Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Overleef de gold rush in Amerika

13 juni 2022 door Elske Doets

… nieuwe corona-update van Elske Doets vanuit Orlando

De coronacrisis mag ook in Amerika verleden tijd lijken: de situatie is er nog lang niet zo comfortabel als pre corona. Na met product manager Anouk een bezoek te hebben gebracht aan het Pow Wow-congres in Orlando, een internationale samenkomst van accommodaties, visitorbureaus, excursieleveranciers en auto- en camperverhuurders, noteer ik hierbij mijn belangrijkste observaties over de toestand van de reiswereld. Doe er je voordeel mee als je nog dit jaar bijvoorbeeld naar Amerika reist.  

Chariman's Circle Honors (1) - IPW 2022 - Doets Reizen

Stevige partners tijdelijk minder stevig 

Uitgangpunt van onze bedrijfsvoering is dat wij hoogwaardige partners uitzoeken, veelal familiebedrijven, waarmee we inzake gastvrijheid, aandacht en service op een lijn zitten. Via deze bedrijven – waarmee de contacten doorgaans persoonlijk zijn – verkrijgen we maximale zekerheid dat onze klanten gedurende hun reis warm ontvangen en begeleid worden.

Helaas is dit dierbare partnernetwerk in de VS tijdens twee jaar pandemie – logischerwijs – niet ongeschonden gebleven. Door gebrek aan financiële overheidssteun zijn er partners omgevallen of van business veranderd (om tóch geld te verdienen), en anderen kampen met personeelstekorten. Dit laatste is te wijten aan nieuwe low paid jobs die aantrekkelijker zijn gebleken dan bijvoorbeeld kamers schoonmaken (pakketbezorger, Uber-chauffeur, marihuanaplukker*). Ook zijn er accommodaties die graag willen verbouwen, maar moeten wachten wegens gebrek aan werklieden.

Houd er kortom rekening mee dat niet al onze Amerikaanse partners weer in bedrijf en al op volle sterkte zijn.

IPW 2022 Orlando (2) - Doets Reizen - Amerika

Amerikaanse toeristen ‘first’

Vanwege COVID en de onzekere situatie in de wereld kiest de overgrote meerderheid van de Amerikanen voor een vakantie in eigen land. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de capaciteit in de Verenigde Staten ‘bezet’ wordt door binnenlands toerisme**. Er is zowat sprake van een Gold Rush op hotels en attracties in eigen land!

Deze Gold Rush heeft tot gevolg dat veel hotels beperkt of in het geheel niet beschikbaar zijn voor buitenlanders. Ook in 2023 zal deze situatie deels aanhouden, is de verwachting.  

Chariman's Circle Honors (3) - IPW 2022 - Doets Reizen

Je reis (nog) beter plannen 

De realiteit is dat COVID flinke schade heeft toegebracht aan de toerismesector. En dat de planeet sowieso om slimmer reizen vraagt, met minder CO2-uitstoot. Gevolg? Hoewel consumenten het liefst willen terugschieten in de reflexen van vóór COVID is het verstandiger je reis – gezien de hier besproken beperkingen – voortaan nog beter te plannen. Wij van Doets Reizen verzetten ons niet tegen deze nieuwe realiteit, sterker, we omarmen die juist door jouw reis nog een graad zorgvuldiger voor te bereiden dan we al deden. Met oog ook voor balans tussen mens, planeet en winst. 

IPW 2022 Orlando (7) - Doets Reizen - Amerika

Doets Reizen blijft op eerste rij

Gewend als we zijn aan het winnen van prijzen zouden we bijna vergeten te melden dat Doets Reizen in Orlando voor de achtste (!) keer de Chairman’s Circle Honors Award won. Een onderscheiding die ons opnieuw, uit een lijst van 5000 bedrijven, een felbegeerd plekje geeft in de top-50 reisorganisaties die reizen aanbieden naar Amerika. En een erkenning is voor de hoge standaarden waarmee wij reizigers de pracht van de Verenigde Staten laten zien.

De prijs geeft ons en onze klanten (jou, dus) allerlei vormen van voordeel en voorrang in deze lastige tijden, bijvoorbeeld bij het boeken van kamers, het regelen van tickets of het laten doorgaan van excursies.

Doets Reizen blijft dus voor jou op de eerste rij zitten! 

*in 50% van de Amerikaanse staten is marihuana nu legaal
**slechts 10% van de Amerikanen heeft een paspoort en kan naar het buitenland reizen

IPW 2022 Orlando (6) - Doets Reizen - Amerika

IPW 2022 Orlando (3) - Doets Reizen - Amerika

IPW 2022 Orlando (4) - Doets Reizen - Amerika

IPW 2022 Orlando (5) - Doets Reizen - Amerika

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook