Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Ontdek de stadsparken van Chicago

18 augustus 2016 door Sabine van der Kolff

Chicago is een unieke en bruisende stad waar je zintuigen tot in de puntjes worden geprikkeld. Alleen al de ligging aan Lake Michigan en aan de groenblauwe Chicago River maakt de stad fascinerend en biedt een ideale afwisseling tussen stad en strand tijdens een stedentrip Chicago. Er is voor elk wat wils. Van imposante wolkenkrabbers tot historische en architectonische gebouwen, musea en winkelcentra van topklasse. De stadsparken in 'The Windy City' zijn ook te gek! 

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Lincoln Park in Chicago

Het prachtige Lincoln Park ligt aan Lake Michigan. Het park is 5 kilometer lang en drukbezocht. Met name de locals komen hier samen om te picknicken, relaxen, honkballen en te vliegeren. Het park is vernoemd naar Abraham Lincoln en heeft monumenten. Je vindt er sportvelden, musea, jachthavens, stranden en een botanische tuin. De Lincoln Park Zoo, waar ruim duizend verschillende dieren wonen, is een echte aanrader en gratis toegankelijk. 

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Grant Park in Chicago

Vanwege de spectaculaire architectuur in dit enorme groene landschap is het Grant Park een unieke locatie, waar alle zintuigen geprikkeld worden. Het gaat hier om het belangrijkste park in het centrum van de stad en is liefst 121 hectare groot. Grant Park ligt tussen zakendistrict The Loop en Lake Michigan. De Buckingham Fountain staat in het park en is een van de grootste fonteinen ter wereld. Van april tot en met oktober kan je om het uur genieten van een watershow. Een deel van Grant Park is nu ingenomen door Millennium Park. 

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Millennium Park in Chicago 

Het bekendste stadspark van Chicago is het prachtige Millennium Park. Vanwege de spectaculaire architectuur en het prachtige groene landschap is Millennium Park niet voor niks een populaire spot voor locals. Je vindt hier de wereldberoemde Cloud Gate a.k.a. The Bean. Ook fantastische musea, waarvan het Art Institute of Chicago en het Field Museum onze favorieten zijn. Het reusachtige openluchttheater, Jay Pritzker Pavillion, is de 'eyecatcher' van het park. In de zomermaanden worden hier elke avond openluchtconcerten gegeven met swingende muziek, te gek!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook