Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Praktische tips als je verblijft in het Treehotel in Zweden

15 oktober 2020 door Anouk Gortzak

De geschiedenis achter Treehotel

Gelegen in het hoge dennenbos in Zweeds Lapland met uitzicht op de rivier de Lule ligt het Treehotel. Jaren geleden bouwde Britta en Kent een bejaarde huis om tot guesthouse, toen er een serie werd opgenomen over de omgeving en met name de bomen. Voor de productie werd een boomhut opgebouwd waarvan Britta en Kent het zonde vonden om dat weer af te breken. Samen met bevriende architecten ontstond het idee om boomhutten te bouwen met elk een eigen karakter. Het idee achter Treehotel is om hoogwaardige accommodatie aan te bieden op een harmonieuze plek waar de dagelijkse stress weg ebt. Gasten kunnen ontspannen en hun energie vernieuwen, terwijl ze omringd worden door de ongerepte natuur. Niet zo gek dat deze bijzondere plek een groot succes is, zowel nationaal als internationaal. 


Futuristische boomhutten in het groene bos

Inmiddels hebben zij 7 futuristische boomhutten gebouw die gemiddeld 4 tot 10 meter boven de grond hangen. Wie denkt dat je op comfort moet inleveren als je in een boomhut verblijft, heeft het goed mis. De boomhutten zijn uiterst zorgvuldig en modern ingericht en zijn van alle gemakken voorzien zoals een verbrandend toilet, elektriciteit, airconditioning, vers drinkwater en wifi. Je krijgt toegang tot je kamer via een ladder, hellingbaan, trap of hangburg. Doordat de hutten over het hele terrein zijn verspreid kun je helemaal tot rust komen. 

Alle boomhutten zijn zo onwijs gaaf, dat ik eigenlijk niet kan kiezen welke mijn favoriet is. Voel je vogelvrij in de Bird’s Nest, het geeft een camouflage zodat je snel verdwijnt en deel gaat uitmaken van de omgeving. De Mirrorcube, is bedekt met reflecterend glas waardoor de omgeving weerspiegeld. De Cabin is als platform gebouwd boven op de helling zodat je een beeldschoon uitzicht over de Lule rivier hebt. Een parade paardje is toch wel de 7th room met een panoramisch uitzicht en geschikt voor 5 personen. Naast alle boomhutten die opgaan in de natuur is de UFO een vreemde eend in de bijt en valt direct op. Door de ladder voelt het haast alsof je zo naar de ruimte vertrekt. De Dragonfly is de grootste boomhut met 52m2, met grote raam partijen en een eigen douche. De Blue Cone is lager gebouwd en hierdoor dus rolstoeltoegankelijk.

Treehotel in Zweden - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Activiteiten

Een bosrijk gebied leent zich uitstekend voor actieve outdoor activiteiten.  In de zomer kun je hier prachtige wandelingen maken, kajakken of het huren van fatbikes om de omgeving te ontdekken. ’s Winters worden hier typische winteractiviteiten aangeboden zoals hondensleeritten, sneeuwscootertochten, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. Liever geen actieve invulling van je dag? Met een goed boek of spelletje in je boomghut verblijven is totaal geen straf.

Elske Doets in Zweden - Treehotel Zweden - Treehotel Sweden - Treehotel - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Praktische tips voor jouw unieke overnachting

Overnachten op zo een bijzondere plek brengt een goede voorbereiding met zich mee. Er zijn aan aantal praktische zaken waar je vooraf rekening mee kunt houden en niet voor verrassingen komt te staan. 

  • In de Dragonfly en 7th Room zijn douches aanwezig.
  • Wanneer je in één van de andere kamers verblijft kun je douchen in het hoofdgebouw. Dit betreft gemeenschappelijke (gescheiden) douches. Handdoeken, badjassen, shampoo en zeep tref je in de douche. 
  • Het is aan te raden om de sauna of jacuzzi vooraf te boeken, zodat je verzekerd bent van de gewenste tijd
  • Het hotel beschikt over een restaurant waar je vooraf een tafel kunt reserveren.
  • Het klimaat in Harads is sub-arctic met warme zomers en koude winters. Wij adviseren de juiste kleding in te pakken zodat je goed bent voorbereid. Laagjes is het toverwoord voor dit klimaat. 
  • De boomhutten zijn stevig gebouwd en zijn bestand voor elk weertypen. Indien het hard waait kun je dit in de Bird’s Nest en The UFO wat meer voelen. 
  • Alle boomhutten van het Treehotel zijn voorzien van verbrandingstoiletten en duurzame Rukkamoinika watersysteem met 3 liter water voor het wassen van je handen.
  • Elke boomhut heeft zijn eigen toegangsweg, soms is dat een ladder, soms is het een gemakkelijke trap. Voor de hutten met een ladder wordt geadviseerd de koffers achter te laten in het hoofdgebouw en alleen noodzakelijke items mee te nemen in een kleine tas.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook