Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Journey Around Iceland - Groepsreis

0 Beoordelingen
 • 7 dagen

Deze groepsreis door IJsland brengt jou langs alle belangrijke hoogtepunten die het land te bieden heeft. Een unieke kans om kennis te maken met de verscheidenheid van de IJslandse natuur en cultuur. Elke dag zul jij nieuwe landschappen ontdekken, variërend van vulkanisch zwart zand tot ijsbergen en groene oases. Je bezoekt onder andere Lake Mývatn, de Geysir, de Gullfoss waterval en de Glacier Lagoon. De uitzichten vanaf deze bijzondere bezienswaardigheden zijn werkelijk waar adembenemend!

Deze 7-daagse groepsreis door IJsland laat jou in relatief korte tijd toch ontzettend veel van het land zien. Bovendien ben jij in goed gezelschap, van zowel een Engelstalige gids als al jouw medereizigers. Het grote voordeel is dat deze gids jou alles verteld over de gebieden die jij tijdens je reis bezoekt. Zo krijg je naast de vele indrukken ook een inzicht in de geschiedenis en de geografie van IJsland. De groepsreis is inclusief vlucht, transfers en overnachtingen inclusief ontbijt. Hierdoor wordt jij volledig ontzorgd, zodat je optimaal kan genieten van deze rondreis. De route gaat letterlijk het hele land door, van Reykjavik tot Mývatn en van de Glacier Lagoon tot aan Selfoss. Onderweg stop je langs vele wereldberoemde hoogtepunten in IJsland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Lake Mývatn, Námaskarð en natuurlijk de Golden Circle. Met een beetje geluk, ervaar jij tevens ook nog het magische noorderlicht in IJsland.

Deze groepsreis wordt georganiseerd door Snaeland Travel.

2.376,-
Vanafprijs p.p. i
 • Alle hoogtepunten van IJsland!
 • Vervoer & accommodaties inclusief
 • Onder begeleiding van Engelstalige gids
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Welkom in IJsland

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Keflavík staat er een transfer voor je klaar om jou naar het hotel in Reykjavik te brengen. Hier heb je de tijd om jezelf te settelen en kan je 's avonds op eigen gelegenheid alvast de hoofdstad van IJsland ontdekken. Reykjavik zit namelijk boordevol bijzondere plekjes om bijvoorbeeld een hapje en een drankje te nuttigen.

 • Overnachting:Reykjavik
Dag 2

Richting het noorden van IJsland

In de ochtend maak je rond 08:45 uur kennis met de gids en al jouw medereizigers. Na deze ontmoeting reis je vanaf het hotel in Reykjavik per bus richting het noorden van het land, waar meer IJslandse paarden te vinden zijn dan inwoners. Via Borgarfjörður, het gebied van de papegaaiduikers en Skagafjörður reis je door naar Akureyri. Hier breng je de tweede nacht van deze groepsreis door.

 • Overnachting:Akureyri
Dag 3

Vulkanen, watervallen & meren

Op deze derde reisdag bezoek je enkele fantastische bezienswaardigheden op de route naar het volgende hotel in Egilsstaðir. Zo wordt er onder meer een stop gemaakt bij de Godafoss waterval en Lake Mývatn, een helderblauw meer omringd door een vulkanisch landschap met veel geothermische activiteit. Deze geothermische activiteit wordt pas echt goed zichtbaar als er vervolgens gestopt wordt bij de borrelende zwavel- & modderputten bij Námaskarð. Tot slot bezoek je de Dettifoss watervallen, een van de grootste watervallen van Europa, waar de kracht van de IJslandse natuur en onuitwisbare indruk op je zal achterlaten.

 • Overnachting:Egilsstaðir
Dag 4

De Oostfjorden

Vanuit Egilsstaðir reis je de volgende dag naar de schitterende Oostfjorden in het land, een prachtig gebied met smalle fjorden. Afgezien van de hooglanden is dit het dunst bevolkte gebied van IJsland, waar de lokale bewoners op boerderijen in de kleine vissersdorpjes wonen. Onderweg kijk je je ogen uit bij de vele steile rotswanden met watervallen en het prachtige uitzicht over de eindeloze oceaan.

 • Overnachting:Höfn
Dag 5

Langs de zuidkust

Na een overnachting in Höfn is het tijd om de zuidkust verder te ontdekken. Bij de Jökulsárlón Glacier Lagoon ontdek je de grote ijsbergen die van de hoofdgletsjer afbreken en langzaam aan de zee uitdrijven. Vervolgens reis je door via het Nationaal Park van Skaftafell, langs de lavavelden van Eldhraun, naar de zwarte zandstranden en enorme vulkanen in de omgeving van Vík. Bovendien worden de beroemde watervallen van Skógafoss en Seljalandsfoss bezocht, voordat je in Selfoss aankomt voor je volgende overnachting.

 • Overnachting:Selfoss
Dag 6

De beroemde Golden Circle

Het eerste bezoek van de dag is aan de majestueuze Gullfoss, een van de mooiste watervallen van IJsland. Daarna zal het geothermische gebied rondom Geysir bezocht worden. Hier bevindt zich de actieve geiser Stokkur, die om de enkele minuten kokend heet water hoog de lucht in spuit, een fascinerend gezicht. Om de Golden Circle compleet te maken zal er uiteraard ook een stop gemaakt worden bij het nationale park van Þingvellir, waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen in rustig tempo steeds verder uit elkaar schuiven. Vanuit Þingvellir reis je vervolgens terug naar Reykjavik, voor alweer de laatste overnachting van de reis.

 • Overnachting:Reykjavik
Dag 7

Terugreis vanuit Reykjavik

Helaas is deze fantastische groepsreis ten einde gekomen en na het uitchecken in het hotel wordt je met de inbegrepen privé transfer terug naar de luchthaven van Keflavík gebracht. Met een onvergetelijke ervaring rijker stap jij in het vliegtuig voor de terugreis richting huis.

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

GOED

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 900 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 73,1%
Accommodaties 12,3%
Rondreis 11,8%
Touringcar 2,7%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 900 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 1.138 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 7 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met Icelandair in de getoonde boekingsklasse inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • 6 hotelovernachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer inclusief ontbijt
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Vervoer per comfortabele bus 
 • Engelstalige reisbegeleiding en gids

Niet inbegrepen

 • De overige maaltijden en dranken tijdens deze reis zoals lunch, diner etc. 
 • Maaltijden en drankjes aan boord van Icelandair
 • Overige transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: taxi, openbaar vervoer etc.)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Fooien 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid
Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. De groepen bestaan circa uit 30 personen (met een maximum van 60). Bereken online jouw offerte en zie welke vertrekdata er nog beschikbaar zijn. 

Tijdens deze groepsreis door IJsland verblijf je in de onderstaande hotels (of vergelijkbaar) 

 • Reykjavik: Hotel Klettur 
 • Akureyri: Nader te bepalen 
 • Myvatn: Lake Hótel Egilsstaðir 
 • East Fjords: Hotel Höfn
 • South Shore: Hotel Selfoss
 • Golden Circle: Hotel Klettur

Het kan voorkomen dat je tijdens de reis in een ander, maar vergelijkbaar hotel verblijft. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Journey Around Iceland - Groepsreis

7 dagen
Vanaf 2.376,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs