Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De mooiste uitzichtpunten in New York City

13 mei 2022 door Rachel van der Linden

Bewonder New York City vanaf schitterende uitzichtpunten. Kies de juiste: 

Tijdens onze stedentrip naar bruisend New York City hebben Melvin en ik een aantal letterlijke hoogtepunten bezocht, elk uniek en spectaculair. Ik licht ze graag voor je uit. Want in ‘The Big Apple’ is zoveel om uit te kiezen dat een beetje extra ondersteuning geen kwaad kan.

Top of the Rock New York - Stedentrip New York City - Doets Reizen

The Edge: spelen met hoogtevrees

Als eerste bezochten we The Edge. Het is een wolkenkrabber met een spectaculair platform, dat als een uitschuifbare la hoog boven New York ‘hangt’. Het is alsof je vrij boven de stad zweeft. Vanaf het platform heb je een waanzinnig 360-graden-uitzicht op ’s werelds beroemdste metropool. Op een deel van het platform kun je checken of je hoogtevrees hebt. Dit deel is namelijk van glas en je kijkt er wel 100 verdiepingen de diepte in! Geen zorgen, want het is maar een klein gedeelte, voor de rest is het platform ‘gewoon’ van steen. Ben je niet bang aangelegd? Dan kun je er ook voor kiezen om vanaf het hoogste punt van het platform naar buiten te leunen. Een adrenaline verhogende ervaring die je nooit meer zal vergeten.

The Edge New York City - Doets Reizen - Stedentrip New York City

Summit One Vanderbilt: enorme spiegels

Gelegen nabij het Grand Central Station vind je het prachtige One Vanderbilt gebouw. In het gebouw is sinds oktober 2021 ook het uitkijkpunt The Summit gevestigd. Summit is een indoor observatie deck met allemaal spiegels, wat een heel bijzondere ervaring oplevert. Door de enorme spiegels wordt het zonlicht weerkaatst en kan het licht erg fel worden. Een zonnebril meenemen is daarom sterk aan te raden. Vergeet je ‘m? Geen nood. Bij de security delen ze brillen uit. Ook worden er zwembadsloffen uitgedeeld zodat er geen krassen komen op de spiegels. Wanneer je verder loopt kom je langs een ruimte waar honderden zilveren ballonnen rond zweven. Vanaf hier heb je perfect uitzicht op Central Park. Wat nog gaver is, is om naar het boven deck te gaan. Neem daarvoor de glazen lift vanaf de buitenruimte.


Top of the Rock: onvergetelijk!

Op de bovenste verdieping van het Rockefeller Center vind je het observatie deck Top of the Rock. Het toffe aan Top of the Rock is dat het volledig in de buitenlucht is. Zo kun je vrij foto’s maken van het uitzicht. Dit observatiedeck is erg populair tijdens zonsondergang en de wachtrijen kunnen daardoor lang zijn. Houd daar rekening mee. Maar geduld wordt beloond als de zon eenmaal ondergaat… dan scoor je ‘de hoofdprijs’! In dat geval heb je een spectaculair uitzicht over Central Park aan de ene kant en de Empire State Building aan de andere kant. Dat vergeet je nooit meer! Het bijzondere aan Top of the Rock is dat je de stad voelt en hoort en iconische gebouwen ziet. 

Stedentrip New York City - Doets Reizen

Stedentrip New York City - Doets Reizen

En die andere dan?

Het Empire State Building is iconisch, maar persoonlijk adviseer ik een andere toren uit te kiezen. Het Empire State Building is schitterend, maar door het veiligheidsgaas voelt dit uitkijkpunt minder vrij aan. Daarnaast kunnen de wachtrijen extreem lang zijn. Een andere is One World Observatory. Dit uitkijkpunt is te vinden in One World Trace Center in het Financial District. Opvallend is dat er geen buitenruimte is, je staat dus altijd achter glas (de ruiten). Hierdoor voelt het uitzicht minder dynamisch aan dan bijvoorbeeld Top of the Rock. Je hebt vanuit deze laatstgenoemde wel goed zicht op het Vrijheidsbeeld. Al met al vond ik het vrij clinisch aanvoelen. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook