Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het sfeervolle Boston

8 augustus 2017 door Elske Doets

Een fijne, sfeervolle & historische stad is Boston, bijna on-Amerikaans wat mij betreft.

Kleine straatjes, pleintjes, zeker geen plek om met een mega huurauto rond te gaan rijden. Priscilla, Product Manager USA, en ik hadden namelijk een mega Infinity Bus (zoals wij onze 4x4 wheel drive noemden) en reden bijna het dak eraf omdat de huurauto te hoog was voor de ingang van de parkeergarage. Gelukkig kwamen we hier op tijd achter. Omdat het voor ons reisschema beter uitkwam hadden wij een huurauto in Boston. Voor onze klanten adviseren wij de huurauto pas op te halen na het verblijf in Boston of in te leveren voordat je nog een paar nachten verblijft in de stad.


Priscilla en ik hebben in Boston Cambridge bezocht. Hier zijn de prestigieuze universiteiten Harvard en MIT gevestigd. Ikzelf heb rechten gestudeerd in Nederland en dan kriebelt het wel even. Wij bezochten de rechtenfaculteit van Harvard en gingen even in de bibliotheek zitten. Het geeft een gevoel alsof je daar echt even studeert. Het fijne is dat wij in Cambridge een heel goed hotel hebben, het Sonesta dat uitkijkt over de Charles River en Boston. Het hotel heeft gratis leenfietsen en voor in de zomer een fijn buitenterras met uitzicht over de skyline van de stad. Dichtbij de Sonesta ligt het interessante ‘Science Museum’, fijn voor gezinnen met kinderen of teenagers. Het Sonesta is goed-luxe en heeft een fijne sfeer zonder stijf te zijn. Een echte Doets Topper dus!


Vanaf het Sonesta gingen wij naar Beacon Hill, de oudste wijk van Boston op een heuvel gelegen. Charles Street, Chestnut Street en Branch Street zijn wat ons betreft het meest sfeervol. Wij gingen op advies eten bij Toscano, een Italiaans restaurant. We verkenden de buurt, de huizen achter Charles Street zijn prachtig, statig van dieprood baksteen, met lantaarns en donkergroene luiken. Het lijkt alsof je 150 jaar terug gaat in de tijd. We liepen tot de Boston Common en Boston Public Garden, 1 groot groengebied bestaande uit 2 parken officieel. Hier startte net een ‘City Run’ van 5 km. Leuk om het uiterlijk vertoon van politie, sirenes en hardlopers te zien.


Terug liepen wij eerst langs Cheers, de pub waar de beroemde tv serie ooit is opgenomen. Ikzelf was fan, vroeger. Jammer dat het in het echt kleiner lijkt, de sfeer eromheen is precies zo zoals in de serie. We gingen verder via Commonwealth Avenue en Newbury Street, prachtige stadslanen met bijna Engelse sfeer vol met terrassen. Boston is een fijne loop stad en heel prettig om je reis te beginnen!

Bekijk hier onze stedentrip naar Boston

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook