Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Zomeractiviteiten beleven in Whistler

21 november 2017 door Sjanneke Geertsema

Tijdens onze vakantie naar West-Canada afgelopen juni, bezochten we na, het mooie Vancouver Island, het plaatsje Whistler. Van de rust van Vancouver Island kwamen we terecht in een levendige en bruisende plaats. De terrassen zaten vol, de zon scheen uitbundig en de gezelligheid spatte er overal vanaf.Naast de terrassen, bars en winkels zijn er in Whistler veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. In de zomer maken skiliften overuren voor alle mountainbikers. Niet ski’s en snowboards, maar fietsen gaan met de liften omhoog! Daarna zie je de mountainbikers de berg af komen. Soms met hoge snelheid en hoge sprongen, een spectaculair gezicht. Mocht je geen ervaren mountainbiker zijn dan vind je rondom Whistler Village ook veel fietspaden (verhard en onverhard). Op de kaart wordt aangegeven voor welk niveau de trails geschikt zijn. Een leuke manier om de omgeving te verkennen. Wij fietsten helemaal om Lost Lake heen. In totaal deden we er slechts een paar uur over. Tip: neem wel je zwemspullen mee, want in Lost Lake kun je een heerlijke verfrissende duik nemen!


Van de gezelligheid in Whistler kregen wij zoveel energie dat wij naast het mountainbiken, ook besloten te gaan raften. De blauwe meren en rivieren waar je op vaart zijn ijskoud, maar door het dikke wetsuit merk je daar weinig van. Wij kozen voor de Green River Raft, een spannende raft van ruim twee uur. Eerst werden we naar het prachtige Green Lake gebracht, net ten noorden van Whistler. Vanuit daar volgden we de Green River terug richting Whistler. Er volgden een aantal spectaculaire stroomversnellingen maar ik genoot vooral van de prachtige omgeving.

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

In Whistler verbleven we in het leuke Avaa Whistler Hotel. Dit toeristenklasse hotel ligt heel centraal. Een echte aanrader want je mag bij het hotel gratis gebruik maken van mountainbikes en een Go Pro Camera (mits beschikbaar). Vanuit onze kamer hadden we uitzicht op een van de openbare golfbanen van Whistler. Alsof we nog niet actief genoeg waren geweest hebben we hier ’s avonds nog een balletje afgeslagen. Tip: een leuk en toegankelijk restaurant in Whistler is 21 Steps Kitchen & Bar. Het was een mooie afsluiting van onze intensieve dag in het bruisende Whistler.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook