Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Yosemite National Park

24 december 2018 door Melvin Malepaard

Yosemite National Park in Amerika

Om dit park te omschrijven in een notendop is een onmogelijke opgave. Toch gaan we het proberen in deze korte blog. Yosemite National Park is een van de meest bezochte nationale parken van de VS. Laten we even starten met de juiste uitspraak van dit park. Het is vaak hilarisch om te horen welke varianten er zijn bedacht. Zoals 'Joos em it ie' of ' Joo seh meid'. Een andere variant die wij nog wel eens horen is 'Joseh meitieh'. Hoe spreek je Yosemite National Park dan wel uit? Bel Doets Reizen op en wij geven het antwoord. (072 575 33 33) 

Tioga Pass - Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Over Yosemite National Park

Allereerst is het handig om te weten waar dit park ligt. Het is gelegen in het oosten van de staat Californië, ter hoogte van San Francisco. Het park maakt deel uit van de Sierra Nevada Mountain Range. Wat belangrijk is om te weten is dat dit park niet het hele jaar toegankelijk is. Dit betreft dan met name de Tioga Pass, de prachtige weg die dwars door het park loopt. Deze is rond half oktober tot half mei gesloten in verband met de sneeuw. Dit is dus afhankelijk van wanneer en hoeveel sneeuw er is gevallen. Het park heeft grote sequoia bomen en vele mooie uitzichtpunten, watervallen een diepe vallei en veel wildlife.

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Watervallen

In Yosemite National Park zijn verschillende watervallen. De bekendste is wel de Bridalveil Fall, dit is meestal ook de eerste waterval die de bezoekers zien. In het voorjaar dendert het water met veel geweld naar beneden terwijl het voor de rest van het jaar maar een klein stroompje is. Dan heb je de Yosemite Falls, de hoogste waterval van het park, en tevens 5e van de wereld!. Deze waterval is opgedeeld in 3-en en vanaf de winter tot ongeveer half augustus te bewonderen daarna is de waterval meestal droog. Voor de meeste watervallen geld dat deze op z'n mooist zijn van april t/m juni .

Yosemite Valley - Yosemite National Park - Doets Reizen

Bergen

Het park bestaat ook uit massieve rotspartijen. De bekendste rotspartijen zijn de  "Half Dome" en "El captain". Deze zijn dan ook erg populair bij hikers en bij ervaren klimmers. Er zijn verschillende uitzichtpunten waarvandaan jij deze granieten giganten kunt bewonderen. 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

De mooiste Viewpoints zijn naast Glacier point, Bridalveil Meadow, El Captain Meadow, Valley View, Sentinel Bridge. etc. Vanuit hier kun je genieten van de prachtige vergezichten.

Overnachten in Yosemite National Park

In het park zijn verschillende accommodaties aanwezig waaronder ook campings. maar ook vlakbij het Nationale park is er accommodatie te vinden. WIj bieden bijvoorbeeld de Yosmite View Lodge aan en the Cedar Lodge. Beide zeer goed en mooi gelegen. Het lijkt wel of deze hotels ook in het park liggen maar ze liggen er net buiten maar wel in dezelfde omgeving/entourage. Verder zijn er in het park genoeg dingen te ondernemen naast wandelen. Je kunt er fietsen, mountainbiken en bijvoorbeeld ziplinen! Kortom een park wat je zeker niet mag overslaan!

  Yosemite National Park - California - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook