Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Drie generaties op reis naar Captiva - Florida

18 december 2017 door Maaike Olde Olthof

In mei 1989 gingen we voor het eerst “en famille” met Doets Reizen naar Florida. Drie generaties: oma, kinderen en kleinkinderen. Meerdere reizen volgden en die zijn altijd perfect verzorgd.

Inmiddels zijn de kinderen van toen opa en oma en hebben de kleinkinderen nu zelf drie kleintjes van 5, 3 en 11 maanden. Opnieuw met drie generaties op pad, hoe bijzonder is dat? Een hele expeditie zou je denken, maar dat viel reuze mee.

We vlogen met KLM die niet met de ogen knipperde toen wij, naast onze bagage, met 3 kinderzitjes en een buggy bij de balie verschenen. Onder onze “gewone” ruimbagage was ook een opvouwbaar babybedje dat gewoon, samen met de kinderzitjes, als odd luggage werd ingechekt. De autozitjes en buggy mochten zelfs gratis mee als extra bagage. De kinderen genoten in het vliegtuig en rond 19.30 uur arriveerden we in Miami. De drukte bij de douane viel mee en onze odd luggage stond al klaar bij de bagageband. De koffers lieten ook niet lang op zich wachten.

We hadden een reservering in het Miami International Airport Hotel, dat in de vertrekhal zit. Je loopt er in een minuut of 10 naar toe. Fantastisch, vooral als je met kleine kinderen reist.

De volgende ochtend haalden we de twee auto’s, GMC  Yukons, op die elk plaats boden aan 5 personen plus bagage. We reden op ons gemak door de Everglades naar onze favoriete bestemming Captiva: voor ons het paradijs op aarde.

We weten het nu al zeker: over een jaar of drie gaan we weer. Dan zijn de kinderen groot genoeg voor een bezoek aan Epcot in Orlando/Kissimmee. 


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook