Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Prive eiland in Zweden

1 Beoordeling
 • 6 dagen

Súpercool! Je eigen privé-eiland in Zweden... Gaan en staan waar je wilt! Zonder enige beperking. En zó ver van de bewoonde wereld dat je jezelf tussen de ongerepte natuur helemaal vrij voelt… Daarvoor hebben we een perfecte locatie gevonden, het Fjärden meer in Zweden. En in dat meer ligt een werkelijk adembenemend privé-eiland.Ultieme vrijheid

Het principe is simpel: het eiland is 48 uur ‘van jou’. Je geniet de ultieme vrijheid om te doen waar je zin in hebt. En je naar eigen inzicht over te geven aan de natuur. Bijvoorbeeld door pootje te gaan baden, wilde bessen te plukken, naar de wolken of de sterrenhemel te staren of een heerlijke kanotocht te maken. Hoewel je op jezelf bent aangewezen, hoef je niet snel op een houtje te bijten. Kabin Sweden heeft ervoor gezorgd dat jouw cabin is uitgerust met een hout gestookte hottub en een eigen sauna. Bovendien valt jouw verblijf in de categorie "low impact accommodatie", hetgeen betekent dat je een minimale hoeveelheid water en energie verbruikt, minder afval produceert en herbruikbare bronnen gebruikt.

Bruisend en groen Stockholm

Voordat je afreist naar het onbewoonde eiland start je de eerste twee dagen in het enerverende Stockholm. Hoewel Stockholm de hoofdstad van Zweden is en een levendige metropool, heerst er een relaxte sfeer. Voelt het compact en vredig aan. Gun jezelf een dwaaltocht over de verschillende eilanden en ervaar de diverse smaken die de stad te bieden heeft. Naast de statige gebouwen en winkels, kent de stad veel stadsgroen om die frisse buitenlucht in te ademen. 

Natuur, comfort, open haard

Je komt letterlijk in een gespreid bedje terecht, want Kabin Sweden heeft aan alles gedacht. Een volledig eiland voor jezelf, voorzien van alle gemakken. Vanaf Stockholm stap je op de trein naar Ockelbo waar een transfertaxi op je staat te wachten. Tijdens de autorit kun je alvast genieten van de dichte bossen en adembenemende uitzichten. De gids neemt je vervolgens per boot mee naar het eiland waar een tour en uitleg op het programma staan. De cabin bestaat uit twee slaapkamers met een standaard tweepersoonsbed en een kamer met houten stapelbed. De knusse woonkamer is de ideale plek om na een dag zwerven in de buitenlucht bij de open haard te genieten van een goed boek. De badkamer beschikt over een douche met warmwater en een verbrandend toilet.

Lokale lekkernijen

Eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel van je ervaring tijdens het reizen. De eigenaar heeft altijd gevonden dat gasten van de Kabin de kans moeten krijgen om het bijzondere eten van dit deel van Zweden te proeven. Daarom verbouwt hij een deel van de groenten zelf en selecteert hij de ingrediënten met lokale leveranciers. Voor 48 uur krijg je alle benodigdheden inclusief recepten om heerlijke, typische vegetarische gerechten te koken.

Rijke natuur

Djupsundsholmarna is één van de vele eilanden in het meer Fjärden. Het is 1.1 hectare groot en kent een heuvelachtig landschap, een overblijfsel uit de ijstijd. De begroeiing bestaat uit oude dennen, berken, populieren en sparren. Tussen juli en augustus groeien hier ook veel bosbessen en lingon (rode bessen), en komt er veel wildlife voor. Zo is het meer een vaste plek voor kraanvogels, spechten, zwanen en de zeearend. Af en toe maakt een eland een uitstapje naar het eiland, vooral in de winter als ze over het bevroren meer kunnen lopen. Maar ook zwemmend zijn de elanden wel eens op het eiland terechtgekomen.

Houten boten

Ga tijdens je verblijf vooral lekker 'bosbaden' op dit eiland, dat wil zeggen: dompel je in alle rust onder in de schoonheid van het bos, het liefst met oog voor de talloze, schitterende details. Jaren geleden werd deze plek al gebruikt voor de bosbouw en besloot het betreffende bosbouwbedrijf om hutten te bouwen zodat de werknemers langer in het gebied konden blijven. Er liggen nog een aantal oude houten boten en andere materialen. Tussen 1 november en 1 mei is het eiland helemaal volledig bewoond en krijgt de natuur de kans om zich te herstellen.

Leven in het moment, zonder telefoon

Op het eiland is geen elektriciteit, lampen werken op batterijen en er wordt gebruik gemaakt van kaarsen. In 48 uur kun je volledig in je eigen bubbel verblijven en is er geen wifi connectie. Het eiland is niet zo afgelegen dat er helemaal geen connectie is, 4G wordt daar nog steeds goed ontvangen. Alhoewel, probeer je telefoon eens weg te leggen en echt in het moment te leven en te genieten van de stilte.

De fijnste activiteiten…

De meeste gasten zwichten voor de prachtige kanotocht rondom het eiland. Al was het maar omdat je vanaf het water een nóg beter beeld krijgt van de grootsheid van de natuur. Ontdek ook de verborgen plekken en kleine stranden van het Fjärden meer. Het zachte kabbelende water en het lichte geplons van de peddel heeft een meditatief effect. De visliefhebber kan natuurlijk zijn of haar hart ophalen en de hengel uitgooien. Er zijn simpele visattributen aanwezig, maar ben je een fanatieke visser, dan is het aan te raden om eigen spullen mee te nemen.

Eerst (koud) zwemmen en dan (warm) ontspannen

Is er iets typischer dan zwemmen in een meer als je in Scandinavië bent? Oké, over het algemeen is het water niet heel warm, maar dat mag de pret niet drukken. Aan de noordkant van het eiland is het water gelukkig erg ondiep, zodat je je langzaam aan het water kunt aanpassen, terwijl aan de zuidkant het water veel dieper is, en je een goede duik kunt nemen. Zalig opwarmen doe je vervolgens in de hout gestookte hottub en in de sauna.

 • Privé eiland in Zweden
 • Inclusief transfer vanuit Stockholm (retour)
 • Unieke natuurbeleving + bezoek aan Stockholm
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Eerste kennismaking met Zweedse hoofdstad

Vandaag start jouw “getaway” naar Zweden. De eerste twee nachten zul je in het centrum van Stockholm verblijven. Bij aankomst valt direct de reinheid van de stad op; nergens is vuil of graffiti te bekennen. Overal in Stockholm zie je water, bruggen, boten en eilanden. De stad heeft niet voor niets als bijnaam: het Venetië van het Noorden. Alle eilanden zijn verbonden met bruggen en je kunt er dus gemakkelijk eiland hoppen. Een mooi begin van de stadsverkenning is Gamla Stan met haar schilderachtige pleinen en kronkelende straten met kleurrijke huizen, alsook met het werkpaleis van de Koninklijke familie als een van de hoogtepunten. Zin om tijdens deze 6-daagse reis op te gaan in het leven van de Zweden? Dan is het een goede optie te beginnen met een zogenaamd ‘fika moment’. Deze koffiebreak met zoete delicatessen wordt door de Zweden als heilig ervaren en is een ideaal moment om met vrienden of collega’s de dag te bespreken.

 • Overnachting:Stockholm
Dag 2

Een volle dag om Stockholm

Vandaag ga je de stad nóg verder ontdekken. Samen met de ervaren gids stap je op de fiets en reis je in 2.5 uur langs de hoogtepunten van de stad. Je komt er al snel achter dat de “basistoon” van Stockholm vrij statig is, maar je krijgt het in diverse smaken opgediend: zowel modern als historisch, maar ook hip en zelfs ruw. Je komt natuurlijk langs bekende plekken zoals Gamla Stan en het Koninklijk Paleis, maar ook langs de verborgen pareltjes op de vele eilanden. Onderweg vertelt de gids je alle ins & outs over de geschiedenis terwijl je door het fietsvriendelijke centrum zoeft. Afhankelijk van de dagindeling breng je voor of na het fietsen een bezoek aan het Vasa museum. Dit museum is gebouwd rondom een indrukwekkend, houten oorlogsschip uit de zeventiende eeuw. De Vasa verging tijdens zijn eerste vaart in de haven van Stockholm in 1628. Het schip was maar liefst vier verdiepingen hoog, vooral om indruk te maken op de vijand. In de jaren ‘60 van de vorige eeuw is het schip geborgen vanuit de moerasachtige bodem van de haven. Vervolgens is er ruim veertig jaar gewerkt aan de restauratie, waardoor achtennegentig procent van het schip weer in oorspronkelijke staat te beleven is. Ook zijn er onder de kanonnen menselijke resten gevonden, nota bene met de schoenen nog aan.

 • Overnachting:Stockholm
Dag 3

Goddelijk genieten op privé eiland

Bij Doets Reizen vinden we “slowtravel” een verheugende trend, waar we graag bij aansluiten. Daarom reis je vanaf Stockholm met de trein naar Ockelbo. Binnen een kleine twee uur kom je aan en staat de gids al op je te wachten om je mee te nemen naar jouw privé eiland. Per boot word je vervolgens naar het eiland gebracht, waar de gids je een uitleg en rondleiding zal geven. Wat direct opvalt is de oase van rust die als een deken over je heen valt. Het enige geluid dat je hoort is het kabbelende water en het geknisper van de bladeren. Wellicht voelen de eerste uren op een onbewoond eiland onwennig en zoek je reuring, maar als snel zul je je overgeven aan het moment en de vrijheid die je daarbij ervaart. Ga op verkenning over het eiland; met 1.1 hectare zijn er voldoende plekken te ontdekken. Vroeger werd het eiland gebruikt voor de bosbouw, dus kijk niet gek op als je een verlaten boot of andere restanten tegenkomt. De eigenaar van de Kabin laat de natuur haar gang gaan, wat het verblijf of het eiland extra bijzonder maakt.

 • Overnachting:KABIN Sweden
Dag 4

Kanoën, duiken, magie

De kano is de meest logische en spectaculaire optie om de omgeving vanaf het water te verkennen. Het meer kent overal verborgen plekken waar je kunt aanmeren en een mooie wandeling kunt maken door de dichte bossen. Het nemen van een verfrissende duik is voor velen onweerstaanbaar en dus geven ze zich eraan over. Aan alles is gedacht tijdens jouw verblijf. Je krijgt een koelkast vol met heerlijke plaatselijke lekkernijen die je in een handomdraai op tafel zet. Ben je geen keukenprins(es)? Geen zorgen, de recepten liggen voor je klaar dus er kan eigenlijk niets fout gaan. Tip: kijk ’s avonds vooral naar boven, de sterrenhemel is hier magisch!

 • Overnachting:KABIN Sweden
Dag 5

Terugkeer naar Stockholm

Vandaag neem je afscheid van het privé-eiland en word je uitgerus om 11 uur weer opgehaald door de gids, die jullie naar het station van Ockelbo brengt. Vanaf daar vertrekt de trein naar Stockholm (duur circa 2 uur). De laatste nacht slapen jullie weer in Downtown Camper Stockholm. Afhankelijk van de aankomst tijd is er nog een mogelijkheid de stad in te gaan, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen in het hotel te blijven. Niet voor niets huldigt het hotel de slogan ‘the great indoors’. Met een schitterende roof top bar, the Nest (negende etage), is die slogan meer dan gerechtvaardigd. Verder biedt het hotel een perfect uitgeruste spa met dezelfde naam, voorzien van een sauna in de vorm van een omgekeerd nest en een prachtig warmwaterbad van circa twintig meter lang. Dit bad bevindt zich op het buitenterras en geeft je een schitterend uitzicht over de oude stad, het stadhuis en designwijk Södermalm. Kortom, een ideale afsluiting van deze bijzondere reis.

 • Overnachting:Stockholm
Dag 6

Op huis aan

Afhankelijk van je terugvlucht kun je ’s ochtends nog de stad verkennen en nog één keer de frisse lucht en de zachtheid van Stockholm ervaren. De reis is niet compleet als je de majestueuze kunst in de veertien metrostations niet hebt kunnen bewonderen. De stad is sinds de jaren ’90 bezig om de grotachtige catacomben elk een eigen, kleurrijk kunstthema te geven. Als je dat bezichtigd hebt, vertrek je op eigen gelegenheid naar de luchthaven en vlieg je terug naar Schiphol. Na deze 5 dagen in Zweden heb je een perfecte kennismaking gehad met de vredigheid en de ultieme rust die het land te beiden heeft. En is de kans groot dat je stiekem een enkeltje terug naar de Kabin wilt.

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Stockholm - Zomer

Stockholm & 48hrs Kabin

Súpercool! Je eigen privé-eiland in Zweden...
Gaan en staan waar je wilt! Zonder enige beperking. En zó ver van de bewoonde wereld dat je jezelf tussen de ongerepte natuur helemaal vrij voelt… Daarvoor hebben we een perfecte locatie gevonden, het Fjärden meer in Zweden. En in dat meer ligt een werkelijk adembenemend privé-eiland.

Ultieme vrijheid

Het principe is simpel: het eiland is 48 uur ‘van jou’. Je geniet de ultieme vrijheid om te doen waar je zin in hebt. En je naar eigen inzicht over te geven aan de natuur. Bijvoorbeeld door pootje te gaan baden, wilde bessen te plukken, naar de wolken of de sterrenhemel te staren of een heerlijke kanotocht te maken. Hoewel je op jezelf bent aangewezen, hoef je niet snel op een houtje te bijten. Kabin Sweden heeft ervoor gezorgd dat jouw cabin is uitgerust met een hout gestookte hottub en een eigen sauna. Bovendien valt jouw verblijf in de categorie "low impact accommodatie", hetgeen betekent dat je een minimale hoeveelheid water en energie verbruikt, minder afval produceert en herbruikbare bronnen gebruikt.

Bruisend en groen Stockholm

Voordat je afreist naar het onbewoonde eiland start je de eerste twee dagen in het enerverende Stockholm. Hoewel Stockholm de hoofdstad van Zweden is en een levendige metropool, heerst er een relaxte sfeer. Voelt het compact en vredig aan. Gun jezelf een dwaaltocht over de verschillende eilanden en ervaar de diverse smaken die de stad te bieden heeft. Naast de statige gebouwen en winkels, kent de stad veel stadsgroen om die frisse buitenlucht in te ademen.

Natuur, comfort, open haard

Je komt letterlijk in een gespreid bedje terecht, want Kabin Sweden heeft aan alles gedacht. Een volledig eiland voor jezelf, voorzien van alle gemakken. Vanaf Stockholm stap je op de trein naar Ockelbo waar een transfertaxi op je staat te wachten. Tijdens de autorit kun je alvast genieten van de dichte bossen en adembenemende uitzichten. De gids neemt je vervolgens per boot mee naar het eiland waar een tour en uitleg op het programma staan. De cabin bestaat uit twee slaapkamers met een standaard tweepersoonsbed en een kamer met houten stapelbed. De knusse woonkamer is de ideale plek om na een dag zwerven in de buitenlucht bij de open haard te genieten van een goed boek. De badkamer beschikt over een douche met warmwater en een verbrandend toilet.

Lokale lekkernijen

Eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel van je ervaring tijdens het reizen. De eigenaar heeft altijd gevonden dat gasten van de Kabin de kans moeten krijgen om het bijzondere eten van dit deel van Zweden te proeven. Daarom verbouwt hij een deel van de groenten zelf en selecteert hij de ingrediënten met lokale leveranciers. Voor 48 uur krijg je alle benodigdheden inclusief recepten om heerlijke, typische vegetarische gerechten te koken.

Rijke natuur

Djupsundsholmarna is één van de vele eilanden in het meer Fjärden. Het is 1.1 hectare groot en kent een heuvelachtig landschap, een overblijfsel uit de ijstijd. De begroeiing bestaat uit oude dennen, berken, populieren en sparren. Tussen juli en augustus groeien hier ook veel bosbessen en lingon (rode bessen), en komt er veel wildlife voor. Zo is het meer een vaste plek voor kraanvogels, spechten, zwanen en de zeearend. Af en toe maakt een eland een uitstapje naar het eiland, vooral in de winter als ze over het bevroren meer kunnen lopen. Maar ook zwemmend zijn de elanden wel eens op het eiland terechtgekomen.

Houten boten

Ga tijdens je verblijf vooral lekker 'bosbaden' op dit eiland, dat wil zeggen: dompel je in alle rust onder in de schoonheid van het bos, het liefst met oog voor de talloze, schitterende details. Jaren geleden werd deze plek al gebruikt voor de bosbouw en besloot het betreffende bosbouwbedrijf om hutten te bouwen zodat de werknemers langer in het gebied konden blijven. Er liggen nog een aantal oude houten boten en andere materialen. Tussen 1 november en 1 mei is het eiland helemaal volledig bewoond en krijgt de natuur de kans om zich te herstellen.

Leven in het moment, zonder telefoon

Op het eiland is geen elektriciteit, lampen werken op batterijen en er wordt gebruik gemaakt van kaarsen. In 48 uur kun je volledig in je eigen bubbel verblijven en is er geen wifi connectie. Het eiland is niet zo afgelegen dat er helemaal geen connectie is, 4G wordt daar nog steeds goed ontvangen. Alhoewel, probeer je telefoon eens weg te leggen en echt in het moment te leven en te genieten van de stilte.

De fijnste activiteiten…

De meeste gasten zwichten voor de prachtige kanotocht rondom het eiland. Al was het maar omdat je vanaf het water een nóg beter beeld krijgt van de grootsheid van de natuur. Ontdek ook de verborgen plekken en kleine stranden van het Fjärden meer. Het zachte kabbelende water en het lichte geplons van de peddel heeft een meditatief effect. De visliefhebber kan natuurlijk zijn of haar hart ophalen en de hengel uitgooien. Er zijn simpele visattributen aanwezig, maar ben je een fanatieke visser, dan is het aan te raden om eigen spullen mee te nemen.

Eerst (koud) zwemmen en dan (warm) ontspannen

Is er iets typischer dan zwemmen in een meer als je in Scandinavië bent? Oké, over het algemeen is het water niet heel warm, maar dat mag de pret niet drukken. Aan de noordkant van het eiland is het water gelukkig erg ondiep, zodat je je langzaam aan het water kunt aanpassen, terwijl aan de zuidkant het water veel dieper is, en je een goede duik kunt nemen. Zalig opwarmen doe je vervolgens in de hout gestookte hottub en in de sauna.

Inbegrepen:

 • 3 nachten in Stockholm - Downtown Camper incl. ontbijt
 • Entree Vasa museum op dag 2
 • Fietstocht door Stockholm op dag 2
 • Trein van Stockholm naar Ockelbo v.v.
 • Taxi transfer van treinstation naar opstap plaats
 • 2 nachten op Kabin incl. eten

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Een absolute aanrader

Anoniem

Een verblijf in Kabin Sweden is een unieke ervaring. Met Jeroen in de boot naar de Kabin op het privé eiland. Ook dit was weer een topper! Het zelf (volledig vegan!) “moeten” koken (en afwassen;-)), de kabin, het eiland, de sauna en hottub, het meer, de kano, de hengels, het vuur, de rust en de uitzichten! 

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelastingen
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • 5 hotelovernachtingen + ontbijtbuffet 
 • Fietstocht Stockholm op dag 2
 • Entree Vasa Museum op dag 2
 • Trein van Stockholm naar Ockelbo v.v.
 • Transfer van Ockelbo naar Kabin v.v.
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf op het eiland
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Taxikosten van de luchthaven naar het hotel
 • De maaltijden tijdens je verblijf: lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van diverse te bezoeken attracties, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Brandstof en tolgelden
 • Parkeerkosten

Hotelovernachtingen

Accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien niet beschikbaar zullen wij in overleg met jou een alternatief of alternatieve mogelijkheden bespreken. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada, IJsland, Zweden & Noorwegen waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Annuleringsvoorwaarden

De reguliere ANVR voorwaarden zijn van toepassing op deze reis, met uitzondering van het volgende; 16 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%. Een annulering moet doordeweeks tijdens kantoortijden doorgegeven worden. Dit kan niet in het weekend gebeuren. 

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Prive eiland in Zweden

6 dagen