Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Mix van steden en natuur in Oost Canada

30 juli 2018 door Melvin Malepaard

Wie een actieve vakantie met een mix van pittoreske steden en een verblijf in de onontgonnen natuur wil, zit in het oostelijk deel van Canada, provincies Ontario en Quebec, helemaal goed.

Ontario - Canada - Doets Reizen

Water is altijd dichtbij in dit deel van Canada. Of het nu het immense Lake Ontario is, de levensader van de miljoenenstad Toronto, of de met walvissen bevolkte de St. Lawrence River in het oostelijk gelegen Quebec. Na een dagje rondstruinen door Toronto, waar Doets Reizen net als in alle steden accommodaties in het centrum heeft, reis je gemakkelijk door naar de volgende bestemming. Dat kunnen de Niagara Falls, Alqonquin Provincial Park en het bijna tropisch ogende Bruce Peninsula zijn. Eén ding is zeker: over je verblijf hoef je je geen zorgen te maken. Doets Reizen biedt resorts en lodges op unieke locaties. Of het nu Elmhirst's Resort, het Deerhurst Resort of Arowhon Pines is, ze hebben allen een eigen karakter en dito sfeer.

Au Chalet En Bois Rond - Quebec - Canada - Doets Reizen

Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Beren en rendieren

Groot pluspunt van Ontario is, dat het gezinnen maar ook stellen en grotere vriendengroepen iets te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld zwemmen in een van de baaitjes van het meer, kanoën onder leiding van een gids of in groepsverband op wildlife safari om beren en rendieren te spotten. Wie echt ruig wil kan gaan raften op de Ottawa-rivier.

Een aparte ervaring is het romantische stadje Quebec. Geniet van de fraaie ‘on-Canadese’ architectuur. Slenter door de schilderachtige straatjes en doe je tegoed aan de culinaire hoogstandjes in een van de vele toprestaurants. Daarna op naar het buitenleven van Quebec. Aanrader om te overnachten zijn Auberge du Lac Tarau of Hotel Sacacomie. Voor wie meer op zichzelf wil zijn is het luxe en exclusieve Au Chalet en Bois Rond zeer geschikt. Authentiek, sfeervol, degelijk en luxe.

Tadoussac - Quebec - Canada - Doets Reizen

Verse vis uit de baai

Meer richting het oosten, langs de baai van St. Lawrence, kom je langs het ruige Saguenay Fjord Nationaal Park. De kustlijn van de Gaspé Peninsula is een lust voor het oog. Vergezichten over de baai worden afgewisseld met prachtige vuurtorens en historische dorpjes. Stop af en toe even voor een lunch met verse vis uit de baai.  

Eenmaal in de buurt kun je niet om het stadje Tadoussac heen. Hier kun je dagelijks op ‘walvisjacht’ vanaf een luxe, stalen jacht. Of voor de echte avonturiers: met de Zodiac met 500 pk-buitenboordmotor, waardoor je zo dicht bij de walvissen komt dat je ze bijna kunt ‘aaien’. Oost-Canada is een paradijs voor iedereen die even wil opladen.

Au Chalet En Bois Rond - Quebec - Canada - Doets Reizen

Het mag duidelijk zijn, Oost Canada staat garant voor een reis vol afwisseling, geluksmomenten en rustpunten.


Bekijk hier onze reizen naar Oost Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook