Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Puur & Authentiek Haida Gwaii in West-Canada

0 Beoordelingen
 • 13 dagen

Deze Doets Deep Desires reis staat helemaal in het teken van natuur, wildlife en inheemse cultuur. Ontdek het mysterieuze en unieke Haida Gwaii-eiland: een ongerept en ruig gebied in het westen van Canada, waar de inheemse bevolking in totale isolement leeft. Doordat zij kleinschalig toerisme stimuleren, krijg jij de kans om kennis te maken met de Aboriginals-cultuur, met al haar natuurlijke en culturele erfgoed. Daarnaast maak jij kennis met wilde dieren die je niet op het vasteland tegen zult komen. Al met al biedt deze reis jou een exclusieve ervaring die niet voor iedereen is weggelegd. Boek daarom snel jouw reis naar de ‘rand van de wereld’ bij Doets Reizen.

Deze fantastische reis begint in Vancouver, waar je de eerste paar dagen de tijd hebt om de vele bezienswaardigheden in de stad te ontdekken. Vancouver heeft een prachtige ligging en beschikt over een modern stadscentrum, fijne stranden en een heerlijk stadspark. Absolute hoogtepunten zijn Stanley Park, Granville Island, Chinatown, Canada Place en Robson Street. Wat de stad zo uniek maakt, is dat het omringd wordt door natuur, bergen, water en bos. Dit zorgt niet alleen voor adembenemende uitzichten, maar creëert ook het gevoel dat jij je niet in een wereldstad bevindt.

Nadat je verliefd bent geworden op deze prachtige stad, stap je in het vliegtuig op weg naar je volgende avontuur. Je vertrekt namelijk naar Haida Gwaii, een afgelegen eiland ten westen van de kust van British Columbia met een prachtig natuurgebied vol met bijzondere wilde dieren. Hier verblijf je acht dagen en ga je mee op een reis van ontdekking, waarin je kennis maakt met de rijke cultuur (met o.a. potlaches en prachtig houtsnijwerk) en het ongerepte landschap van Haida Gwaii. Bovendien ontmoet je de First Nations, de inheemse bevolking van het eiland en mag je proeven van de regionaal geïnspireerde keuken. Dagelijks ga jij op pad om meer over het eiland te weten te komen en om op zoek te gaan naar wilde dieren zoals zwarte beren, walvissen, dolfijnen, bultrugwalvissen en zeearends. Zes van de tien inheemse diersoorten zijn nergens anders op de aarde te vinden. De puur & authentiek Haida Gwaii in West-Canada reis is gegarandeerd een reis die jou voor altijd bij zal blijven! 

 • Doets Deep Desires
 • Bezoek aan Haida Gwaii eiland
 • Verblijf in het luxe Ocean House en Haida House
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Welkom in Vancouver!

Een van de mooiste steden ter wereld. Nadat je geland bent op de luchthaven van Vancouver reis je op eigen gelegenheid (openbaar vervoer of taxi) naar het centrum van de stad. Je checkt in bij het hotel en de vakantie kan beginnen!

Dag 2

Vancouver inclusief FlyOver Canada

De komende twee dagen heb jij alle tijd om de vele highlights in de stad te ontdekken. Jij bepaalt zelf wat je allemaal wilt zien en doen. Wel adviseren wij je om 's ochtends eerst naar loket van FlyOver Canada te gaan om de inbegrepen voucher om te wisselen voor een ticket. Vandaag ga je namelijk vliegen in een attractie die jou kennis laat maken met Canada.

Dag 3

De highlights van Vancouver

Ook vandaag bepaal jij de invulling van de dag volledig zelf. Wel kunnen wij enkele excursies aanraden die jou bezoek aan Vancouver nog onvergetelijker zullen maken. Stap bijvoorbeeld op de fiets naar Stanley Park en geniet van een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Of stijg letterlijk naar grote hoogte en stap in een watervliegtuigje om Vancouver van bovenaf te bewonderen. Een andere manier om Vancouver van bovenaf te zien schitteren is op de top van de Vancouver Lookout, een uitkijkplatform op maar liefst 170 meter hoogte. Deze stad biedt voor ieder wat wils!

Dag 4

Xaayda Gwaay.yaay Haida Gwaii..

Oftewel: welkom in Haida Gwaii. Bereid je voor op een indrukwekkende week vol opwindende ontdekkingen. Vandaag ga je namelijk op expeditie naar de 'rand van de wereld'. Per vliegtuig reis je vanaf de luchthaven van Vancouver naar de luchthaven van Sandspit. Hier staat een transfer voor je klaar die jou naar het Ocean House brengt, centraal gelegen op het eiland. Na een warm welkom kun je hier genieten van een heerlijk diner, waarna je vervolgens te voet de omgeving kunt verkennen. De rest van het weekprogramma is onder voorbehoud. Dat wil zeggen dat de volgorde in het dag-tot-dag programma kan afwijken.

 • Overnachting:Ocean House at Tlaga Gawtlaas
Dag 5

Gaw Masset & Gaw Tlagee Old Massett

Vandaag ga je de Gaw Masset en Gaw Tlagee Old Massett verkennen. Tijdens een rondleiding door de totempalen van het gebied zal de gids je alles over de historie vertellen. Bovendien zullen er diverse stops gemaakt worden bij de ateliers van geprezen haida ambachtslieden. De dag wordt afgesloten met een authentieke haida eetervaring. Aan jou de keuze welke van de twee opmerkelijke eetervaringen je voorkeur heeft.

 • Overnachting:Ocean House at Tlaga Gawtlaas
Dag 6

Masset Inlet Adventure, North Coast Tour of Haida-visserij

Vandaag heb je de keuze uit drie bijzondere avonturen: ▪ Masset Inlet Adventure: volg het pad naar het hart van Haida Gwaii, via Masset Inlet tot de monding van de Yaagun Gandll Yakoun Rivier. Kijk uit naar opmerkelijke dieren in het wild, terwijl je het gevarieerde natuurgebied verkent. Tijdens jouw tocht zal jouw Haida-gids ook de culturele en historische betekenis van het gebied vertellen, inclusief de rol die de First Nations hierin speelde. ▪ North Coast Tour: Vandaag verken je het Duu Guusd erfgoedplaats per boot, terwijl je onderweg op zoek bent naar walvissen, beren, en een verscheidenheid aan zeevogels. Aan land ga je wandelen langs de unieke kustlijn en breng je een bezoek aan de oudste Haida dorpen. Luister naar de verhalen van de gids en beleef de bijzondere Haida cultuur. ▪ Haida-visserij-ervaring: je gaat met een Haida-bootschipper een dagje rondvaren in het plaatselijke zeegebied en leert alles over de flora & fauna. Tevens kom je achter het belang van zalm voor de Haidacultuur. Let wel dat je te maken kan hebben met vangst- en vaarbeperkingen.

 • Overnachting:Ocean House at Tlaga Gawtlaas
Dag 7

Taaw Tow Hill & Hiellen Village

Start je dag met een heerlijk ontbijt, zodat je voldoende branstof hebt voor een bescheiden wandeling over het eiland. Vanaf het pittoreske North Beach vertrek je richting Taaw Tow Hill. Hier vindt je een prachtig uitzicht over de stranden en het Alaskagebergte. Vervolgens bezoek je de totempaal bij Hiellen Village, waarna je zult genieten van het proeven van wat zelfgemaakte bakkerijproducten in een populaire lokale bakkerij. Vervolgens verhuis je naar je nieuwe accommodatie (Haida House), een privé cabin ten noorden van Haida Gwaii met een schitterend uitzicht over de oceaan.

 • Overnachting:Haida House at Tllaal
Dag 8

Tlell & Gamadiis

Verken de omgeving van Tlell tijdens een magische geschiedenis tour. Geniet ondertussen van een ontspannen wandeling, terwijl je meer leert over de rijke ecologie, paleontologie en geologische geschiedenis van het gebied. Ook kun je er voor kiezen om deel te nemen aan een workshop, waarin je les krijgt van een gerenommeerd Haida wever. Terwijl je een eigen geweven creatie aan het maken bent, leer je wat meer over de taal die de bewoners spreken. Bovendien zal je een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Gamadiis Port Clements en ga van boord voor een spirituele boswandeling naar het uitzichtpunt van de historische Gulden Spruce. Tot slot neem je een kijkje bij de ateliers van diverse ambachtslieden.

 • Overnachting:Haida House at Tilaal
Dag 9

Zodiac boottocht, National Park of Hot Springs Tour

Vandaag heb je de keuze uit drie speciale avonturen: ▪ K'uuna Skedans Expeditie: Een zodiac boottocht naar de dorpsplaats K'uuna. Je wordt door een Haida Watchman begeleid en leert de geschiedenis van het dorp kennen, wat de totempalen voorstellen en hoe de mensen leefden. ▪ Hlk'yah GawGa Windy Bay Tour: Deze dagtour neemt je mee naar het prachtige Gwaii Haanas National Park Reservaat en Haida Heritage site. Leer het verhaal achter het ontstaan van het park en bekijk de prachtige Legacy Pole. ▪ Gandll K'in Hot Springs Tour: Bezoek Hotsprings Island en maak van de gelegenheid gebruik om te genieten van de oude natuurlijke warmwaterbronnen. Deze warmwaterbronnen vormen een oude bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar genezing en aanvulling. De omliggende omgeving is uniek, mooi en fascinerend.

 • Overnachting:Haida House at Tllaal
Dag 10

HlGaagilda Skidegate & Museum tour

Op deze laatste volledige dag vertrek je naar HlGaagilda Skidegate. Via een mooie rit langs de kust wordt je bij aankomst opgevangen door een gids, die je een rondleiding zal geven door het bekroonde Kay Llnagaay Heritage Centre en Museum. Dit bezoek wordt gevolgd door een kijkje bij de plaatselijke Haida-werkschuur of een houtsnijwerkplaats.

 • Overnachting:Haida House at Tllaal
Dag 11

Afscheid Haida Gwaii en terugvlucht naar Vancouver

Na een heerlijk ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. Een shuttle transfer brengt je na het uitchecken naar de luchthaven van Sandspit. Vanaf hier vlieg je terug naar Vancouver, waar je de laatste nacht van je reis zult doorbrengen.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 12

Terugvlucht richting huis

Helaas is deze indrukwekkende reis alweer aan zijn einde gekomen. Vandaag vlieg je terug naar Nederland of België. In het vliegtuig sta je nog even stil bij alle mooie momenten die je de afgelopen 1,5 week meegemaakt hebt.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 13

Een onvergetelijke ervaring rijker!

Welkom thuis! Wij zijn ervan overtuigd dat deze reis je de rest van je leven zal bijblijven. Toch horen wij graag jouw ervaringen en wij hopen jou snel weer te zien bij Doets Reizen!

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Orka's spotten Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen
v.a.430,-

Victoria Whale Watching Adventure

Heb jij geen tijd om Vancouver Island te bezoeken, maar wil je toch Orka’s zien in de vrije natuur? Dan heeft Doets Reizen de oplossing: de Whale Watching Day Trip vanuit Vancouver waarbij je per watervliegtuig naar Victoria op Vancouver Island vliegt. Het beste van 2 werelden, want je gaat per boot opzoek naar orka’s en ziet de prachtige natuur vanuit de lucht via de overtocht per watervliegtuig. De overtocht vanuit Vancouver naar Victoria (v.v.) duurt ongeveer 35 minuten. Je zal tijdens deze vlucht worden beloond met uitzicht op de skyline van Vancouver en de vele eilandjes tussen deze stad en Vancouver Island. Eenmaal aangekomen in Victoria ga je aan boord van een boot om zo tijdens een circa 3,5 uur durende excursie op zoek te gaan naar orka’s! Ten zuiden van deze sfeervolle stad leven namelijk veel residentiële orka’s in de zee waardoor de kans groot is dat je ze in de vrije natuur zult zien. Daarbij zie je naar grote waarschijnlijkheid ook otters, zeeleeuwen, vogels en andere dieren. Een fantastische excursie die je gedaan moet hebben. Het ondernemen van een vlucht per watervliegtuig behoort tot een Canadese belevenis. Nog altijd is dit vervoersmiddel zeer belangrijk voor de bereikbaarheid van kleine gemeenschappen aan de kustdorpjes.   Duur: Circa 8 uur (afhankelijk van uiteindelijke indelingen!)Vertrek: dagelijks van mei t/m september, vanaf Coal Harbour bij Canada PlaceTijd: wordt na boeking bekend gemaaktBelangrijke info: Het betreft geen privé watervliegtuigje. Er kunnen andere passagiers aanwezig zijn aan boord van het vliegtuigje. Het betreft een excursie waarbij de totale duur niet vast. Laat je verrassen!

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

Skwachays Lodge Aboriginal Hotel and Gallery - Van

Skwachays Lodge Aboriginal

Vancouver

De Skwachays Lodge staat geheel in het teken van de Canadese First Nations. In het hotel tref je veel First Nations kunst, zo heeft elke hotelkamer zijn eigen thema. Op de bovenste verdieping van het hotel bevindt zich een meditatie ruimte en in de kelder kun je een kijkje nemen in de Aboriginal Art Gallery. Het hotel ademt een typisch Canadese lodge sfeer uit, terwijl je je intussen midden in het centrum van Vancouver bevindt. Het hotel ligt vlakbij het gezellige en hippe Gastown. Hier tref je tal van gezellige restaurants en bars. Er is beperkte parkeermogelijkheid bij dit hotel. Om hier gebruik van te maken is het noodzakelijk vooraf contact op te nemen met het hotel. Wij vermelden de contactgegevens in het reisbescheidenpakket. De kosten zijn circa $20,- per dag (excl. tax). Als er geen plek is, kun je de huurauto parkeren bij een parkeergarage in de buurt (tegen betaling).

Haida Gwaii - 3

The Best of Haida Gwaii

Je verblijft met dit arrangement in twee accommodaties op Haida Gwaii, namelijk Ocean House en Haida House. Haida Gwaii wordt ook wel 'rand van de aarde' genoemd, vanwege de bijzondere ligging van het eiland. Het eiland bevindt zich op zo'n 50km ten westen van de kust van British Columbia. Bij dit arrangement ontdek je in acht dagen het mysterieuze en unieke Haida Gwaii-eiland, met al haar schoonheid. Je verblijft 3 nachten in een boutique hotel (Ocean House), waarna je per transfer naar het Haida House wordt gebracht. Hier vindt je een gloednieuwe privé cabin met uitzicht over de oceaan, waar je de komende vier nachten heerlijk tot rust kan komen. Je dagen op het eiland worden gevuld met diverse activiteiten en excursies. Deze zijn gericht op een kennismaking met zowel het eiland en haar prachtige natuurgebieden, als de inheemse bevolking en het vele unieke wildlife. Het eiland laat je op vele manieren versteld staan en daarom is dit een reis die je nooit meer zal vergeten!

 

Fairmont Vancouver Airport - Exterior

Fairmont Vancouver Airport

Het Fairmont Vancouver Airport ligt op de internationale airport van Vancouver. Er zijn 392 luxe kamers voorzien van badkamer en comfortabele bedden. Andere faciliteiten zijn airco, een restaurant, sauna, spa en een business center. Wifi is verkrijgbaar voor circa CA$ 15,- per dag plus lokale belastingen. Parkeerkosten zijn circa CA$ 20,- per dag plus lokale belastingen. De hotelkamers zijn voorzien van goede isolatie waardoor geluidoverlast tot een minimum is beperkt. Vanuit de hotelkamer heb je uitzicht op de omliggende bergen en/of de luchthaven. 

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 84,7%
Accommodaties 8,1%
Rondreis 7,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.413 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 20 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Inbegrepen

 • Intercontinentale retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Vliegreis met Air Canada tussen Vancouver en Sandspit Airport op Haida Gwaii (prijs is onder voorbehoud van wijzigingen en zal worden vastgesteld op het moment van boeken of offerte)
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij
 • 3 overnachtingen in het Ocean House Resort en 4 nachten in Haida House inclusief alle maaltijden naar de aard van de dag en je verblijf. 
 • 3 overnachtingen in Vancouver
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • FlyOver Canada
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Best of Haida Gwaii arrangement (7 nachten)

 • Inclusief transfer van Sandspit Airport naar Ocean House v.v.
 • 3 nachten verblijf in het Ocean House:  een privékamer in een modern boutique hotel aan het water. De kamer beschikt over een queensize bed en douche
 • 4 nachten verblijf in Haida House Cabin: privé cabin met prachtig uitzicht over de oceaan. De cabins beschikken over twee kamers met een queensize bed en slaapbank, klein keukentje, privé jacuzzi en binnen/buiten douche. De cabins zijn gebouwd in 2020 en zijn dus gloednieuw!
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf (t.w. ontbijt, lunch, diner, snacks en non-alcoholische drankjes
 • Inbegrepen rondleidingen en activiteiten
 • Entree- en gidskosten

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (behalve tijdens je verblijf op Haida Gwaii)
 • Huurauto
 • Eventuele drop-off kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA$ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Afwijkende aanbetaling- en annuleringsvoorwaarden

Afwijkende aanbetalingsvoorwaarden:

Om jouw reservering op Haida Gwaii te bevestigen is er een extra aanbetaling noodzakelijk van € 3500,- per persoon. De restantbetaling van de totale reissom dient uiterlijk 90 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:

Naast de reguliere ANVR annuleringsvoorwaarden gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze reis:

 • Annuleren vanaf boeking tot 91 dagen voor vertrekdatum: 25% van de totale reissom
 • Annuleren vanaf 90 dagen voor vertrekdatum: 100% van de totale reissom

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Puur & Authentiek Haida Gwaii in West-Canada

13 dagen