Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Samen met mijn zoon het spectaculaire IJsland ontdekken

18 oktober 2023 door Mathilde Reijngoud

Graag deel ik mijn recente reiservaringen naar het spectaculaire IJsland. Ik heb deze reis met mijn zoon van 21 jaar gemaakt. We hebben er beiden intens van genoten.

Reykjavik: onze eerste indrukken

De reis startte in Reykjavik – Sand Hotel. Een fijne uitvalsbasis vlakbij de iconische Hallgrímskirkja. De korte tijd die we hier te besteden hadden hebben we optimaal benut door ons meteen onder de dompelen tussen de locals door te gaan eten bij de Foodhall bij de haven.

IJsland - Vakantie - Doets Reizen

FlyOver Iceland

Dit was optimaal te combineren met een bezoek aan de nabij gelegen bioscoop waar de FlyOver Iceland 4D-movie te zien is. Een kickstart van onze IJsland roadtrip ter voorbereiding op al het moois dat ons te wachten stond!

IJsland - Vakantie - Doets Reizen

Inside the Volcano: een natuurwonder

De excursie ‘Inside the Volcano’ die je vanuit Reykjavik kunt doen opent meteen op fenomenale wijze de deur naar het wonderlijke landschap. Een 'hidden gem' waarbij het gevoel ontstaat dat jij de 1e bent die dit natuurwonder ontdekt. Je voelt je Jules Verne wanneer je 120 meter (!) afdaalt met een kleine lift door de nauwe schacht naar de bodem van The dormant Þríhnúkagígur volcano. Aangekomen in de magmakamer hebben wij ons verwonderd over de prachtige kleuren en vormen van de gestolde lava en de serene rust en stilte die daar heerst. Zover men weet is dit de enige vulkaankrater die op deze wijze is gestold. Een unieke ervaring!

IJsland - Vakantie - Doets Reizen

Ion Adventure Hotel en wandelroute

Alle hotels zijn designpareltjes. Neem bijvoorbeeld het Ion Adventure Hotel dat prachtig gelegen is aan het Thingvellier National Park. Het leukste van ons verblijf daar vond ik de 3 uur durende wandelroute die achter het hotel start door het geothermale Hengill gebied. Hierbij wandel je langs veel kleine hot springs, warme riviertjes met stoom, watervalletjes, aardbreuken en kun je kennis maken met de zwavelgeur die zo kenmerkend is voor bepaalde gebieden op IJsland.

IJsland - Vakantie - Doets Reizen

Diverse landschappen

Andere plaatsen die we hebben bezocht zijn o.a. Vik met zijn zwarte zandstrand en uitzicht op de achterkant van de 2 versteende trollen in zee. Het landschap dat aan je voorbij trekt gedurende je reis langs de zuidkust verandert telkens.

IJsland - Vakantie - Doets Reizen

Ik snap waarom ze geloven in trollen en elfen. Het is een sprookjesachtig landschap dat je betovert.

IJsland - Vakantie - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook