bijzonder om te zien dat jong en oud hier op een leerzame manier alles te weten komt over dit oneindige onderwerp. Er is een apart gedeelte speciaal ingericht over de eerste maanlanding en er zijn voorwerpen te vinden die tijdens deze historische gebeurtenis overgebleven zijn. Zeker als je met kinderen reist is dit een fantastische plek!

Museum Campus - Chicago - Illinois - Doets Reizen

Museum Campus - Chicago - Illinois - Doets Reizen

Shedd Aquarium

Dit vond ik een enorme beleving. Bij binnenkomst wordt je overvallen door de enorme hal en valt je oog al meteen op het grote aquarium met caribische zeedieren. Dit is by far het grootste aquarium wat je ooit gezien hebt. Het aquarium heeft verschillende afdelingen met elk een eigen onderwerp. Je kunt zeedieren spotten uit het tropisch regenwoud tot aan de oceaan. Om elk hoekje opent er zich weer een nieuwe onderwaterwereld. Ze hebben een afdeling met reptielen, apen en er draaien verschillende 4D films waar je alles te weten komt over haaien en andere zeemonsters. Neem een kijkje tijdens het trainen en voeren van de dolfijnen, zeeleeuwen en pinguïns. De schattige zeeotters en de grote beluga’s zullen je verbazen. Ook dit is een zeer geschikte activiteit voor het hele gezin!

The Field Museum

De buitenkant van The Field Museum is een bezienswaardigheid op zich. Het tempel-achtige gebouw en de grote stenen stappen richting de ingang is iets wat je in Nederland niet zal tegenkomen. Het museum is erg groot en heeft verschillende tentoonstellingen. Waan je in het oude Egypte en leer alles over de collectie mummies die ze daar hebben staan of neem een kijkje bij de dieren die je op de Savanne kunt tegenkomen. Het kopstuk van dit museum is ‘Sue’, een T-Rex skelet die bijna nog helemaal in tact is gebleven. Naast ‘Sue’ vindt je er nog vele anderen dino skeletten en kun je live meekijken bij het onderzoekscentrum waar ze fossielen onderzoeken. Ik vond dit echt een belevenis door de verschillende tentoonstellingen. Je waant je elke keer in een andere wereld en leert veel over de mens, culturen en dieren.

Museum Campus - Chicago - Illinois - Doets Reizen

De Museum Campus is gemakkelijk te bereiken per auto, taxi of met de hop-on/hop-off bus. De musea zijn op loopafstand van elkaar en alle drie erg verschillend. Ik heb alle drie de musea bezocht en adviseer je graag!

Gerelateerde reizen