Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Rocky Mountaineer Canada

29 mei 2017 door Melvin Malepaard

Canada is op vele manieren te bereizen. De meeste mensen kiezen ervoor per auto of camper de Canadese wegen te trotseren. Een goede keuze want zo proef en beleef je het land pas echt goed. Je kunt je reis nog specialer maken door een twist aan je vakantie te geven. Zoals een tweedaagse treinreis met de Rocky Mountaineer. Je hoeft dan even niks te doen en kunt toch van het prachtige landschap geniet. Dat klinkt goed, toch? Ik ging alvast op verkenning en stapte in de trein. Niet zomaar een trein maar de legendarische Rocky Mountaineer. 

Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

De Rocky Mountaineer-reizen duren twee of drie dagen waarbij je uitsluitend overdag rijdt, zodat je niets van het spectaculaire landschap hoeft te missen. In veel gevallen volg je het spoor van diverse rivieren en kom je op plekken waar je met de auto niet komt. Je gaat door het landschap van de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in British Columbia. Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse en Fraser Canyons en de brug over het diepe Stoney Creek. Het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is minstens zo indrukwekkend.

Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

First Passage to the West

Ik reisde van Vancouver via Kamloops naar Lake Louise. Dit traject heet de First Passage to the West. Een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rockies en komt op plekken waar geen ander vervoermiddel kan komen. Het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen en diepe kloven komt vanuit een totaal ander perspectief uitstekend tot zijn recht. De eerste dag stond in het teken van drastische veranderingen van het landschap. Van de groene velden van the Fraser River Valley tot aan wijde rivieren omgeven met bossen en grote rotsen van the Coast and Cascade Mountains. Rondom Kamloops doet het landschap on-Canadees aan omdat het er droog, dor en woestijnachtig is. Waanzinnig mooi! 

Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Hoogtepunten op deze eerste dag zijn de rivieren van Hell´s Gate in the Fraser Canyon en de steile kliffen langs the Thompson river. De tweede dag reden we door boerenlandschappen en langs kronkelende rivieren. Maar ook over hoge bergpassen en door waanzinnige tunnels die deel uit maken van de rijke spoorweggeschiedenis van de Canadese Rockies. Hoogtepunten zijn de klim over Rogers Pass, the Kicking Horse Canyon, the Spiral tunnels en natuurlijk de gletsjers en met sneeuw bedekte toppen van de Canadese Rockies.

Gold Leaf  - Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

De Rocky Mountaineer is een legende binnen de treinreiswereld. Deze trein is exclusief voor reizigers die zich op smaakvolle wijze willen laten onderdompelen in comfort en luxe maar ook de fantastische natuur willen ervaren. De Rocky Mountaineer is van een hoog niveau en heeft veel luxe en goede service. De treinmedewerkers zijn op z’n Canadees vriendelijk en attent. De Rocky Mountaineer kent twee klassen: GoldLeaf en Silverleaf. Silverleaf is te vergelijken met een economy class vliegreis maar dan met uitzicht op natuur. Je krijgt bijvoorbeeld eten geserveerd in stoel en hebt minder bewegingsruimte. De GoldLeaf is de business class-beleving en is eigenlijk de klasse die deze treinreis zo bijzonder maakt. 

Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Cisco Crossing - Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook