Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Zo kom je tijdens je roadtrip door West-Amerika langs Area 51!

24 december 2019 door Marieke Herder

De plaats waar al jaren lang mysterie achter zit: Area 51

Area 51 ligt in Nevada, vlak boven Las Vegas en Death Valley National Park. Deze plek is de laatste tijd erg veel in het nieuws, maar wordt al jaren gezien als dé plaats waar mogelijk aliens en ufo’s te zien zijn. Dit komt door de waarnemingen van verschillende mensen, waarvan de verhalen naar buiten zijn gebracht. Men beweert dat ze hier aliens en ufo’s hebben gezien boven Groom Lake (Area 51) en zou er een UFO verborgen liggen. Daarnaast worden er heel veel aannamen gemaakt, omdat niemand precies weet wat zich in dit gebied afspeelt. Dit alles maakt Area 51 een van de meest mysterieuze plaatsen ter wereld.

Area 51 - Nevada - Doets Reizen

Het is strikt verboden om het gebied zelf in te gaan, maar er zijn mogelijkheden om heel dichtbij te komen. Maak de route van Las Vegas naar Yosemite op een bijzondere manier en rij via Alamo, Rachel en Tonopah om de ‘Extraterrestrial Highway’ te rijden. Tijdens de route rijd je door de prachtige natuur van Nevada. Onderweg zal je zeker wat stops maken winkels en restaurantjes te gaan bezoeken die helemaal in het teken staan van aliens en buitenaards leven.

Een restaurant die je absoluut niet mag missen is het ‘Little Á lé Inn motel’ (Little Alien) in Rachel. Hier verkopen ze de ‘alien burger’ en hebben ze heel veel merchandise gebaseerd op ufo’s. Ook zijn de mensen zelf die hier werken heel enthousiast over de locatie. De kans is heel groot dat ze je dus van alles zullen vertellen over aliens, UFO’s en verschillende complottheorieën.

Highlights om te bezoeken bij Area 51

E.T. Highway Sign

De E.T. Highway Sign is een groot bord waar Extraterrestrial Highway opstaat. Door de jaren heen worden er ook stickers opgeplakt. Hier zal je zeker een leuke foto s kunnen maken #area51. 

Extraterrestrial Highway - Area 51 - Nevada - Doets Reizen

E.T Fresh Jerky

Tijdens de roadtrip krijg je vast en zeker trek. In de E.T. Fresh jerky kan je lekkere healty snacks halen!

Alien Reseach Center

De Alien Research Center is een grote winkel met allerlei Area 51 merchandise. Ook hebben de weknemers heel veel leuke verhalen en ziet het center er uniek uit! Zeker een leuke plaats voor een mooi kiekje.

Je bent gewaarschuwd..

Houd er rekening mee dat sommige delen van het terrein onderdeel is van de militaire basis heeft area 51 een van de zwaarste beveiliging als het niet al de zwaarste is. Dit betekent dat dit niet een toeristische attractie is en je goed naar de borden moet luisteren waar op staat dat je niet verder mag rijden. Als je gaat rijden rondom Area 51 of er zelfs langs gaat moet je zeker je ogen goed openhouden want misschien zie je wel iets vreemds in de lucht of wel op de grond..?

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook