Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

China & Tibet Discovery

0 Beoordelingen
 • 16 dagen

Op zoek naar een bijzondere reis naar een onontdekt gebied? Kies dan voor de 'China & Tibet Discovery'. Tijdens deze rondreis naar China breng je ook een bezoek aan Tibet! De reis start in Hong Kong, de stad van zowel wolkenkrabbers als prachtige stranden. Vanuit Hong Kong reis je door naar Guilin en Chengdu. Na het bezoeken van deze steden start het avontuur naar Tibet. Het land van kloosters, tempels, monniken en nonnen. Je bezoekt onder andere Lhasa, Shigatse en Tingri. Hier ga je een paar jaar terug in de tijd. Met helder weer heb je prachtig uitzicht op de Mount Everest. Nadat je dit onontdekte land hebt ontdekt, reis je weer terug naar Hong Kong om vanuit hier naar Nederland terug te gaan. Dit is een reis van zeer hoge klasse en je komt zeker thuis met hele bijzondere herinneringen!

Dit is een reis van ware klasse! Bezoek China in combinatie met het onontdekte Tibet. Per jaar worden er maar een aantal toeristen toegelaten in Tibet, zorg dus dat jij één van deze toeristen bent. De reis start in het ambivalent Hong Kong, een stad met meerdere gezichten. Je kunt hier op ontdekking gaan in het financiële hart met wolkenkrabbers, maar ook genieten van een prachtige zonsondergang op één van de eilanden. In Hong Kong ga je samen met de gids een tour doen langs alle hoogtepunten van de stad. Je bezoekt tempels, kloosters, aangelegde tuinen, de welbekende Jade markt en ook een bezoek aan één van de eilanden mag niet ontbreken. 

Vanuit Hong Kong reis je met de Bullet Train naar Guilin. Hier kan je genieten van de prachtige natuur en groene rijstvelden langs de Li-River. Na Guilin reis je door naar Chengdu, de stad die bekend staat om het pandareservaat. Hier kom je oog in oog te staan met de reuzenpanda. Super leuk om meer te weten te komen over deze schattige dieren. Vanuit Chengdu brengt de gids je naar Leshan. Hier start een boottocht langs de Giant Buddha. 

Na dit avontuur gaat de reis naar Tibet beginnen. Vanaf de luchthaven vlieg je naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet (deze binnenlandse vlucht is inbegrepen in de prijs). In Lhasa bezoek je onder andere het oude paleis van de Daila Lama, de Jokhang Tempel en de Sera Monastery. Tijdens deze dag leer je ontzettend veel over het boeddhisme en het leven van de monniken en nonnen. Vanuit Lhasa vertrek je, via de Gampala pass, naar Gyantse. Op 3900 meter hoogte ligt hier het Pelkor Klooster. Je overnacht in Shigatse, deze plaats ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Gyantse. Vervolgens wordt er vanuit Shigatse naar Shegar gereden, waar je met helder weer een glimp van de Mount Everest kunt opvangen. Het prachtige Rongbuk Klooster, gelegen op 8 kilometer van het Everest Base Camp, zal zeker bezocht worden. Op de terugweg naar Lhasa wordt er nog één tussenstop gemaakt in Shigatse. In Shigatse bezoek je het Tashilunpo Monastery.

Vanuit Lhasa vlieg je vervolgens terug naar Chengdu en vanuit hier vlieg je meteen door naar Hong Kong. De terugvlucht naar Nederland zal plaatsvinden vanaf Hong Kong. 

Goed om te weten: Intercontinentale vluchten en retourvlucht tussen Chengdu naar Lhasa zijn inbegrepen in de prijs en er zijn veel maaltijden ook al inbegrepen in de prijs, zie details voor meer informatie. 

 • Stap in de wereld van monniken en nonnen
 • Privé gids, hotels, excursies en trein inclusief
 • Retourvlucht en vele maaltijden inbegrepen
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Jouw reis naar het onontdekte gaat van start

Vandaag vertrek je richting Hong Kong en gaat de bijzondere reis naar China en Tibet beginnen.

Dag 2

Aankomst in Hong Kong

Bij aankomst op het vliegveld ontmoet je jouw privé gids en hij zal je naar het hotel brengen. Hier verblijf je drie nachten. Afhankelijk van de vluchttijden heb je in de middag de tijd om de stad alvast te gaan verkennen.

 • Overnachting:Hong Kong
Dag 3

De Kowloon Peninsula Explore Tour

Een halve dag ga je op pad met de gids. De Kowloon Peninsula Explore Tour staat op het programma. Tijdens deze tour kom je langs verschillende bezienswaardigheden van Hong Kong. Je bezoekt onder andere Kowloon Walled City Park. Hier kan je prachtige historische wandelingen maken door traditionele tuinen. Vervolgens zal de gids je naar een groot tempelcomplex brengen. Hier staat onder andere het beroemde Chi Lin nonnenklooster. De tempels op dit complex zijn van hout gemaakt en zonder spijkers of schroeven (traditionele bouwtechniek van de Tang-dynastie). De planken worden bij elkaar gehouden door in hout gesneden inhammen. De tuin om dit klooster heen, Nan Lian Garden, wordt in stand gehouden door de nonnen uit het klooster. Het is een typisch traditioneel aangelegde tuin. Ook in deze tuin zie je de Tang-dynastie stijl weer terug komen. Vanuit de natuur duik je vervolgens de drukte in. Je gaat de Jade markt bezoeken. Een Jade edelsteen is een reinigende en beschermende steen. Op deze markt vind je ze in talloze vormen. Op enkele minuten rijden van de Jade markt vind je de haven van Victoria. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de skyline van Hong Kong. Vlakbij de haven is ook de Clock Tower gevestigd. Deze 44 meter hoge toren is met een houten trap te beklimmen. In de middag en avond heb je alle tijd om zelf Hong Kong te gaan ontdekken. Struin lekker door de wijken en ga op zoek naar echte lokale restaurants. Je zult er zeker van genieten.

 • Overnachting:Hong Kong
Dag 4

Bezoek aan de Grote Boeddha

Verschillende eilanden rondom Hong Kong worden vandaag bezocht. De gids zal je in de ochtend ophalen voor de Lantau Island Tour. Met de ferry bezoek je onder andere Mui Wo aan de oostkust van het eiland, het schattige vissersdorpje Tai O, door naar het 3 km lange strand Cheung Sha en vervolgens weer cultuur opzoeken bij het Po Linklooster en het daar tegenover gelegen Tian Tian Boeddhabeeld (Grote Boeddha). Het klooster en het Boeddhabeeld zijn gelegen op een hoge berg. Beklim meer dan 250 treden naar de voet van de Boeddha en geniet van de vergezichten over de bergen en de zee. In het Po Linklooster wonen tot op de dag van vandaag nog steeds vele monniken. Je zult hier ook genieten van een heerlijke vegetarische lunch. Beide bezienswaardigheden zijn gelegen in Ngong Ping. Met de kabelbaan zal je naar beneden gaan, naar het plaatsje Tung Chung. Eenmaal daar aangekomen zit deze afwisselende tour er weer op en zal de gids je naar het hotel terug brengen. In de middag en avond heb je alle vrijheid om zelf op avontuur te gaan.

 • Overnachting:Hong Kong
Dag 5

Per trein naar het prachtige Guilin

Vandaag reis je door naar het adembenemend mooie Guilin. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 3,5 uur later in Guilin. Hier wordt je opgewacht door een de gids, welke je naar het hotel zal brengen. Je verblijft hier twee nachten. In de avond heb je rustig de tijd om dit pittoreske dorpje, omgeven door karstgebergte, te ontdekken

 • Overnachting:Guilin
Dag 6

Boottocht over de Li-River

Een must do in Guilin is een boottocht over de Li-River en dit is precies wat je vandaag gaat doen. Samen met de gids stap je aan boord van een klein bootje en vaar je over de rivier tussen het karstgebergte door. Onderweg kom je langs prachtige groene rijstvelden en met geluk staan er langs de rivier een aantal koeien en buffels te grazen. Je kunt heerlijk genieten van de natuur in dit prachtige deel van China.

 • Overnachting:Guilin
Dag 7

Met de trein naar Chengdu

Vandaag reis je naar de moderne metropool Chengdu. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 6 – 7 uur later in Chengdu. Hier wordt je opgewacht door een de gids, welke je naar het hotel zal brengen. Je verblijft hier drie nachten. In de middag kan je ervoor kiezen om de Jingle Street te bezoeken, deze straat wordt gekenmerkt door de charme van het oude Chengdu. In de avond is het hier prachtig om doorheen te lopen. Alle gevels zijn dan verlicht met rode lampionnen en de huisjes zijn omgebouwd tot restaurants en winkeltjes.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 8

Een bezoek aan de schattige panda's

De gids brengt je vandaag naar één van de bekendste bezienswaardigheid van Chengdu, namelijk het pandareservaat. Hier kom je oog in oog te staan met de reuzenpanda. Het Research Base of Panda Breeding is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde panda’s. Tijdens deze excursie leer je alles over deze dieren, je zult ze onder andere zien spelen en eten. Als afwisseling bezoek je vandaag ook de beroemde Wenshu Yuan Temple. Een zeer authentieke Boeddhistische tempel gelegen in het centrum van Chengdu.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 9

Een boottrip langs de Giant Buddha

Vandaag staat er een boottrip op het programma. De gids haalt je ’s ochtends vroeg op vanaf het hotel en hij zal je naar Leshan rijden. Deze rit duurt ongeveer 2 uur. Vanaf hier start de boottocht voor het bekijken van de Giant Buddha. Dit Boeddha beeld is één van de grootste beelden die ooit gemaakt is. Het is een gigantisch bouwwerk van een zittende Boeddha, gehakt uit de rotsen en uitkijkend op de samenvloeiing van twee rivieren. In totaal heeft dit beeld een hoogte van 71 meter. Vanaf de boot heb je prachtig zicht op dit beeld. Na de boottrip brengt de gids je weer terug naar Chengdu, waar je het programma van de avond zelf kan indelen.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 10

Op ontdekking in Tibet

De reis naar Tibet gaat beginnen. De gids breng je vanaf het hotel naar de luchthaven van Chengdu. Vanaf hier vlieg je naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Op de luchthaven in Lhasa staat de gids uit Tibet op je te wachten en hij zal je naar het hotel brengen. Afhankelijk van de vluchttijden heb je nog een middag of avond om even rustig bij te komen. Je verblijft hier twee nachten.

 • Overnachting:Lhasa
Dag 11

Terug in de tijd in Lhasa

De gids neemt je vandaag mee langs de mooiste bezienswaardigheden van Lhasa. Je bezoekt het immense Potala Palace, het oude paleis van de Dalai Lama. Het paleis bestaat uit het Rode Paleis en het Witte Paleis. Beide zijn nu een museum waar je ontzettend veel kan leren over het boeddhisme. Vervolgens zal er doorgereden worden naar de Jokhang Tempel. Deze tempel is gelegen in het oude stadcentrum van Tibet. Het wordt door de lokale bevolking gezien als de heiligste en belangrijkste tempel van Tibet en is daarom ook een zeer populaire trekpleister voor pelgrims. Vanuit de binnenstad zal je naar de stadsrand worden gebracht voor een bezoek aan de Sera Monastery. Dit klooster is een leerschool van het ‘Gelug’. In de middag komen hier elke dag vele monniken samen om een ritueel van vraag en antwoordspel uit te voeren. Het is zeker de moeite waard om dit rustig te gaan bekijken. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Barkhor Street. Deze straat is gelegen in één van de oudste wijken van Lhasa en trekt vele toeristen. Je vind er ontzettend veel winkeltjes en standjes, die bijna allemaal de traditionele Tibetaanse kleding verkopen. Het is een straat waar je je ogen uit zult kijken en waar je ongemerkt de lokale bevolking kunt bewonderen.

 • Overnachting:Lhasa
Dag 12

Het Pelkor Klooster in Gyantse

Vandaag verlaat je Lhasa en vertrek je naar Gyantse. Deze reis gaat via de Gampala pass. Deze pass ligt op 4790 meter hoogte. Vanaf de pass heb je prachtig uitzicht over Yamdrok Lake (één van de heilige meren) en de met sneeuw bedekte bergen. Vervolgens zal de reis naar Gyantse voortgezet worden. Gyantse wordt gezien als een zeer aangename stad. In het centrum van de stad ligt Gyantse Kumbum, een fort werd gebouwd in de 14e eeuw. Het fort bestaat uit negen verdiepingen, 108 cellen en 75 kapellen. Vanaf de hogere verdiepingen heb je prachtig uitzicht over de stad, het klooster en het fort zelf. Op 3900 meter hoogte ligt het Pelkor Klooster. Een bijzonder kenmerk van dit klooster is dat er meerdere religies onder één dak leven. Een bezoek aan dit klooster mag ook zeker niet ontbreken. Na het bewonderen van Gyantse wordt er nog 1,5 uur doorgereden naar Shigatse. Deze stad is de tweede grote stad van Tibet. In deze stad overnacht je één nacht.

 • Overnachting:Shigatse
Dag 13

Rongbuk Monastery, ' het hoogste hotel van de wereld'

Van Shigatse wordt er vandaag naar Lhatse gereden, deze rit duurt ongeveer drie uur. Eenmaal aangekomen in Lhatse is er tijd om te gaan lunchen. In deze stad is niet veel te zien, dus na de lunch wordt er meteen doorgereden naar Shegar. Bij helder weer is het mogelijk om al een glimp op te vangen van de Mount Everest. Via de Pang la Pass arriveer je na 4 tot 6 uur rijden bij Rongbuk Monastery. Dit klooster ligt op 8 kilometer afstand van het Everest Base Camp. Met een ligging van 5000 meter hoogte is dit klooster het hoogst gelegen klooster van de wereld. Op dit moment wordt het nog maar bewoond door 35 monniken en nonnen. Je verblijft één nacht in ‘het hoogste hotel van de wereld’.

 • Overnachting:Everest Base Camp
Dag 14

Wakker worden met zicht op de Mount Everest

Als je geluk hebt wordt je ’s ochtends wakker met prachtig uitzicht op de Mount Everest. In de ochtend staat een bezoek aan de Rongbuk Monastery gepland. Vervolgens zal er terug gereden worden naar Shigatse. Deze rit duurt 5 – 7 uur. Eenmaal aangekomen wordt je meteen naar het hotel gebracht.

 • Overnachting:Shigatse
Dag 15

Tashilunpo Monastery, een klooster vol juwelen en goud

Een dag naar het Tashilunpo Monastery staat voor vandaag gepland. Dit klooster is één van de zes grootste kloosters van Gelug Sect. Het is de zetel van de Panchen Lama, gebouwd in 1447. In het klooster bevindt zich een reusachtig standbeeld van de Maitreya Boeddha en je vindt er ook het graf van de Panchen Lama, gevuld met juwelen en goud. Het is een klooster met veel geschiedenis en architectuur. In de middag rij je door naar Lhasa, deze rit duurt ongeveer 6 uur. In Lhasa verblijf je één nacht.

 • Overnachting:Shigatse
Dag 16

Vanuit Lhasa naar Chengdu en door naar Hong Kong en Nederland

De terugreis naar Hong Kong gaat van start. De gids brengt je naar het vliegveld van Lhasa en vervolgens via Chengdu naar Hong Kong. Vanuit hier kan je meteen naar Nederland doorvliegen of je kan ervoor kiezen om een extra overnachting bij te boeken in Hong Kong. Deze extra overnachting is niet inbegrepen in de reissom. Als je meteen doorvliegt zit je reis er helaas weer op, maar hopelijk heb je zeer genoten van deze reis door China gecombineerd met Tibet. Je bent een zeer bijzondere ervaring rijker!

 • Overnachting:Hong Kong

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Guilin Li-River

China & Tibet Discovery

Dit is een zeer bijzondere rondreis door China. Deze reis wordt namelijk gecombineerd met Tibet. Als eerste bestemming vlieg je naar Hong Kong. Tijdens de dagen in Hong Kong heb je voldoende tijd om alle hoogtepunten te bezoeken. Ook breng je een bezoek aan de verschillende eilanden rondom Hong Kong. Het echt een stad met zowel wolkenkrabbers als schitterende natuur. Met de Bullet trein reis je vervolgens naar Guilin. Deze stad is gelegen aan de Li-rivier waarlangs prachtige gebergten te vinden zijn. Tijdens een boottocht vaar je langs de groene rijstvelden, waar vaak koeien en buffels staan te grazen. Vanuit Guilin reis je door naar een zeer moderne stad, namelijk Chengdu. Hier zal je onder andere een bezoek brengen aan het pandareservaat. Je komt oog in oog te staan met de reuzenpanda. De volgende dag zal je in Leshan ook een bijzondere boottrip maken, welke je langs de Giant Boeddha brengt. Na de laatste nacht doorgebracht te hebben in Chengdu gaat de reis naar Tibet beginnen. Vanuit Chengdu vlieg je naar Lhasa. Hier bezoek je verschillende paleizen en tempels, onder andere het oude paleis van de Daila Lama. In Lhasa leer je veel over het leven als monnik en het Boeddhisme. Je gaat echt even terug in de tijd en je zult versteld staan van de traditionele manier van leven. De volgende dag vertrek je van Lhasa naar Gynatse, een aangename stad met een prachtig fort en klooster. Er wordt overnacht in Shigatse en vanuit hier rijdt je de volgende dag door naar Shegar. Vanaf hier kan je bij helder weer een glimp van de Mount Everest opvangen. Een bezoek aan Ronbuk Monastery zal plaatsvinden. Dit is een klooster gelegen op 500 meter hoogte, je hebt dus prachtig uitzicht op de Mount Everest. Het klooster wordt nog bewoond door monniken en nonnen. Naast het bezoeken van dit klooster zal je ook nog het klooster met het graf van de Pnachen Lama bezoeken. Door de afgelegen ligging van Tibet zijn veel bezienswaardigheden onaangetast. Ook de religieuze invloeden zijn nog sterk zichtbaar in dit land. Denk bijvoorbeeld aan paleizen, kloosters en tempels. Je doet echt even een stap terug in de tijd bij het bezoeken van Tibet. Vanuit Lhasa vlieg je terug naar Hong Kong en vanuit hier weer door naar Nederland. 

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 3.800 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 85,8%
Accommodaties 7,2%
Rondreis 6,3%
Treinreis 0,7%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 3.800 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 4.804 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 28 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Dit is wat onze reisspecialisten zelf hebben ervaren

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Binnenlandse retourvlucht van Chengdu naar Lhasa en enkele vlucht van Chengdu naar Hong Kong. 
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 3 overnachtingen in Park Hotel Hong Kong (standard room o.b.v. een twee persoonskamer).
 • 2 overnachtingen in Guilin Bravo Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 3 overnachtingen in Chengdu Tianfu Sunshine Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 4 overnachtingen in Lhasa Thangka Hotel, 2 overnachtingen aan het begin en 2 overnachtingen aan het eind (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 2 overnachtingen in GESAR Hotel Shigatse, voor en na het bezoeken van Tingri (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 1 overnachting in Qomolangma Hotel Tibet Tingri (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (zoals aangegeven in het dagprogramma). 
 • Toeristen visum voor Tibet.
 • Privé gids (Engelstalig). 
 • Privé chauffeur, welke de transfer van en naar het vliegveld en de transfer naar de excursies verzorgt. 
 • Alle excursies (zie kopje 'excursies' hieronder voor meer informatie).
 • Elke dag 2 flessen water per persoon.
 • Tweede klas treinkaartjes voor het gebruik van de Bullet trein (alle trajecten). 

Niet inbegrepen

 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar China. Via deze site kun je digitaal een visum aanvragen. 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Fooien voor bijvoorbeeld de gids, de chauffeur en werknemers in de hotels. \
 • Reserveringskosten: €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Eventuele kosten voor vaccinaties.

Inbegrepen maaltijden

Dag 1 Nederland naar Hong Kong: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 2 Aankomst Hong Kong: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 3 Hong Kong: Ontbijt, lunch en diner (diner in Jumbo Floating Restaurant)
Dag 4 Hong Kong: Ontbijt en lunch
Dag 5 Hong Kong naar Guilin: Ontbijt
Dag 6 Guilin: Ontbijt, lunch en diner
Dag 7 Guilin naar Chengdu: Ontbijt 
Dag 8 Chengdu: Ontbijt en lunch
Dag 9 Chengdu en Leshan: Ontbijt en lunch 
Dag 10 Chengdu naar Lhasa: Ontbijt 
Dag 11 Lhasa: Ontbijt en lunch
Dag 12 Lhasa naar Shigatse: Ontbijt en lunch
Dag 13 Shigatse naar Everst Camp Base: Ontbijt en lunch
Dag 14 Everst Camp Base naar Shigatse: Ontbijt en lunch 
Dag 15 Shigatse naar Lhasa: Ontbijt en lunch 
Dag 16 Lhasa naar Chengdu naar Hong Kong: ontbijt en maaltijden van de luchtvaartmaatschappij

Hotelovernachtingen

De kamers worden geboekt op basis van tweepersoonskamers. Wanneer je met drie personen reist, wordt er een extra kamer geboekt en betaal je een 'single supplement'. Mocht je het fijner vinden dat de derde persoon in de tweepersoonskamer slaapt, is het mogelijk om een derde sofa bed in de tweepersoonskamer te plaatsen. Dit kan alleen gedaan worden op aanvraag en de exacte kosten hiervan zijn pas na de aanvraag bekend. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets  Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

De volgende data is het niet mogelijk om deze reis te boeken:
1 december 2019 t/m 31 maart 2020: Gesloten vanwege de winterperiode
20 t/m 30 april: Pasen & Ching Ming Festival public holiday in Hong Kong
1 t/m 3 mei 2020: May Day public holiday
1 t/m 7 oktober: National Day public holiday

Veiligheid Hong Kong

Op dit moment zijn er veel demonstraties en wegblokkades in Hong Kong, dit zorgt ervoor dat het onrustig kan zijn in de stad. Tot op heden is er nog geen negatief reisadvies naar Hong Kong. Je kunt hier dus gewoon nog naar toe reizen. Wel raden wij je aan om de demonstraties te vermijden en om de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Actuele informatie over het reisadvies naar Hong Kong kan je vinden op deze website

Visum aanvragen

Via deze website kan je heel gemakkelijk zelf je visum naar China aanvragen. Houd in de gaten dat je het visum ruim voor je vertrek regelt, uiterlijk twee weken voordat je op het vliegtuig stapt. Een visum van China is geldig voor een verblijf van maximaal 21 dagen. Voor het bezoeken van Hong Kong heb je geen visum nodig, maar aangezien je met deze reis ook andere plaatsen binnen China bezoek, is het verplicht om een visum te hebben. Voor het bezoeken van Tibet heb je een aparte Toeristen visum nodig. Deze zit bij de prijs inbegrepen en zullen wij voor je aanvragen. Voor het aanvragen van deze Toeristen visum hebben wij een kopie nodig van jouw visum voor China. Dit moet ten minste 35 dagen voordat je vertrek bij ons binnen zijn. Vervolgens kunnen wij de visum voor Tibet voor je aanvragen. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Logo Doets Reizen

China & Tibet Discovery

16 dagen