Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Stedentrip Toronto

1 Beoordeling
 • 5–8 dagen

Maak een stedentrip naar Toronto: de grootste en meest moderne stad van Canada! Veel Canadezen ervaren Toronto als het Manhattan van Canada. Deze stad biedt je een mix van strakke wolkenkrabbers en etnische, kleurrijke wijken. Toronto is nog onbekend als stedentripbestemming, maar dat zal snel veranderen. Wanneer vertrek jij?

Toronto heeft het allemaal en kan tippen aan wereldsteden als New York en Chicago. Maak zelf kennis met deze bruisende Canadese stad tijdens een onvergetelijke StedenTrip Toronto. Veel Canadezen ervaren Toronto als modern, hip en bruisend. Deze stad biedt je een mix van strakke wolkenkrabbers en etnische, kleurrijke wijken. De ligging aan het grote Lake Ontario, dat op heldere dagen een lichtblauwe kleur heeft, geeft de stad een ruimtelijk effect. Als je Toronto wilt plaatsen in het rijtje van Noord-Amerikaanse grote steden, dan vind je een mix van New York en Chicago met een Canadese twist. Het unieke van Toronto is dat het, naast een bovengrondse stad, een ondergrondse stad heeft. Hier zijn winkels in alle soorten en maten en perfect om even af te koelen tijdens een hete zomerdag of op te warmen in de winter. Toronto heeft een groot aantal Broadway-producties van musicals op topniveau. Niet voor niets is Toronto de derde theaterstad van de wereld! In Toronto kun je aan het begin van je reis - afhankelijk van je interesses - één tot drie volle dagen doorbrengen. 

Waarom je StedenTrip boeken bij Doets Reizen?

 • Persoonlijke ervaringen met hotels
 • Zelf jouw reisduur samenstellen
 • Directe inkoop bij hotels en excursies, zonder dure tussenschakels en inkooporganisatie
 • Kritische inkoop zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen
 • Complete pakketten bestaande uit hotel + vliegreis 
 • Informatief reisbescheidenpakket
 • Mogelijkheid om je StedenTrip compleet te maken met excursies
 • Bij Doets Reizen geen keuze uit duizenden hotels: Maar alleen de leukste!
 • StedenTrips zijn geschikt voor ieder budget: toeristenklasse, middenklasse en luxeklasse


1.101,-
Vanafprijs p.p. i
 • Bruisende Canadese Stad
 • Bezoek vanuit Toronto de Niagara Falls
 • Gelegen aan Lake Ontario
Bereken jouw prijs

Bestemming

Lake Ontario

Hoewel Lake Ontario het kleinste meer van de Great Lakes is, voelt het alsnog alsof je over een zee uitkijkt wanneer je vanaf de oever over het water tuurt. Op het water heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende skyline van Toronto. Je kunt er onder andere voor kiezen om een rondvaart kunt doen of heerlijk langs het water op een van de vele terrasjes en bankjes te vertoeven.

Shoppen in Toronto

Shoppers kunnen in Toronto hun hart ophalen. Ben je gek op vintage kleding, dan kun je uren slenteren in Kensington Market. Voor leuke boetiekjes ga je naar The Distillery District. Hier zijn pakhuizen omgebouwd tot winkeltjes, maar je vindt er ook restaurants en kunstgaleries. Of wat dacht je van meer dan 360 winkels en restaurants in The Eaton Centre? Dit centrum ligt aan Yonge Street, tussen Dundas en Queen. Voor shoppers een waar paradijs!

Royal Ontario Museum

In hartje Toronto vind je een bijzonder museum dat is gehuisvest in een minstens zo bijzonder gebouw! Het Royal Ontario Museum trekt niet alleen blikken vanwege de bijzondere architectuur van het gebouw, maar vooral ook vanwege de immens grote collectie die er te bewonderen is. Het museum, waarin met name de verbondenheid tussen mensen en de natuur centraal staat, behoort tot de absolute topmusea op het gebied van natuurgeschiedenis en wereldculturen.

CN Tower

Een zeer prominent en ontzagwekkend onderdeel van die skyline is de 553 meter hoge CN Tower. Dit technisch wonder staat niet alleen symbool voor de trots van alle bewoners van Toronto, maar ook voor alle Canadezen. In de avonduren gloeit de CN Tower prachtig op en komt dit letterlijke hoogtepunt pas echt goed tot haar recht! Heb je last van een hoogtevrees die je wil overwinnen? Bezoek dan zeker de glazen vloer op 342 meter hoogte!

De bruisende wijk Yorkville

Yorkville is divers, bestaande uit woonwijken, kantoorruimte en een scala aan winkelmogelijkheden. Winkelen is de belangrijkste trekpleister in Yorkville. Maar ook zul je een aantal kleine, interessante kunstgalerieën zien die gespecialiseerd zijn in lokale kunstenaars of beeldhouwwerken. De sfeer van Yorkville is meer relaxte lounge. De Roof Lounge in het Park Hyatt hotel is al tientallen jaren favoriet dankzij de cocktails en het uitzicht over de stad.

Bata Shoe Museum

Dit leuke, unieke museum is zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip naar Toronto. Het heeft een enorme collectie schoenen van de afgelopen 4000 jaar; van een Japans muiltje tot een typisch Hollandse klomp. Ontdek de wereld aan uw voeten door middel van een prachtige collectie van meer dan 13.000 schoenen en bijbehorende voorwerpen die 4.500 jaar geschiedenis beslaan in vier indrukwekkende galeries.

Casa Loma

Je zou het misschien niet verwachten in een moderne stad als Toronto, maar je kunt hier ver teruggaan in de tijd. Casa Loma vormt een geweldige publiekstrekker in Toronto. Met de geheime doorgangen, schitterende kasteeltorens, kantelen, trappenhuizen en prachtige kasteeltuinen heeft Casa Loma al die jaren haar charme weten te behouden. Een bezoek is een must en geeft een geweldig inzicht in het leven van Pellatt.

Hockey Hall of Fame

IJshockey is dé nationale sport van Canada en er bestaat op aarde geen ander volk dat zo goed is in het bedrijven van deze snelle, spectaculaire sport op ijs. De Hockey Hall of Fame is dan ook heilige grond voor de Canadezen. Zo kun je in dit prachtige museum leren over de geschiedenis van het ijshockey en je uiteraard vergapen aan de trofeeën, memorabilia en prestaties van de allergrootste sporthelden die deze sport populair hebben gemaakt.

Niagara Falls

Ongeveer 1,5 uur ten zuiden van Toronto liggen de Niagara Falls. Deze enorme watervallen vormen de grens tussen Amerika en Canada. De Niagara Falls behoren tot de lijst met wereldwonderen die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Vanaf de Canadese kant heb je een spectaculairder uitzicht op deze wereldberoemde watervallen, aangezien je vanuit Canada een volledig uitzicht hebt op zowel de iconische Horseshoe Falls als de naastgelegen American Falls.

Underground City

Een bezoek aan Toronto is niet compleet als je niet in de Underground City bent geweest. In dit ondergrondse complex vind je talloze grote winkelcentra, die onderling met elkaar verbonden zijn door voetgangerspaden. Dit zogenoemde Toronto Path is met zijn 372 vierkante kilometers aan winkels het grootste ondergrondse shoppingcomplex ter wereld.

Excursies

Er zijn geen excursies mogelijk bij deze reis.

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 93,5%
Accommodaties 4,3%
Stedentrip 2,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.149 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 12 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Toron TO DO!

Leemker, A.

Geweldige stad met prachtige gebouwen en een leuke sfeer. We gaan zeker terug wanneer we de spaarpot hebben bijgevuld. To do: CN Tower, Dundas Square en een musical.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Aantal gekozen hotelovernachtingen in het genoemde hotel
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatie pakket
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: een openbaar vervoer, taxikosten etc.)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Stedentrip Toronto

5–8 dagen
Vanaf 1.101,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs