Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Zó beleef je 'Happy 4th of July', oftewel Independence Day

5 augustus 2019 door Florence Vermeulen

Tijdens de 4th of July verbleef ik op Captiva Island in het South Seas & Island Resort. Als je denkt dat de Amerikanen de 4th of July vieren zoals wij Koningsdag kennen, heb je het mis!

Overdag

De 4th is een dag die in het teken staat van samen zijn. Familie en vrienden zoeken elkaar op en brengen de dag samen door. Het is een nationale feestdag, dus iedereen is vrij van het werk. Overdag wordt er veel gedaan aan Amerikaanse sporten en zorgt iedereen voor hapjes en drankjes. Er klinkt muziek, met name het volkslied, en mensen zijn druk bezig met het voorbereiden van de BBQ en het vuurwerk. Wij hebben overdag niet veel gemerkt van de 4th of July aangezien we op een groot resort verbleven. Bij het zwembad klonk de hele dag voorzichtige muziek en vloeiden de cocktails en het bier rijkelijk. Er worden de hele dag spellen georganiseerd en mensen lachen met elkaar en hebben het gezellig.

4th of July - Florida - Doets Reizen

’ s Avonds

De avond begon met een heuse golfkar parade. Amerikanen hadden de golfkarren, die op het resort te huur zijn, uitbundig versierd met alles wat te maken heeft met de States. Af en toe wapperde er een vlag met: “Trump makes America Great Again” erop. Fantastisch om mee te maken. De ene golfkar was nog mooier versierd dan de andere en iedereen deed enthousiast mee. Het organiseren van een barbecue is traditie en ook deze was aanwezig. Er worden veel hamburgers en hot dogs gegeten en het gaat hierbij om de gezelligheid en het samen zijn. De avond wordt afgesloten met een adembenemende vuurwerkshow die wel 30 minuten duurde. De ene vuurpijl was nog mooier dan de andere. Geweldig om mee te maken en om iedereen zo vrolijk te zien!

Verblijf je in een stad tijdens de 4th of July? Houdt er dan rekening mee dat sommige winkels en restaurants gesloten zijn vanwege deze nationale feestdag. Verder is het genieten geblazen en een beetje meegaan in de Amerikaanse gekte.

4th of July - Florida - Doets Reizen


Gerelateerde reizen