Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Indian Summer: tuttig of hip?

1 augustus 2019 door Melvin Malepaard

Beleef de knallende kleuren in Oost Canada

De Indian Summer is genieten van prachtige herfstkleuren en heerlijke nazomerse temperaturen. New England staat bekend als dé plek om de Indian Summer te beleven. Maar voor wie houdt van trendy hotels en de combinatie van natuur en stad, is Oost Canada een top bestemming.

Indian Summer

Het jaarlijks verkleuren van de bladeren is een feest voor het oog in et noordoosten van Amerika en Canada, een natuurspektakel dat we in Nederland niet kennen. In Europa kennen we slechts 50 soorten loofbomen, tegenover de 800 soorten in Canada en Amerika. De kleuren zijn daar zo schitterend dat je mond ervan openvalt.

Algonquin Provincial Park - Ontario - Canada - Doets Reizen

Steden met een eigen stijl

Een rondreis door Oost Canada tijdens de Indian Summer betekent een snelle afwisseling tussen steden en ongerepte natuurparken. Steden met ieder een compleet eigen karakter, zoals het moderne Toronto met hoge wolkenkrabbers en Ottawa dat heel Brits oogt. Montreal laat zich omschrijven als een kruising tussen klein Parijs en New York. En Quebec heeft een sprookjesachtige, romantische uitstraling met een kasteel in het centrum.

Mix: stad en natuur

Tussen al deze steden liggen uitgestrekte parken met bossen, meren en wildlife, de mix van natuur en stad maakt Oost-Canada een geweldige bestemming. Indian Summer in New England is wellicht iets ‘tuttiger’ qua ambiance van de hotels, in Oost Canada zijn in de steden wat hippere designhotels te vinden voor de liefhebber. 

Algonquin Provincial Park - Ontario - Canada - Doets Reizen

Parken

In het indrukwekkende Algonquin Provincial Park beleef je Indian Summer op zijn best. Er leven beren, wolven, herten en bevers. De grootte van dit park is bijna niet voor te stellen, je kunt er kanoën over de vele meren en op die manier de bomen goed zien. Ook kun je er prachtig wandelen, in de Indian Summer zijn de bossen een mengeling van groen, rood, oranje, bruin en geel. De contrasten tussen deze felle kleuren zijn spectaculair.

Beste tijd

In het najaar is Oost Canada dus op zijn mooist, de precieze tijd is lastig aan te geven. De Indian Summer kan vanaf half september beginnen, maar het verschilt per jaar en plek. Wanneer de herfstkleuren het best zichtbaar zijn, valt lastig te voorspellen. Diverse websites houden een actuele digitale map bij, gewoon even Googlen. Bij een reis van drie weken, zit je altijd goed.

Algonquin Provincial Park - Ontario - Canada - Doets Reizen

Algonquin Provincial Park - Ontario - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook